Jürgen Klopp: "Ήταν ένα τέλειο απόγευμα!"

Ο Jürgen Klopp δήλωσε πως ήταν ένα "τέλειο απόγευμα" σήμερα, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι και τη μεγάλη νίκη με 0-4 στην έδρα της West Ham United.



Οι Reds κέρδισαν τρεις πολύ κρίσιμους βαθμούς στην προσπάθειά τους να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, με τα γκολ των Philippe Coutinho, Daniel Sturridge και Divock Origi.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός:

Κοιτάζοντας πίσω τώρα, ήταν μια σκληρή δουλειά και υπήρχαν λίγες στιγμές όπου το παιχνίδι θα μπορούσε να αλλάξει, άξιζαμε τη νίκη, ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι ποδοσφαίρου.
Η αρχή δεν ήταν τόσο καλή, αλλάξαμε το σύστημα προφανώς και το μόνο πράγμα που ήταν καινούργιο ηταν η κατάσταση στην πτέρυγα.
Στην μεγάλη ευκαιρία που είχαν, δεν ήμασταν τόσο καλοί εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.
Πήραμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, σημείωσαμε το γκολ και είχαμε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά.
Ήμασταν η κυρίαρχη πλευρά αλλά είχαν μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που έχω δει ποτέ στη ζωή μου, δεν σκόραραν, κι έτσι ήταν μια τυχερή στιγμή για εμάς.
Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ήταν εξαιρετική, παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και ήμασταν πιο άμεσοι, χρησιμοποιόντας τις οδηγίες από το πρώτο ημίχρονο και από το ημίχρονο.
Προσπαθήσαμε μερικές διαφορετικές κινήσεις και είχαμε καλύτερο συγχρονισμό στις πάσες και το τρέξιμο.
Είναι εύκολο να το πούμε και πολύ πιο δύσκολο να το κάνουμε, αλλά τα αγόρια ήταν πραγματικά λαμπρά.
Σημείωσαμε τα γκολ, ελέγξαμε το παιχνίδι, ένα τέλειο απόγευμα.

Σχετικά με τον Philippe Coutinho και την αλλαγή θέσης:
Ήταν πάντα σαφές ότι ο Phil μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
Αν ξεκινά από την πτέρυγα, είναι πολύ συχνά στη θέση αυτή.
Δεν είναι ενδιαφέρον από πού προέρχεται, πρέπει να είναι ένα γκολ, πρέπει να βρίσκεται στο καθοριστικό σημείο.
Αυτό έκανε και σήμερα, προφανώς ένιωθε πολύ καλά σε αυτή τη θέση και αυτό ήταν ένα καλό παιχνίδι.

Σχετικά με το χειρισμό της πίεσης μετά τη νίκη της Arsenal στο Stoke το βράδυ του Σαββάτου:
Είναι προφανώς ένα καλό σημάδι, είναι μέρος της ζωής μας να χειριζόμαστε την πίεση, να αγνοήσουμε το κακό κομμάτι της πίεσης και να χρησιμοποιήσουμε το καλό της μέρος, αυτή είναι η δουλειά μας. Νόμιζα ότι το κάναμε πολύ καλά, στο τελευταίο παιχνίδι δεν κερδίσαμε, δεν σκοράραμε από το σημείο του πέναλτι, οπότε ίσως οι άνθρωποι να είπαν «Ναι, καλά, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πίεση», αυτοί οι παίκτες τα πήγαν τόσο καλά αυτήν την σεζόν και είμαστε στην κατάσταση που είμαστε, 73 βαθμοί και κανείς δεν σου δίνει 73 πόντους ως δώρο, πάρτε τους και χρησιμοποιήστε τους, έπρεπε να δουλέψουμε για αυτό.
Τα αγόρια το έκαναν και σήμερα καλά, είδαμε μια πραγματικά πειστική απόδοση και καμία αμφιβολία για τίποτα, η πρώτη φράση που ανέφεραν οι παίκτες στα αποδυτήρια, ήταν: "Ακόμα μία φορά, ένα ακόμα παιχνίδι" και θα μείνουμε συγκεντρωμένοι, στο 100%.
Ξέρουμε την κατάσταση, γνωρίζουμε για τη δυσκολία του επόμενου παιχνιδιού και κανείς δεν θα πάει σε αυτό το παιχνίδι υποτιμώντας την Middlesbrough ακόμα και το ένα τοις εκατό.
Είχαν μια δύσκολη σεζόν, είναι δύσκολο σε μια σεζόν όπως αυτή να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και είμαι σίγουρος ότι θέλουν να απολαύσουν το ποδόσφαιρο στο Anfield, θέλουν να δοκιμάσουν τα πάντα για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και αυτό μας κάνει δύσκολη τη ζωή, αλλά αν μπορούμε να είμαστε τόσο επικεντρωμένοι όσο σήμερα, έχοντας τόσο καλή κίνηση, τότε θα είναι δύσκολο για την Middlesbrough, όμως πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προπονηθούμε, να ανακάμψουμε και να προετοιμαστούμε και στη συνέχεια να βρούμε μια σύνθεση για το παιχνίδι.
Ας ελπίσουμε ότι ο Roberto θα επιστρέψει και θα μας δώσει ακόμα μία άλλη επιλογή, για σήμερα, δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε καλύτερα.

Για το αν η εμφάνιση του Daniel Sturridge ηταν καθοριστική:
Τι νομίζετε; Ναι προφανώς, είναι καλός παίκτης, δυστυχώς δεν ήταν τόσο συχνά διαθέσιμος αλλά όλα είναι καλά.
Νόμιζα ότι ο χρόνος ήταν λαμπρός, ο Roberto ήταν εκτός και ο Daniel είχε μία εβδομάδα καλής προπόνησης, ήταν καλός κι έπαιρνε μέρος σε όλα, είχε ένα φανταστικό παιχνίδι σήμερα!

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.