West Ham 0 - 4 Liverpool - Βαθμολογίες παιχτών: Μικρός μάγος από άλλον πλανήτη!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:



Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς για τη Liverpool τα πράγματα ήταν πολύ απλά: Μπαίνεις, βάζεις γρήγορο γκολ, βάζεις δεύτερο και κλειδώνεις τη νίκη. Το γρήγορο γκολ δεν ήρθε, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι από κεφαλιά του Matip, η ομάδα μας όμως πήρε το προβάδισμα μετά από γκολ του Sturridge στο 35' έπειτα από εξαιρετική κάθετη assist του Coutinho. Πήγαμε λίγο στον άλλο κόσμο και ξαναγυρίσαμε με το διπλό δοκάρι του Ayew στο 44', αλλά μέσα σε ένα τρομερό πεντάλεπτο τα γκολ της διαφοράς έγιναν 3 με τον μικρό μας μάγο να χρίζεται σκόρερ στο 57' και το 61'. Ο Origi ολοκλήρωσε το θρίαμβο στο 76' διαγράφοντας το τελικό 0-4, νίκη με την οποία η Liverpool μόνο με αυτοκτονία κόντρα στην ήδη υποβιβασμένη Middlesbrough θα χάσει τη τετράδα. Άξιο αναφοράς οι δύο assist του Wijnaldum αλλά και τα 3 δοκάρια που που είχε η ομάδα μας συνολικά στο ματς.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των παιχτών μας:

Simon Mignolet: Γι'άλλη μια φορά όπου χρειάστηκε να επέμβει, ήταν εκεί. 3 clean sheets σε 4 ματς, φτάνοντας σιγά σιγά στο τέλος της σεζόν κάνοντας έναν απολογισμό, σίγουρα είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής χρονιάς.

Βαθμολογία: 7.5/10 

Nathaniel Clyne: Ό,τι λέμε δυο χρονιές τώρα: σταθερός αμυντικά, λίγα πράγματα επιθετικά. Σωστά ανεβάσματα, πρέπει σίγουρα να δουλέψει την επαφή του με την μπάλα και τη σέντρα του.

Βαθμολογία: 7/10

Joel Matip: Ηγετική φυσιογνωμία στην άμυνα, στάθηκε άτυχος στο ξεκίνημα του αγώνα καθώς η κεφαλιά του από κοντινή απόσταση βρήκε το δοκάρι του Adrian. Δεν έχασε καμία μονομαχία, συνεχής απειλή από τα κόρνερ, άνεση στο κατέβασμα της μπάλας ήταν μερικά από τα καλά στοιχείς που έδειξε στο σημερινό παιχνίδι.

Βαθμολογία: 8/10

Dejan Lovren: Περισσότερο σε παθητικό ρόλο σήμερα ο Κροάτης -μιας και τις επιθετικές πρωτοβουλίες από το δίδυμο τις αναλαμβάνει ο Matip- ο οποίος στις περισσότερες φάσεις που χρειάστηκε (με εξαίρεση το κόρνερ στο οποίο έχασε την τεράστια ευκαιρία ο Ayew) ήταν παρόν. 

Βαθμολογία: 7/10



James Milner: Έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες επιθετικά από τον συμπαίκτη του στην άλλη πλευρά της άμυνας. Το γεγονός πως η Ham δεν απείλησε καθόλου, βοήθησε στο να είναι συνεχώς ανεβασμένος στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Στο δεύτερο ημίχρονο υποχώρησε καθώς η ομάδα μας αναπτύχθηκε περισσότερο από το χώρο του κέντρου.

Βαθμολογία: 7.5/10



Emre Can: Αθόρυβη δουλειά για τον Can ο οποίος δε χρειάστηκε να μπει ιδιαίτερα στο παιχνίδι. Σωστές τοποθετήσεις και μαρκαρίσματα, συνεχίζει την καλή του φόρμα.

Βαθμολογία: 7.5/10



Adam Lallana: Επιστροφή στην αρχική 11αδα για τον Lallana ο οποίος μας θύμισε κάτι που έλειπε όλον αυτόν τον καιρό από τη Liverpool: κινήσεις στο χώρο. Σε αυτόν τον τομέα ο Lallana είναι απίστευτος. Αν και έκανε λάθη και έδειξε πως η απουσία του τον έχει επηρεάσει, βοήθησε στο επιθετικό και δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας μας.

Βαθμολογία: 7.5/10


Georginio Wijnaldum: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Wijnaldum. Είχε δύο ασσίστ (έφτασε αισίως τις 8 στην Premier League) και βολίδα στο δοκάρι. Ήταν κινητικός όπως πάντα, τόσο με την μπάλα όσο και χωρίς, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Παραμένει από τις πιο χρήσιμες μονάδες της ομάδας μας και διανύει ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Βαθμολογία: 8/10



Philippe Coutinho: Τι να πρωτογράψουμε για τον σημερινό Coutinho? Τα είδατε και μόνοι σας. Σε έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τα δύο φορ, ο Coutinho μας έδειξε ποια είναι η πραγματική του θέση. Κάθετη μπαλιά διαβήτης στον Sturridge για το 0-1, κλασικό σουτ Coutinho για το 0-2, σκότωσε τον Adrian από τα 2 μέτρα για το 0-3 και... καληνύχτα σας! Αυτός είναι ο μικρός μάγος που όλοι οι φίλαθλοι της Liverpool θέλουμε!

Βαθμολογία: 9.5/10 (MOTM)


Divock Origi: Γι'άλλον έναν αγώνα έδειξε να βρίσκεται μια ταχύτητα κάτω από τους υπολοίπους και είναι κάτι που θα πρέπει να βρεθεί λύση μπαίνοντας στην καινούρια σεζόν. Μπορεί να πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας μας, ωστόσο ο Sturridge με αποχή μηνών, ταλαιπωρημένος από πάμπολλα προβλήματα τραυματισμών, έκανε ό,τι ο Origi δεν μπόρεσε να κάνει όλη τη χρονιά. Έχασε σίγουρο γκολ για το 0-5 (πολύτιμο για τη διαφορά τερμάτων σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Manchester City) όταν δεν πάσαρε στον Sturridge δίπλα του για να τελειώσει τη φάση σε άδειο τέρμα και προτίμησε να σουτάρει ο ίδιος.

Βαθμολογία: 7/10



Daniel Sturridge: Όταν έχεις Daniel Sturridge στην ομάδα, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Αχ ρε Daniel, αν δεν ήσουν γυάλινος ίσως η φετινή χρονιά να είχε διαφορετική κατάληξη. Anyways, στα του ματς, εξαιρετική κίνηση και τελείωμα για το 0-1, έπαιξε ρόλο και στο τέταρτο γκολ, ενώ έδειξε την τρομερή τεχνική του και την ικανότητά του στην αντίληψη του παιχνιδιού. Κάνουμε προσευχές να είναι διαθέσιμος και την επόμενη Κυριακή και μετά.. βλέπουμε!

Βαθμολογία: 8.5/10

Lucas Leiva (στο 87' στη θέση του Daniel Sturridge): Ακόμα μια εμφάνιση για τον Lucas, ίσως στο προτελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Liverpool.

Βαθμολογία: -

Benjamin Woodburn (στο 89' στη θέση του Philippe Coutinho): Μερικά λεπτά συμμετοχής και για τον 17χρονο Ουαλό!

Βαθμολογία: -

Μarko Grujic (στο 89' στη θέση του Adam Lallana): Δεν πήρε όσο χρόνο συμμετοχής θα ήθελε στην πρώτη του σεζόν στη Liverpool μιας και ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς, σίγουρα θα ελπίζει σε πιο ενεργό ρόλο στο μέλλον.

Βαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Απίστευτα διαβασμένος στο συγκεκριμένο ματς, έκανε αυτό που έπρεπε. Έδωσε ελεύθερο ρόλο στον Coutinho και παρέταξε την ομάδα με 2 φορ. Αν ήταν υγιής ο Sturridge στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, ίσως να είχε γυρίσει και νωρίτερα στο 4-4-2. Μια νίκη ακόμα χρειάζεται την Κυριακή στις 5 κόντρα στην ήδη υποβιβασμένη Middlesbrough ώστε να θεωρηθεί -έστω- ικανοποιητική η φετινή χρονιά.

Βαθμολογία: 9/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.