Jurgen Klopp: «Είμαι υπερήφανος για τα αγόρια μου»


Ο Jürgen Klopp μίλησε για την υπερηφάνειά του παρακολουθώντας την Liverpool να εξασφαλίζει την τέταρτη θέση κερδίζοντας την Middlesbrough την Κυριακή και δήλωσε την πίστη του ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη για τα play-off του Champions League τον Αύγουστο.


Οι Reds πήγαν στο τελικό παιχνίδι της σεζόν στην Premier League γνωρίζοντας ότι η νίκη επί της Boro θα σφραγίσει τη θέση τους στην πρώτη τετράδα.
Τα γκολ από τους Georginio Wijnaldum, Philippe Coutinho και Adam Lallana εξασφάλισαν μια κρίσιμη νίκη με 3-0 και οδήγησαν σε επαίνους από τον Klopp στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι.

Διαβάστε παρακάτω την τελευταία συνέντευξη τύπου του Jurgen Klopp για την σεζόν 2016/17:

Για την επίτευξη της τετράδας:
«Δεν είμαι σίγουρος αν αυτός ήταν ο στόχος όλων των φιλάθλων της Liverpool, αλλά νομίζω ότι είναι σχεδόν το δεύτερο καλύτερο, για μερικές εβδομάδες γνωρίζαμε ότι είναι το μέγιστο που μπορούμε να επιτύχουμε και το κάναμε.
Αισθάνομαι εξαιρετικά καλά αυτή τη στιγμή, είπα στη συνέντευξη Τύπου πριν από δύο ημέρες ότι όλα είναι καλά σε αυτή την ομάδα αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι καλά, αλλά φυσικά πρέπει να επιτύχουμε αποτελέσματα.
Το να αισθάνεσαι καλά είναι ένα πράγμα, δείχνοντας ότι είσαι σε καλό δρόμο είναι ένα άλλο πράγμα και νομίζω ότι ξανά δείξαμε σήμερα ότι αξίζουμε αυτή τη θέση, πήραμε 76 πόντους, αυτός είναι ένας εξαιρετικός αριθμός.
Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη τον Ιανουάριο, δεν είμαι βέβαιος ότι όλοι συμφωνούμε γιατί, αλλά η εξήγηση είναι οι τραυματισμοί και τα πάρα πολλά παιχνίδια, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό, συνέβη, τότε το πρόβλημα το Φεβρουάριο ήταν ότι υποφέραμε από τα παιχνίδια του Ιανουαρίου, αλλά στη συνέχεια τον Μάρτιο επιστρέψαμε σε καλό δρόμο και φτάσαμε τους 76 πόντους.
Αυτή είναι η βάση που δημιουργήσαμε, μάθαμε πολλά αυτό το έτος για τους εαυτούς μας, έτσι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, συνήθως στο τέλος της σεζόν, είσαι κάπως κουρασμένος, αλλά θα μπορούσα να ξεκινήσω - και μην το πείτε στους παίκτες αυτό! - αύριο, διότι ήδη προσβλέπω σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, μπορούμε να προκριθούμε και θα είναι μια καλή προετοιμασία, ανυπομονώ γι 'αυτό.

Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τα αγόρια μου, τα πήγαν καλά, ήταν μια καλή αρχή στο παιχνίδι και τότε έγινε λίγο πιο σκληρό, αν δεν σκοράρεις αυτές τις λίγες στιγμές, νιώθεις την πίεση.
Η Middlesbrough αμύνθηκε βαθιά - είναι απολύτως εντάξει αυτό - δεν είχαμε καλή χρονική στιγμή και έπειτα σημειώσαμε το γκολ αλλά ο κύριος στόχος ήταν να αμυνθούμε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, επειδή σκεφτήκαμε ότι κάθε βαθιά μπάλα ήταν μισή αντεπίθεση, δεν έχει νόημα όταν έχεις την μπάλα στο 90%.
Αυτό ήταν το πράγμα που θέλαμε να αλλάξουμε, συν καλύτερος χρονισμός σε όλες τις κινήσεις μας επειδή είχαμε τις σωστές θέσεις αλλά στις λάθος στιγμές.
Μετά το δεύτερο γκολ, νομίζω ότι όλοι θα μπορούσαν να δουν πόσο καλά μπορούμε να είμαστε και δεν ήταν ποτέ εύκολο, αλλά φαινόταν πολύ καλό.
Αυτό είναι που όλοι ήθελαν πριν ξεκινήσουμε, τα καταφέραμε και θα πρέπει να το γιορτάσουμε»

Για τις διαφορές που θα φέρει στον σύλλογο η είσοδος στους ομίλους του Champions League:
«Χρήματα; Έχουμε αρκετά χρήματα, αυτή είναι η διαφορά, δεν κρύβουμε περισσότερα χρήματα από τότε που τα χρειαζόμαστε, είναι μια φυσιολογική επιχείρηση.
Είναι ένα αθλητικό πράγμα που είναι ενδιαφέρον, φυσικά είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν χρήματα, αλλά είναι το καλύτερο τουρνουά στην Ευρώπη, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, ίσως στον κόσμο.
Για μένα, είναι η καλύτερη διοργάνωση, θέλεις να είσαι εκεί και η Liverpool πρέπει να είναι εκεί σταθερά, λατρεύω την προοπτική, δεν θα έλεγα ότι είμαστε ήδη μέσα σε αυτή, όμως έχουμε τα προσόντα και ήδη προσβλέπουμε σε αυτό.
Θα είμαστε ισχυροί και θα αγωνιστούμε γι 'αυτό, γιατί θέλουμε να είμαστε εκεί, είναι μία φανταστική διοργάνωση και νομίζω ότι τα τελευταία 10 χρόνια η Λίβερπουλ δεν ήταν μέρος της πολύ συχνά, πριν από τρία χρόνια ήταν η τελευταία φορά.
Πρέπει να δοκιμάσουμε τα πάντα για να το αλλάξουμε αυτό, πρέπει να κάνουμε βήματα και να κάνουμε το βήμα για να είμαστε γύρω από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου επειδή είμαστε ένας από τους καλύτερους συλλόγους»

Για το πότε θα ξεκινήσει η δουλειά για την επόμενη σεζόν:
«Είμαστε ήδη στην δουλειά, τι νομίζετε; Αύριο θα καθίσω με τον Michael Edwards και θα πω "τι νομίζεις;" Τι χρειαζόμαστε; "το μεγαλύτερο μέρος έχει ήδη γίνει.
Τώρα έχουμε να πάρουμε αποφάσεις, να κάνουμε διαπραγματεύσεις ή οτιδήποτε άλλο, αλλά όλα είναι καλά, είμαστε έτοιμοι και θα δούμε τι θα λειτουργήσει και τι όχι, δεν θα υπάρξει προπόνηση τις επόμενες εβδομάδες, πετάμε αύριο το βράδυ στην Αυστραλία, έχουμε ένα παιχνίδι, στη συνέχεια πετάμε πίσω και οι διακοπές ξεκινούν για όλους μας.
Έχω μια μικρή δουλειά να κάνω, αλλά εργάστηκα σωστά στη ζωή μου όταν ήμουν νεότερος, έτσι δεν είναι πραγματική δουλειά - είναι μερικά τηλεφωνήματα και συζητήσεις για θαυμάσια πράγματα όπως το ποδόσφαιρο, η Liverpool και πολλά άλλα πράγματα»

Για την στιγμή που συνειδητοποίησε ότι η Liverpool θα μπορούσε να τερματίσει στις πρώτες τέσσερις θέσεις:
«Δεν σκέφτηκα πριν από την έναρξη της σεζόν γι 'αυτό, αλλά ναι, ο στόχος από την αρχή ήταν να βρεθούμε εκεί, έτσι χρειαζόμασταν να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα μπορούσε να το κάνει.
Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είχαμε ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, επομένως για εμάς δεν ήταν ένα πλεονέκτημα επειδή είχαμε τραυματισμούς, χωρίς τραυματισμούς όπως η Chelsea θα μπορούσαμε να έχουμε λίγο περισσότερους βαθμούς και θα φαινόταν κάπως διαφορετικό.
Είχαμε αυτούς τους τραυματισμούς, αλλά κατά το πρώτο μέρος της σεζόν ήξερα ότι ήμασταν έτοιμοι, όμως αυτό δεν σήμαινε τίποτα και έπρεπε να το κάνεις επειδή υπήρχαν πολλά παιχνίδια για να προχωρήσεις, μας πήρε πολύ καιρό.
Δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη στιγμή, αλλά ήξερα μετά ότι αφού κερδίσαμε την Arsenal στο πρώτο ματς της σεζόν με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να είναι δυνατόν.
Σε πολλά παιχνίδια, παίξαμε εξαιρετικά καλό ποδόσφαιρο και αυτό έδειξε τι μπορούμε να κάνουμε, όταν δεν το κάνεις πια, όλοι ρωτούν γιατί, γιατί δεν είσαι πια σε μία ευθεία και πού είναι το σχέδιο Β, Γ και Δ;
Πάντα ήξερα ότι ο δρόμος μας είναι εντάξει, έπρπε να αποδεχθούμε μερικά σημεία της κατάστασής μας και να εργαστούμε για τα άλλα μέρη της, το κάναμε και τελικά οι 76 βαθμοί ήταν δύσκολο να τους πάρουμε και τελικά τους έχουμε, τόσο καλό»

Τα πράγματα που έμαθε από την ομάδα του αυτή τη σεζόν:
«Προφανώς δεν είμαστε αρκετά σίγουροι γενικά, έτσι είναι, όταν κάτι δεν λειτουργεί, πάντα αισθάνεσαι ότι κάτι γλιστράει μέσα από τα δάχτυλά σου, οπότε είναι σαν «Ω, και πάλι σαν αυτό, και πάλι σαν αυτό», γι 'αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που πετύχαμε κάτι που δεν επιτύχαμε πολύ συχνά στο παρελθόν, τον τερματισμό στην πρώτη τετράδα.
Όχι επειδή είμαι μάταιος και θέλω να δείξω ότι μπορούμε να το κάνουμε, αλλά επειδή ενδιαφέρομαι για τον τρόπο και για την ανάπτυξη πρέπει να νιώσετε τη βελτίωση, πρέπει να νιώσετε το επόμενο βήμα, ότι είναι σωστό, είμαι πραγματικά χαρούμενος για την κατάσταση και γι 'αυτά που έμαθα, ελπίζω ότι γενικά μας έδωσε λίγο περισσότερη εμπιστοσύνη και μπορούμε να δουλέψουμε με αυτό»

Για την πεποιήθηση του ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη για τους προκριματικούς του Champions League τον Αύγουστο:
«Ο στόχος μου είναι πάντα να είμαι 100% έτοιμος για τον πρώτο αγώνα, δεν μπορείς να έχεις ρυθμό, αλλά και η άλλη ομάδα θα έχει πιθανώς την ίδια κατάσταση, έχουμε χρόνο και θα προετοιμαστούν σοβαρά όπως πρέπει»

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.