Τιμητική προς τον Kenny Dalglish με αφορμή τα 125 χρόνια Liverpool FC

Η Liverpool βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την μετονομασία του Centenary Stand σε The Kenny Dalglish Stand ως δείγμα αναγνώρισης προς την συνεισφορά του 66χρονου προς τον σύλλογο.

Η αποφάση αυτή πάρθηκε απο τον John W Henry με αφορμή τα 125 χρόνια ζωής της Liverpool. Η τιμητική αυτή θα λάβει μέρος στο Anfield στην επέτειο των 125 χρόνων.

Ο Σκωτζέζος , η Liverpool και η αγάπη τους κρατάει 4 δεκαετίες τωρα. Όλα ξεκίνησαν το 1977 όταν πρωτοήρθε απο την Celtic έως και σήμερα όπου κατέχει την θέση του μη εκτελεστικού διευθυντή του διοικητικού συμβουλίου.

Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Liverpool είναι πολύ ευτυχισμένος που έχει πολλές προσωπικότητες που έχουν συμβάλλει στην ένδοξη ιστορία του - και δικαίως τιμούνται με διάφορους τρόπους.

Ωστόσο , η κληρονομιά του Dalglish ξεχωρίζεται λόγω του τρόπου με τον οποίο η επιρροή του έχει περάσει σε τόσους πολλούς και διαφορετικούς τομείς.

Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, έχει 2 επιτυχές προπονητικές καριέρες σε συνδυασμό με  515 εμφανίσεις και 172 τέρματα ως ποδοσφαιριστής. Στο σύνολο , έχει σηκώσει 8 πρωταθλήματα Αγγλίας, 3 Ευρωπαικά κύπελλα, 1 κύπελλα Αγγλίας, 2 FA Cup, 5 League Cup και 1 UEFA Super Cup.

Eκτός γηπέδου,  η συνεισφορά του δεν μπορεί να υπολογιστεί με νούμερα τόσο για τον σύλλογο όσο και για την πόλη εξαιτίας του ηγετικού του ρόλου μετά τα όσα συνέβησαν στο Hillsborough και της υποστήριξης του ίδιου και της οικογένειάς του προς τους συγγενείς των θυμάτων.

Επιπλέον, ο ίδιος και η σύζυγός του,Marina, ίδρυσαν το ''Marine Dalglish Appeal" το 2005 στο Liverpool, μια φιλανθρωπική οργάνωση που στοχεύει στο να βοηθήσουν όσους έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο αλλά και τις οικογένειές τους στο Merseyside.

Οι αξίες του Dalglish είναι η ενσάρκωση του '' The Liverpool Way '' , του ήθους του συλλόγου - και για αυτό τον λόγο ο σύλλογος αποφάσισε να τον τιμήσει με αυτόν τον τρόπο.

Μιλώντας στο Fenway Sports Group, ο John W. Henry δήλωσε: ''Είναι μια μαρτυρία της ιστορίας και της εικόνας της Liverpool ότι δεν έχουμε απουσία πραγματικών μεγάλων ατόμων,τα ονόματα των οποίων θα μπορούσαν εύκολα να δωθούν σε μια εξέδρα στο Anfield."

"Αλλά όσον αφορά τον Kenny Dalglish, έχουμε ένα άτομο που φέρνει τεράστια σημασία στον αυτόν τον σύλλογο, οπότε αισθανόμαστε το καθήκον να το αναγνωρίσουμε αυτό , με έναν τρόπο που του ταιριάζει."

''Είναι μοναδικός, όχι μόνο για την Liverpool αλλά και για το ποδόσφαιρο γενικότερα στην Αγγλία. καθώς έχει πετύχει πολλά σπουδαία πράγματα τόσο ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως προπονητής. Τα ρεκόρ και τα τρόπαια του και στις δύο του καριέρες μιλούν από μόνα τους."

"Ωστόσο, η συνεισφορά του Kenny στον σύλλογο ξεπερνάει τα τέρματα που έχει πετύχει, τους βαθμούς που μαζεύτηκαν και το ασήμι που τοποθετήθηκε στο ντουλάπι. Οι αξίες του είναι οι αξίες της Liverpool - αντιπροσωπεύει το τι είναι το καλύτερο για αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο."

''Η ηγεσία και η παρηγοριά που έδωσε στον καθένα ,στον σύλλογο και στην πόλη καθώς επαίξε καθοριστικό ρόλο στην αποδοχή των όσων έγιναν στην τραγωδία του Hillsborough, υπερέβει τα αθλητικά επιτεύγματα."

"Το όνομα του είναι συνώνυμο με τον σύλλογο μας, με τα σπίτια μας και με τo Liverpool. Τώρα θα είναι τόσο ορατό καθώς θα είναι μέρος του (Anfield).''

H επίσημη τελετή μετονομασίας θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες αυτού του έτους, η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

O πρόεδρος της Liverpool, Tom Werner, πρόσθεσε: ''Αναγνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση δεν θα είναι άνετη για τον Kenny και την ταπεινοφροσύνη του.Αλλά καθώς πλησιάζουμε στα 125 χρόνια του συλλόγου μας, τώρα είναι η κατάλληλη  στιγμή στην ένδοξη ιστορίας του συλλόγου για να αφήσουμε αυτήν την κληρονομιά. Αυτός και η οικογένειά του θα πρέπει να ξέρουν ότι το προνόμιο και η τιμή είναι όλη δικιά μας - το όνομα  του σημαίνει τόσα πολλά για τόσους πολλούς και η προβολή του στο Anfield θα εμπλουτίσει έναν ήδη διάσημο καθεδρικό ναό."

''Για δεκαετίες υπηρετούσε τον σύλλογο και την πόλη με τη σταθερή του στάση ότι το συλλογικό πάντα έρχεται πριν το ατομικό. Αυτή η ανακοίνωση δεν γίνεται με σκοπό να τον ξεχωρίσουμε - πρόκειται για την αναγνώριση ότι το όνομα του ενσωματώνει αξίες που όλοι προσπαθούμε να τιμήσουμε και αντιπροσωπεύει όλα αυτά που είμαστε περήφανοι όταν προσδιορίζουμε εμάς τους ίδιους ως Liverpool Football Club."

Eπιμέλεια: Σιδηρόπουλος Γιώργος

Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About G.Sid8

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.