Klopp: ''Το να νικάς σε μία έδρα σαν της Watford είναι πολύ σημαντικό - και το αξίζαμε''

Το φανταστικό γκολ του Emre Can στο Vicarage Road, απέναντι στη Watford, έδωσε πολλούς λόγους στον Jurgen Klopp για να είναι χαρούμενος.









Δείτε τι είχε να πει ο Klopp:

Για το πόσο μεγάλη νίκη ήταν και πόσο φανταστικό το γκολ του Emre...


Θα ήθελα πολύ να το δω ξανά καθώς το έχω δει μόνο μια φορά μέχρι τώρα. Αλλά φαινόταν πολύ ωραίο. Πιθανώς έστρεψα λίγο νωρίς για να το δω ότι όντως πήγε στα δίχτυα! Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι όπως πάντα εναντίον ενός δύσκολου αντιπάλου. Υπήρξε αμυντική τακτική από πίσω από τη Watford, πασάραμε πολύ, αλλά δεν ήταν δυνατό να δημιουργήσουμε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Νομίζω ότι βελτιωθήκαμε σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα (όταν χάσαμε από την Crystal Palace) όταν δεν ήμασταν αρκετά υπομονετικοί. Ήμασταν καλύτεροι εδώ. Φυσικά, δεν το προπονήσαμε αυτό το γκολ με τον Emre. Αλλά αυτή η πάσα ήταν το κύριο πράγμα από την πρώτη προπόνηση της ημέρας, οπότε ήταν πολύ ωραίο να δούμε κάτι τέτοιο. Ήταν μια πολύ ωραία πάσα από τον Lucas και ένα γκολ από τον Emre, ένα εξάρι δηλαδή κάνει την πάσα και το οχτάρι βρίσκεται στην περιοχή. Ήταν πολύ ωραίο γιατί μπορούσαμε να φανταστούμε πώς θα αμυνθούν. Μετά το φανταστικό γκολ, τότε πρέπει να μείνεις στο παιχνίδι. Θα μπορούσατε να δείτε ότι τρέξαμε πολύ, και δεν μπορούσαμε να διατηρήσουμε το ίδιο ενεργειακό επίπεδο μέχρι το τέλος. Λόγω της πρώιμης αλλαγής, έπρεπε πάλι να αλλάξουμε τον Adam (Lallana) που είμαι σίγουρος ότι όλοι το καταλαβαίνουν. Στο τέλος θα μπορούσαμε να σκοράρουμε ένα ή δύο ακόμα, όχι με τις μεγαλύτερες ευκαιρίες βέβαια εκτός από ίσως το τελευταίο λεπτό που είχε ο Daniel Sturridge. Πήγε το παιχνίδι πραγματικά όπως το θέλαμε.

Για την κατάσταση του Philippe Coutinho...


Έχει ένα μούδιασμα πόδι. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι πολύ σοβαρό, αλλά είναι πραγματικά οδυνηρό και δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να συνεχίσει, όλοι θα μπορούσαν να δουν ότι προσπάθησε.

Για το πόσο σημαντικό είναι που η Liverpool έχει και πάλι την κατάσταση στα χέρια της όσον αφορά το Champions League...

Δεν είναι σημαντικό. Απλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Είπα πριν από το παιχνίδι ότι εάν νιώθεις πίεση σε αυτό το στάδιο της σεζόν, τότε αγωνίζεσαι για κάτι και αυτό είναι καλό. Είναι θετική πίεση, αν θέλετε. Θέλουμε να διατηρήσουμε αυτήν την πίεση. Θέλουμε να εργαστούμε σκληρά και να κάνουμε τα πάντα για τους πόντους που παίρνουμε. Δεν μπορούμε να δεχτούμε για μια στιγμή ότι θα είναι εύκολο. Αν κάποιος εδώ σκέφτεται ότι έχουμε ήδη τους 3 βαθμούς εναντίον της Southampton τότε δεν θα έχουν δει τους Saints αυτήν τη σεζόν επειδή είναι μια πραγματικά ισχυρή ομάδα. Αυτό θα είναι ένα άλλο σκληρό παιχνίδι για εμάς. Απόψε(σ.σ. προχθές), αυτοί οι βαθμοί δείχνουν ότι κανείς δεν μπορεί να τους απομακρύνει από εμάς. Αυτά είναι τα καλύτερα νέα. Τώρα έχουμε χρόνο να προπονηθούμε και να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τη Southampton.










Για το γεγονός ότι ο Emre είναι χαρούμενος μετά από αυτό το γκολ...


Αν δεν είναι θετικός μετά από αυτό το παιχνίδι και αυτό το γκολ, τότε υπάρχει κάτι λάθος με αυτόν! Είναι καλό παιδί. Το αξίζει αυτό. Ξέρω πώς λειτουργεί αυτός ο κόσμος. Είχε το πρόβλημα με τη γάμπα του (νωρίτερα αυτή τη σεζόν), αλλά δεν ήταν δυνατόν να τον αφήσουμε έξω. Είχαμε πολλές συζητήσεις για αυτό, και οι άνθρωποι σκέφτονταν 'τι πάει λάθος μαζί του;'. Αλλά τον χρειαζόμασταν σε εκείνες τις στιγμές και είπε" εντάξει, θα προσπαθήσω όσο καλύτερα μπορώ " και μερικές φορές δεν ήταν τόσο καλό όσο θα μπορούσε να ήταν."Αλλά αυτά τα προβλήματα είναι τώρα στο παρελθόν και μπορεί να χτίσει πάνω στις εμφανίσεις του. Είναι ένα δυνατό παιδί και σημαντικός για εμάς, και αν μπορεί να σκοράρει έτσι, τότε κάνει ακόμα περισσότερο νόημα για μας.

Για το τι πέρασε από το μυαλό του μετά το δοκάρι του Prodl...


Είπα στους παίκτες μετά το παιχνίδι ότι αν θέλουν να με σκοτώσουν, τότε αυτός είναι ένας καλός τρόπος να το δοκιμάσουν! Νόμιζα ότι αισθάνθηκα κάτι σε αυτήν τη φάση (κρατώντας το στήθος μου). Ήταν τρελό, τουλάχιστον 500 εκατομμύρια γκρίζες τρίχες! Βλέπετε την κατάσταση, την υπερασπίσαμε ήδη, αλλά η μπάλα επέστρεψε και υπήρχαν τρεις παίκτες στο δεύτερο δοκάρι. Η Watford προσπάθησε τα πάντα για 97 λεπτά. Είχαμε ένα λάθος και θα μπορούσε να οδηγήσει σε γκολ, αυτό είναι το ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο. Για μένα, το πιο σημαντικό είναι ναι, θα μπορούσε να συμβεί, αλλά όλοι είδαμε τις τελευταίες ημέρες ότι υπήρχαν παιχνίδια που είχαν πέναλτι που δεν ήταν. Μερικές φορές χρειάζεσαι αυτήν τη λίγη τύχη. Δεν παίξαμε τέλεια, αλλά το γκολ της ισοφάρισης θα ήταν δύσκολο να το δεχτούμε. Τα αγόρια αξίζουν πραγματικά τη νίκη.




Πηγή: Liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.