Milner: "Ασέβεια να θες να έρθεις στην Liverpool μόνο για το Champions League"



Ο James Milner δήλωσε πως θα ήθελε να συνεχίσει ως αριστερό μπακ την επόμενη σεζόν, αν χρειαστεί – αλλά παραδέχεται πως είναι μια απόφαση που θα πάρει ο Jurgen Klopp το καλοκαίρι. Ο υπαρχηγός των Κόκκινων πέρασε όλη την περσινή σεζόν ως full back, ενώ σε όλη του την καριέρα έπαιζε ως μέσος ή στα πλάγια.

Δεδομένης της πρόκρισης της Liverpool στους ομίλους του Champions League, και της πολύ καλής πορείας του Milner ως τώρα, το πείραμα του Jurgen Klopp μπορεί να θεωρείται επιτυχημένο.
Ο Klopp, ωστόσο, θα κοιτάξει να προσθέσει ένα αριστερό μπακ στο ρόστερ αυτό το καλοκαίρι. Ο Alberto Moreno αναμένεται να αποχωρήσει, ενώ ο Ryan Sessegnon της Fulham βρίσκεται στο στόχαστρο της ομάδας.
Ο Milner έγινε 31 ετών τον Ιανουάριο, και έχει δείξει σημάδια κούρασης τις τελευταίες εβδομάδες.
Αλλά αφού βοήθησε τους Κόκκινους να εξασφαλίσουν θέση στην 4αδα, ο πρώην άσσος της Manchester City είπε πως θα ήταν πρόθυμος να θυσιαστεί και πάλι την ερχόμενη σεζόν για το καλό της ομάδας.
Ο Milner είπε: “Αυτή είναι μια ερώτηση για τον προπονητή. Είμαι παίκτης της Liverpool και θέλω να συνεισφέρω όσα περισσότερα μπορώ στην ομάδα.”
“Απέδειξα φέτος πως θα παίζω όπου θέλει ο προπονητής μου να παίξω. Εξαρτάται από αυτόν.”
Ο Milner είναι κομμάτι του ρόστερ που ταξίδεψε στην Αυστραλία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης για το φιλικό της Τετάρτης στο Σύδνεϋ, και μετά θα ανταμειφθεί με διάλειμμα, πριν επιστρέψει στις προπονήσεις προετοιμασίας του Ιουλίου.
Παραδέχεται, ωστόσο, πως θέλει να δω με ποιον τρόπο θα ενισχύσει ο Klopp την ομάδα τη νέα σεζόν, και πιστεύει πως το Champions League θα τον βοηθήσει πολύ σε αυτό.
“Έτσι πιστεύω, αλλά είναι ασέβεια προς την ομάδα να λες πως ο μόνος λόγος που θα έρθεις σε αυτήν είναι το Champions League,” σημείωσε. “Με την ιστορία, τον προπονητή, και τους παίκτες αυτής της ομάδας, είναι ελαφρώς ασέβεια αν ο μόνος λόγος που έρχεσαι εδώ είναι αυτός.
“Ίσως κάνει την ομάδα έναν πιο ελκυστικό προορισμό για τους παίκτες, αλλά είναι ένα πράγμα το να λες ότι έρχεσαι για να παίξεις στο Champions League, και άλλο το να αποδείξεις ότι είσαι αρκετά καλός για να παίξεις σε αυτό. Πρέπει να έρθεις εδώ και να κάνεις τη δουλειά.”
Προσθέτει: “Δεν είναι εύκολη υπόθεση το να είσαι στο Champions League. Σκεφτείτε τις ομάδες που δεν είναι σε αυτό τώρα. Είναι εντάξει το να λες πως πρέπει να είσαι σε αυτό, να τερματίσεις στην πρώτη 4αδα, αλλά υπάρχουν πολλές ποιοτικές ομάδες που παλεύουν γι’ αυτό.

“Καταφέραμε να το πετύχουμε αυτό. Στην αρχή της χρονιάς τα πήγαμε πολύ καλά, και έπειτα υπήρξαν θετικά και αρνητικά. Είχαμε δύσκολα παιχνίδια στο τέλος της χρονιάς, και παίξαμε κάποια δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Στο τέλος, η δουλειά έγινε όπως έπρεπε.
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.