Klopp: ''Εντυπωσιασμένος και από το παιχνίδι και από την υποδοχή στην Αυστραλία''

Ο Jürgen Klopp εντυπωσιάστηκε από την προσέγγιση της Liverpool για την φιλική τους νίκη μετά το τέλος της σεζόν με τη Sydney FC, η οποία είδε τους κόκκινους να κερδίζουν 3-0 στο ANZ Stadium.










Τα γκολ των Sturridge, Moreno και Firmino από το πρώτο ημίχρονο έδωσαν μια άνετη νίκη στην ομάδα του Klopp μπροστά σε 73.000 φιλάθλους την Τετάρτη.

Δείτε τι είχε να πει ο Γερμανός...

Για το αν έμεινε έκπληκτος που η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα...

Όταν είδα το παιχνίδι, όχι. Δεν είχα ιδέα πώς θα μπούμε σε αυτό το παιχνίδι γιατί ποτέ δεν το έκανα - πετούσαμε 24 ώρες, πήγαμε στο ξενοδοχείο, τότε δεν είχαμε τίποτα να κάνουμε. Κάποιοι από εμάς κουρασμένοι, μερικοί από εμάς προσπάθησαν να κοιμηθούν, έπειτα ήρθαμε εδώ μια ώρα περίπου με 45 λεπτά από το ξενοδοχείο. Ήταν το πιο έντονο ποδοσφαιρικό ταξίδι για έναν εκτός έδρας αγώνα που είχα ποτέ! Δεν είχα ιδέα πώς θα το έκαναν οι παίκτες, αλλά ήμουν έκπληκτος που προφανώς απολάμβαναν το παιχνίδι. Δεν είπα πολλά πριν από το παιχνίδι για να είμαι ειλικρινής, αλλά δύο πράγματα είπα ότι, ότι θα ήταν ωραία εάν μπορούσαμε να δείξουμε χαρακτήρα και ότι αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Είδα τα αγόρια να δείχνουν και τα δύο και να φαίνονται πολύ καλά - τα γκολ ήταν πραγματικά δύσκολο να τα σταματήσουν, ήταν πολύ όμορφα. Το απολάμβανα, αυτό είναι επίσης σημαντικό.

Για το αν περίμενε περισσότερα από τη Sydney FC...

Όχι, επειδή ήταν μια δύσκολη κατάσταση - έκαναν το double πριν από δύο εβδομάδες. [Αυτό το παιχνίδι] είναι καλό για το αυστραλιανό ποδόσφαιρο, αλλά έχουμε μια καλύτερη ομάδα ποδοσφαίρου από τη Sydney FC, που δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Αν δεν είχαμε, θα κάναμε πολλά περισσότερα λάθη. Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε τον εαυτό μας, το σύλλογο, την Liverpool. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που το Σίδνεϊ μας έδωσε την ευκαιρία δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της χρονιάς, οπότε κανείς δεν πρέπει να μιλήσει γι 'αυτούς. Έχασαν πολλούς παίκτες, πιστεύω ότι έξι ή επτά παίκτες δεν συμμετείχαν επειδή ήταν ήδη στο σπίτι τους. Η Sydney FC, η δεύτερη ομάδα, πρέπει να είναι καλύτερη από τη Λίβερπουλ; Αυτό είναι τρελό. Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, θα μπορούσε να ήταν πιο δύσκολο σε διαφορετικές καταστάσεις αλλά είμαι χαρούμενος που δεν ήταν πολύ σκληρό. Και δείξαμε στους οπαδούς μας ότι είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για την υποστήριξή τους, γι 'αυτό είμαστε εδώ. Θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλα πράγματα, θα μπορούσαμε να είμαστε ήδη σε διακοπές εάν θέλαμε, αλλά ήρθαμε εδώ επειδή θέλουμε να είμαστε μαζί με τους υποστηρικτές της Liverpool. Αυτό είναι καλό.

Για την αντίδραση που πήρε από τους παίκτες από το παιχνίδι...

Ήταν καλό, το απολάμβαναν - μπορούσες να το δεις, ήταν ωραίο. [Αυτοί] έπαιξαν το παιχνίδι συγκεντρωμένα, επικεντρωμένοι και μέσα σε λίγες εβδομάδες, αν κοιτάξετε πίσω μπορείτε να πείτε ότι η προετοιμασία για το παιχνίδι ήταν τόσο περίεργη και διαφορετική από αυτή που κάναμε συνήθως, αλλά μπορούμε ακόμα να αποδώσουμε. Έτσι, σε κανονικές συνθήκες, μπορούμε να αποδώσουμε επίσης.










Για το γεγονός ότι είχε στη διάθεσή του τους Gerrard, Carragher, Steve McManaman και Daniel Agger...

Τους είχα στο αεροπλάνο και είχαμε μια συνάντηση πέντε λεπτών. Ξέρουν τα πάντα για το ποδόσφαιρο και δεν ήταν πολύ κακό, ε;

Για το αν θα κρατήσει πράγματα από το παιχνίδι για την επόμενη σεζόν...

Όχι πραγματικά, γιατί θα έπρεπε; Αυτό δεν ήταν δοκιμή για οποιονδήποτε παίκτη. Ήξερα πριν ότι μπορούν να είναι καλοί. Δεν ήταν κακή απόδοση, αλλά δεν ήταν ότι όλοι θα μπορούσαν να λάμψουν. Γνωρίζαμε ότι είναι καλοί, οπότε παίξτε αν μπορείτε μετά από μια δύσκολη σεζόν, και αν όχι μπορείτε να μείνετε έξω.

Για το αν σκοπεύει να πάρει έναν σπεσιαλίστα αμυντικό χαφ για την ομάδα του...

Δεύτερες μπάλες μετά από στημένες φάσεις, άλλος ένας αμυντικός μέσος δεν θα ήταν πραγματικά γύρω από αυτή την κατάσταση, έτσι δεν βοηθά πολύ. Οι μισοί χώροι, όταν η πίεση δεν λειτουργεί, ένας άλλος αμυντικός μέσος [δεν βοηθάει], είναι θέμα οργάνωσης. Τα έχουμε ήδη πάει πολύ καλύτερα στα τελευταία παιχνίδια και βελτιωθήκαμε πολύ γύρω από τα στημένα. Ο Simon [Mignolet] έκανε μια θαυμάσια δουλειά, ειδικά στο δεύτερο μέρος της σεζόν με όλους τις σέντρες που έπιασε. Το καλό είναι ότι τώρα ξέρουμε το λάθος μας, γνωρίζουμε την αδυναμία μας, γι 'αυτό θα εργαστούμε σε αυτήν 100 τοις εκατό, μπορείτε να είστε βέβαιοι.

Η σεζόν έχει τελειώσει, έχουμε λίγη δουλειά να κάνουμε, μεταγραφές και όλα αυτά τα πράγματα, και τότε στις αρχές Ιουλίου θα αρχίσουμε με την προετοιμασία και δουλεύουμε στα πράγματα και κρατάμε τα πράγματα που ήταν καλά και προσπαθούμε να παίξουμε όπως κάναμε σε μερικά παιχνίδια. Σε μερικά παιχνίδια, ήμασταν εξαιρετικοί, αν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό πιο συχνά, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε λίγους περισσότερους πόντους και θα ήταν διαφορετική η εικόνα στον πίνακα. Προς το παρόν, είναι εντάξει, έχουμε πολλά να βελτιώσουμε και θα το κάνουμε.

Για το πότε θα αρχίσουν να έρχονται οι νέοι παίκτες...

Εύχομαι αύριο, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι πραγματικά πιθανό. Το καλύτερο σενάριο είναι ότι θα τους έχουμε για την έναρξη της προετοιμασίας, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα συμβεί αυτή τη φορά. Είναι διαφορετικό με όλους τους διαφορετικούς παίκτες, έτσι θα δούμε. Αυτό δεν είναι ένα μεγάλο πρόβλημα επειδή όλοι γνωρίζουμε αν είναι κατάλληλοι και υγιείς έχουμε μια πολύ ισχυρή ομάδα και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με αυτή την ομάδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα προτιμούσα αυτό, θα ήθελα πολύ να τους έχουμε όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά θα δούμε.







Πηγή: Liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης

Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.