Η Λίβερπουλ είναι πρώτη στο κυνήγι για την απόκτηση του Naby Keita για £50 εκατομμύρια

H τιμή του 22χρονου δεν θα δημιοργήσει κανένα πρόβλημα για τους κόκκινους, αλλά ο παίχτης έχει αρκετές προσφορές και η ομάδα του δεν βιάζεται να πουλήσει

Η Λίβερπουλ παραμένει σε ισχυρή θέση για να αγοράσει τον Naby Keita της Λειψίας και είναι διατεθειμένη να σπάσει το ρεκόρ μεταγραφής της ομάδας, αλλά έχουν μια επιφυλακή σχετικά με το αυξημένο ενδιαφέρον για τον μέσο.

Ο Jurgen Klopp πιστεύει ότι η διεθνής με την Γουινέα είναι ένας ελίτ παίκτης - μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο στη θέση του κέντρου - και ως εκ τούτου, μια τιμή γύρω στα £50 εκατομμύρια δεν θα αποτρέψει τους κόκκινους.

Ούτε θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν στα προσωπικά αιτήματα του 22χρονου, δεδομένου πως είναι στην κορυφή της μεταγραφικής τους λίστας.

Οι συνομιλίες μεταξύ της Λίβερπουλ και των εκπροσώπων του Keita ήταν πολύ θετικές, αλλά οι Merseysiders γνωρίζουν ότι αρκετές άλλες ομάδες έχουν και εκείνες το μάτι τους πάνω στον άσσο της Λειψίας.

Υπάρχει επιφυλακτική αισιοδοξία πως θα πεισθεί το εξάρι, ο οποίος είναι εξίσου έμπειρος στο να λειτουργεί σε ρόλο box-to-role ρόλο ή ως playmaker, να επιλέξει το Anfield ως τον προτιμώμενο προορισμό του, με την εκθαμβωτική σεζόν του Sadio Mane ένα σημαντικό συν.

Ο Keita έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Σενεγαλέζο, ο οποίος τα έχει παέι εξαιρετικά στο γήπεδο για τη Λίβερπουλ και έχει βοηθηθεί και εκτός γηπέδου από τον σύλλογο.

Οι Κόκκινοι βοήθησαν τον παίκτη της σεζόν και προσλάβανε έναν προσωπικό σεφ όταν έκανε τη μεταγραφή του από τη Σαουθάμπτον το περασμένο καλοκαίρι και κανόνισαν μια ειδική αίθουσα προσευχής γι 'αυτόν στο Melwood.

Αυτά τα μικρά προσωπικά στοιχεία φανερώνουν το φιλόδοξο πλάνο που έχει ο Klopp για τη Λίβερπουλ, στο οποίο ο Keita θα  αποτελούσε βασικό κομμάτι του αν γίνει η μεταγραφή.

Ωστόσο, η Λειψία δεν θέλει να τον πουλήσει και πιστεύει πως η εξασφάλιση του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να βοηθήσει στο να μείνει στην Red Bull Arena τουλάχιστον για μια ακόμα σεζόν.

Ο αθλητικός διευθυντής Ralf Rangnick δήλωσε ότι η ομάδα της Bundesliga δεν μπορεί να χάσει κανένα στοιχείο του βασικού κορμού της και περιμένει από τον Keita να είναι έκει στις 3 Ιουλίου για δοκιμές φυσικής κατάστασης πριν από την έναρξη της pre-season στις 5 Ιουλίου.

Ωστόσο, μια προσφορά γύρω στα £50 εκατομμύρια θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε επανεξέταση και θα ξεπεράσει το ρεκόρ της Λίβερπουλ των £35 εκατομμυρίων για τον Andy Carroll τον Ιανουάριο του 2011.

Οι Κόκκινοι είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν τον αριθμό αυτό πολλές φορές το καλοκαίρι για να βελτιώσουν την ποιότητα και τον ανταγωνισμό στην ομάδα.

Ο αμυντικός της Σαουθάμπτον Virgil van Dijk θα κοστίσει γύρω στα £50 εκατομμύρια και είναι γνωστό ότι δεν έχει ακόμη δεσμευτεί στη Λίβερπουλ, αλλά οι συζητήσεις έχουν δείξει ότι είναι φαβορί για να τον αποκτήσουν.

Όπως και ο Keita, ο Ολλανδός διεθνής έχει την πολυτέλεια να έχει περισσότερο από μια προσφορά στα χέρια του, κάτι το οποίο μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα.

Εν τω μεταξύ, η αύξηση των επιθετικών επιλογών παραμένει υψηλά στην λίστα, με τον Mohamed Salah να είναι ένας από τους υπό εξέταση υποψηφίους.

Ο εκρηκτικός Kylian Mbappe βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στη λίστα του συλλόγου, αλλά με την Μονακό να απαιτεί περίπου £90 εκατομμύρια για τον ταλαντούχο έφηβο και παράλληλα ελπίζοντας να του προσφέρει καλύτερους όρους για να τον κρατήσει για άλλη μια σεζόν ενώ τον παρακολουθέι και η Ρεάλ Μαδρίτης, κάνει την συγκεκριμένη περίπτωση εξαιρετικά δύσκολη.

Ο Alex Oxlade-Chamberlain, ο οποίος έχει ένα χρόνο ακόμα στο υπάρχον συμβόλαιο του με την Arsenal, είναι επίσης ένας παίχτης που κοιτάει η Λίβερπουλ, δεδομένης της ικανότητάς του να παίζει διάφορες θέσεις.

Το ταλέντο της Fulham, ο Ryan Sessegnon, εν τω μεταξύ, είναι επιθυμητός για την θέση του αριστερού μπακ με τη Λίβερπουλ να κοιτάει επίσης και πιο έμπειρους υποψηφίους για τη θέση.

Πηγή: Goal.com

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουϊμτσίδης
Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.