Η τελευταία παράσταση της σεζόν (pics+vids)

Μετά από μια γεμάτη (απ' όλες τις απόψεις) σεζόν, η Λίβερπουλ ταξίδεψε στην Αυστραλία όπου επικράτησε 3-0 της Σίδνεϊ στο ANZ Stadium, κι έτσι ολοκλήρωσε και επίσημα τις υποχρεώσεις της. Γνώριμες φυσιογνωμίες και εκπληκτική ατμόσφαιρα από σχεδόν 73.000 θεατές!

Ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας για τους κόκκινους είναι με την Χέρτα Βερολίνου (29/7, 19:00) στη Γερμανία.


Έχοντας πετύχει τον στόχο της, καθώς εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα πλέι οφ του Champions League (4-8 η κλήρωση, 15/16-8 το πρώτο παιχνίδι και 22/23-8 ο επαναληπτικός), η Λίβερπουλ άφησε για λίγο εκκρεμότητες και λοιπές... έγνοιες στην άκρη, επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο και κατέφτασε στην Αυστραλία, όπου νίκησε με 3-0 σε φιλικό αγώνα την Σίδνεϊ!

Το παιχνίδι διεξήχθη στα πλαίσια του εορτασμού 125 χρόνων από την ίδρυση της Λίβερπουλ και, μεταξύ άλλων, πήραν μέρος ηγετικές μορφές της ομάδας (Τζέραρντ, Κάραγκερ, Άγκερ, ΜακΜάναμαν), καθώς και το... νέο αίμα της ομάδας (Γούντμπερν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γουίλσον, Ράνταλ, Στιούαρτ, Μπρούστερ).

Στάριτζ, Μορένο και Φιρμίνο πέτυχαν τα γκολ για τους κόκκινους, ενώ να σημειωθεί πως, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Μάντσεστερ. Οι παίκτες και των δύο ομάδων αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.

Το ματς

Κεφάτος ο Στάριτζ, προσπάθησε αλλά δεν σκόραρε ο Τζέραρντ!

Ο κόσμος τραγούδησε... ευλαβικά το 'You'll Never Walk Alone', ο Τζέραρντ χαμογέλασε... γλυκά και το παιχνίδι ξεκίνησε, με τους κόκκινους να δείχνουν από τα πρώτα κιόλας λεπτά ότι δεν ήρθαν για... τουρισμό στην Αυστραλία.

Ο Στίβι απείλησε πρώτος στο 3' και λίγο αργότερα, ο Γούντμπερν κινήθηκε ωραία στη μεσαία γραμμή, βρήκε τον Στάριτζ στην μεγάλη περιοχή, κι αυτός έκανε το 1-0 στο 8'! Ο Άγγλος επιθετικός ήταν αρκετά δραστήριος και λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά ο Βούκοβιτς βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Φιρμίνο να πρωταγωνιστήσει στο παιχνίδι, χωρίς όμως να σκοράρει. Ο Βραζιλιάνος έβγαλε εκπληκτική ψηλοκρεμαστή πάσα για τον Μορένο, ο οποίος έκανε το 2-0 στο 18'!

Οι κόκκινοι βρίσκονταν συνεχώς γύρω από την αντίπαλη περιοχή, και το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει. Ο Στάριτζ... χόρεψε την άμυνα των Αυστραλών από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Φιρμίνο που απλώς έσπρωξε την μπάλα για το 3-0 στο 39'!

Ο Αλεξάντρερ-Άρνολντ απείλησε λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους, Τζέραρντ και Στάριτζ ζήτησαν πέναλτι με τον διαιτητή να μην καταλογίζει κάτι, ενώ από πλευράς Σίδνεϊ ο Κάρνεϊ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κάριους στο 45'.

Λαμπρή η Νέα Γενιά της Λίβερπουλ!

Γκολ δεν μπήκαν στην επανάληψη, αλλά η Λίβερπουλ εξακολουθούσε να δημιουργεί φάσεις, μερικές εκ των οποίων ήταν αρκετά καλές.

Ο Κλοπ έδωσε... βήμα στα νιάτα, βγάζοντας Τζέραρντ-Κάραγκερ (οι οποίοι γνώρισαν το standing ovation από τον κόσμο) και περνώντας μέσα τους πιτσιρικάδες Ράνταλ (21 ετών), Κέβιν Στιούαρτ (23 ετών) και Ράιαν Μπρούστερ (17 ετών). Ο Γερμανός έδωσε επίσης χρόνο συμμετοχής και στους Στιβ ΜακΜάναμαν και Ντάνιελ Άγκερ.

Ράνταλ (65') και Γούντμπερν (83') προσπάθησαν να νικήσουν τον Μπούκοβιτς χωρίς αποτέλεσμα, ενώ κι ο Αλεξάντερ-Άρνολντ επιχείρησε να σκοράρει αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς το δυνατό σουτ του 18χρονου κατέληξε στο δοκάρι! Στο παιχνίδι πέρασε κι ο Μινιολέ, ο οποίος αντέδρασε σωστά σε δύο φάσεις της Σίδνεϊ προς το τέλος.



Σχόλιο

Παρά το... τζετ λαγκ (sic), η Λίβερπουλ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στη Σίδνεϊ και είχε τον έλεγχο σ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Βέβαια, το αποτέλεσμα καθ' αυτό δεν έχει και τόση σημασία, καθώς η ατμόσφαιρα που ετοίμασαν οι φίλαθλοι ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Και φυσικά, είναι πάντα όμορφο και... συγκινητικό να βλέπεις παλιές δόξες της ομάδας στο γήπεδο, όσο και τη Νέα Γενιά να αφήνει πολλές υποσχέσεις. The Past, the Present, the Future.

Οι συνθέσεις

20. Danny VUKOVIC (gk), 4. Alex WILKINSON (25. Patrick FLOTTMANN 86’), 6. Joshua BRILLANTE (31. Matthew GREEN 70’), 7. Michael ZULLO (33. Cristian GONZALEZ 70’), 9. BOBÔ (18. Matt SIMON 46’), 13. Brandon O’NEILL (28. Nicola KULESKI 81’), 14. Alex BROSQUE (c) (26. Chris ZUVELA 59’), 17. David CARNEY (24. Charles LOKOLINGOY 59’), 19. George BLACKWOOD (27. William MUTCH 75’), 22. Sebastian RYALL, 23. Rhyan GRANT.
Subs not used: 32. Thomas HEWARD-BELLE (gk), 16. George TIMOTHEOU, 29. Bai ANTONIOU.
Yellow cards: None.
Red cards: None.
Liverpool FC: 1. Loris KARIUS (gk) (22. Simon MIGNOLET (gk) (75’), 4. Jamie CARRAGHER (24. Daniel AGGER 46’), 6. Dejan LOVREN (32. Joel MATIP 46’), 8. Steven GERRARD (25. Steve McMANAMAN 46’), 11. Roberto FIRMINO (20. Adam LALLANA 46’), 15. Daniel STURRIDGE (57. Rhian BREWSTER 46’), 18. Alberto MORENO (56. Connor RANDALL 58’), 21. Lucas LEIVA (35. Kevin STEWART 46’), 58. Ben WOODBURN, 59. Harry WILSON (17. Ragnar KLAVAN 46’), 66. Trent ALEXANDER-ARNOLD.

Read more at http://www.sydneyfc.com/article/sydney-fc-valiant-in-liverpool/sd8ly1gvtg2614bsf2l1o3dv2#rHPsy2sIKUMMqABs.99
Σίδνεϊ: Βούκοβιτς, Γουίλκινσον (86΄Φλότμαν), Μπρίλιαντ (70' Γκριν), Ζούλο (70' Γκονζάλες), Μπομπό (46' Σάιμον), Ο' Νιλ (81' Κουλέσκι), Μπροσκ (59' Ζουβέλα), Κάρνεϊ (59' Λοκολίνγκοι), Μπλακγουντ (75' Μουτς), Ράιαλ, Γκραντ
Λίβερπουλ: Κάριους (75' Μινιολέ), Κάραγκερ (46' Άγκερ), Λόβρεν (46' Ματίπ), Τζέραρντ (46' ΜακΜάναμαν), Φιρμίνο (46' Λαλάνα), Στάριτζ (46' Μπρούστερ), Μορένο (58' Ράνταλ), Λούκας (46' Στιούαρτ), Γούντμπερν, Γουίλσον (46' Κλάβαν), Αλεξάντερ-Άρνολντ

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής










Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Lallana (@officiallallana) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loris Karius (@lorisk21) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Benwoodburn (@ben.woodburn) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Steven Gerrard (@stevengerrard) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alberto Moreno (@amplfc18) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lucas Leiva (@leivalucas) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.