Tα "μαγικά νούμερα" για την τετράδα!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:


Φτάνουμε στο τέλος της σεζόν, Reds! Με τρεις αγώνες να υπολείπονται και την ομάδα μας να βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, τα πράγματα μοιάζουν αρκετά απλά: κερδίζεις όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια, και είσαι μέσα στην τετράδα!

Τα λεγόμενα "μαγικά νούμερα" είναι ένας πολύ απλός τρόπος αναπαράστασης του βαθμολογικού πίνακα: Κάθε μαγικό νούμερο συμβολίζει τον αριθμό των πόντων που χρειάζεται μια ομάδα να συγκεντρώσει (στην προκειμένη περίπτωση η Liverpool) ώστε να τερματίσει σε ψηλότερη θέση από τον εκάστοτε αντίπαλο. Για κάθε βαθμό/ους που παίρνει η Liverpool ή χάνουν οι αντίπαλες ομάδες, το μαγικό νούμερο μειώνεται.

Ας δούμε το βαθμολογικό πίνακα όπως είναι αυτή τη στιγμή: 


Τα μαγικά νούμερα για κάθε έναν από τους αντιπάλους μας για την τετράδα, είναι αυτή τη στιγμή τα ακόλουθα:



Όπως βλέπουμε, ήδη η Liverpool έχει τερματίσει πάνω από την Everton, χρειάζεται 10 βαθμούς για να είναι σίγουρη πως θα τερματίσει πάνω από τη Manchester City (το οποίο πρακτικά σημαίνει πως αν και η Liverpool και η City νικήσουν όλα τα παιχνίδια που απομένουν θα ισοβαθμήσουν), 9 για τη Manchester United και 7 για την Arsenal. 

Λαμβάνοντας υπόψιν πως την Κυριακή δύο από τις αντιπάλους μας αγωνίζονται μεταξύ τους (Arsenal - Manchester United), το μαγικό νούμερο σε μία από τις δύο ομάδας (ή και στις δύο σε περίπτωση ισοπαλίας) θα μειωθεί:

Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.