Adam Lallana: "Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε!"

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:



O Adam Lallana στη σημερινή συνέντευξη τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα κόντρα στη Leicester (τελικός Premier League Asia Trophy, στις 15.30) πλαισίωσε τον Jurgen Klopp και απάντησε σε αρκετά "καυτά" ερωτήσματα.

Πώς είναι η σχέση σου με τον Jurgen Klopp;
Έχω μιλήσει γι'αυτό και στο παρελθόν. Έχουμε μια εξαιρετική σχέση, ωστόσο πολλές φορές έχω αντιμετωπίσει δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου η όταν αγωνίζομαι, μέσα στο γήπεδο! (γέλια) Αλλά ναι, έχουμε μια πολύ καλή σχέση. 
Ποια είναι η ευθύνη που σας διακατέχει όταν γνωρίζετε πως αγωνίζεστε για τη Liverpool, μια ομάδα με τεράστια υποστήριξη παγκοσμίως;
Όλο αυτό έρχεται με το ότι αγωνιζόμαστε σε μια τόσο ιστορική ομάδα, τη Liverpool. Έχουμε τεράστια υποστήριξη παγκοσμίως και νιώθουμε την πίεση να αποδίδουμε καλά κάθε βδομάδα, όπως και να φέρουμε κύπελλα πίσω στο Anfield. Η ποιότητα της Premier League στις μέρες μας είναι απίστευτα υψηλή και το να κατακτήσει κάποιος το πρωτάθλημα είναι από μόνο του ένα τεράστιο επίτευγμα. Υπάρχουν 6 ομάδες που ρεαλιστικά μπορούν να το κατακτήσουν, οπότε ξέρουμε ότι θα είναι κάτι δύσκολο. Έχουμε όμως πίστη στους εαυτούς μας. Έχουμε έναν προπονητή με εμπειρία, που γνωρίζει πως να παίρνει νίκες ενώ επίσης έχει κατακτήσει τρόπαια. Κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε, και για να κατακτήσουμε αυτά που θέλουμε, πρέπει να βελτιωθούμε και αυτή τη χρονιά.
Ποιο είναι το κλειδί για το επόμενο βήμα;
Πρέπει να συνεχίζουμε να μαθαίνουμε, να είμαστε πρόθυμοι να μάθουμε. Να μη συμβιβαζόμαστε με τον εύκολο δρόμο, πάντα μα πάντα να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Νομίζω ότι κάθε ένας από την ομάδα το κάνει αυτό. Πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις κόντρα στους εαυτούς μας, αλλά και τις προκλήσεις του πρωταθλήματος.
Ποια είναι η εμπειρία σου από το Hong Kong με τη Liverpool;
Είναι μια χαρά. Είμαστε απασχολημένοι και κουρασμένοι, αλλά έτσι πρέπει να είναι, στην προετοιμασία βρισκόμαστε άλλωστε! Θέλουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση. Ο καιρός είναι μια πρόκληση ανά διαστήματα, αλλά αυτό μας φέρνει πιο κοντά ως ομάδα.
Τι περιμένεις από το αυριανό παιχνίδι κόντρα στη Leicester;
Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Κάθε φορά που αγωνιζόμαστε κόντρα στη Leicester τα παιχνίδια είναι δύσκολα, αλλά τους χρωστάμε από την ήττα που γνωρίσαμε στο γήπεδό τους πέρσι. Ήμασταν πολύ απογοητευμένοι από εκείνο το αποτέλεσμα. Ανυπομονώ! Πάντα ως επαγγελματίας θες να παίζεις παιχνίδια, και σίγουρα γι'αυτό το σαββατοκύριακο δε θα υπάρχει κάτι καλύτερο από έναν "τελικό"!
Τι έχεις να πεις για την αποχώρηση του Lucas Leiva;
Ο Lucas ήταν απίστευτος όχι μόνο με εμένα. Είχε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε πολύ σκληρά για να καλύψουμε το κενό που άφησε. Νιώθω ότι είμαι από τους έμπειρους παίχτες της ομάδας, έχουμε αρκετούς νεαρούς και όλοι ξέρουν ότι για να δέσει μια ομάδα με νεαρούς παίχτες, χρειάζεται και μια εμπειρία. Αν μπορέσω να μεταδώσω την εμπειρία μου στους πιτσιρικάδες, θα είμαι πολύ χαρούμενος!
Ποια η σημασία της επιστροφής του Jordan Henderson;
Είναι εξαιρετικό που τον έχουμε και πάλι πίσω. Δεν είναι μυστικό ότι είναι ο καλύτερός μου φίλος. Μας έλειψε πάρα πολύ, όχι μόνο η ποιότητά του, αλλά και ο ρόλος του μέσα στην ομάδα. Με το να τον έχουμε πίσω στα τελευταία αυτά παιχνίδια, καταλαβαίνουμε όλοι τη σημασία του. Δίνει τον καλύτερό του εαυτό στο γήπεδο, και είναι παράδειγμα προς μίμηση. Θα είναι πάντα ο πρώτος που θα παραδεχθεί πως έχει πολύ δουλειά μπροστά του για να επανέλθει στη δυνατή του κατάσταση, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. 
Τέλος, τι έχεις να πεις για τον Jon Flanagan; (σχετικά με την πλάκα που του έκανε ο νεαρός scouser εχθές το βράδυ)
Ο Flanno είναι υπέροχος άνθρωπος, είναι πολύ όμορφο που τον έχουμε πίσω στην ομάδα. Σε κρατάει σε εγρήγορση πάντα! Είναι σίγουρα ο πλακατζής των αποδυτηρίων!
15.30 ώρα Ελλάδας ο αυριανός τελικός κόντρα στη Leicester! Για τα υπόλοιπα νέα, μεταγραφικά και μη, μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας! 
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.