Πρώτο δείγμα, θετικό!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Φιλικά προετοιμασίας 2017-18

Ανεπίσημη πρώτη για τη φετινή Λίβερπουλ, η οποία στο πρώτο της φιλικό προετοιμασίας, επικράτησε της Τρανμίρ Ρόβερς με 4-0 στο Prenton Park. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Σολάνκε.

Επόμενο φιλικό για τους κόκκινους, με τη Γουίγκαν (Παρασκευή 14/7, 21:30) στο DW Stadium.
Χαμογελαστά πρόσωπα, φωτογραφίες, ευχάριστες στιγμές για τον Κλοπ και τους παίκτες του. Πρόσωπα γεμάτα δίψα, ενθουσιασμό και ανυπομονησία. Η Λίβερπουλ ήταν πλέον έτοιμη να ξεκινήσει τη νέα προετοιμασία.
Ένα όμορφο και χαλαρό απόγευμα πέρασε η Λίβερπουλ στο Prenton Park, όπου νίκησε με 4-0 την Τρανμίρ Ρόβερς (ομάδα της National League), και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή της προετοιμασία.


Ο Κλοπ παρέταξε δύο διαφορετικές (κυριολεκτικά) εντεκάδες προφανώς για να αρχίσει να βλέπει τα χαρακτηριστικά του καθενός, ενώ ο Χέντερσον ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι, και επιστρέφει στην αγωνιστική δράση για πρώτη φορά μετά από τον Φεβρουάριο.

Μίλνερ και Γκρούγιτς τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, Τσιριβέγια και Γούντμπερν τα άλλα δύο στο δεύτερο. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η πρώτη (ανεπίσημη) εμφάνιση του Ντόμινικ Σολάνκε με την κόκκινη φανέλα.

Το ματς

Παιδιά ορεξάτα και ταλαντούχα


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά, έχοντας την κατοχή της μπάλας αλλά και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Βαϊνάλντουμ βρήκε με πανέμορφη μπαλιά τον Όζο αλλά αυτός δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Όζο μαζί με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ κινούνταν εξαιρετικά στην δεξιά πτέρυγα, δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα με την σπιρτάδα τους.


Η Λίβερπουλ πίεζε συνεχώς, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να δυσκολεύονται στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στο 34', ο Ντέιβις ανέτρεψε τον Όζο εντός περιοχής, κι ο Μίλνερ δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα, κάνοντας το 0-1!
Λίγο αργότερα, ο Γκρούγιτς με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, έκανε το 0-2 στο 42'! Τρομερό γκολ από τον 21χρονο Σέρβο.




Ντόμινικ Σολάνκε: Remember The Name


Στην επανάληψη, αντί να ρίξει τους ρυθμούς η Λίβερπουλ, τους ανέβασε, και ο Κλοπ πέρασε (μεταξύ άλλων) μέσα τον Σολάνκε, το νέο απόκτημα της ομάδας, ο οποίος μάλιστα λίγο έλειψε να σκοράρει ελάχιστα αφότου πέρασε στο παιχνίδι.


Ο ταλαντούχος 19χρονος (και ήδη Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Αγγλία κάτω των 20 ετών), έκανε το σουτ, ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε, και ο Τσιριβέγια από κοντά έκανε το 0-3 στο 50'!


Η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς Λίβερπουλ, το τέμπο δεν έπεσε ποτέ, οι παίκτες το απολάμβαναν κι αυτό φαινόταν σε κάθε μεταβίβαση στο γήπεδο, και το όμορφο απόγευμα ήρθε να κλείσει ο Γούντμπερν κάνοντας το 0-4 στο 79' από το σημείο του πέναλτι.

Σχόλιο


Περιττό να πούμε πως δεν χωράει καμία κριτική στο παιχνίδι. Είναι αρχή ακόμα. Θα μπορούσες να το πεις και μια δυνατή προπόνηση. Το θέλουν τα παιδιά. Αυτό φάνηκε. Το θέλουν, το γουστάρουν, έχουν όρεξη για δουλειά και σαφώς έχουν περιθώρια βελτίωσης. Δίχως αμφιβολία, το γκολ του νεαρού Γκρούγιτς ήταν το highlight του αγώνα.

Η σύνθεση της Λίβερπουλ στο Α' Ημίχρονο: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Λούκας, Μίλνερ, Χέντερσον, Γκρούγιτς, Βαϊνάλντουμ, Όζο, Φιρμίνο, Στάριτζ

Η σύνθεση της Λίβερπουλ στο Β' Ημίχρονο: Κάριους (65' Γκραμπάρα), Κλάιν, Γκόμες, Κλάβαν, Φλάναγκαν, Στιούαρτ, Τσιριβέγια, Γούντμπερν, Μάρκοβιτς, Κεντ, Σολάνκε

Good to get back playing tonight, great win aswell💪🔴

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trent Alexander Arnold (@trentarnold98) στις

Great to be back out on the pitch tonight! Good start to pre season 😁 #YNWA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.