Klopp: ''O Solanke είναι μακροπρόθεσμο project''


Μακροπρόθεσμο project χαρακτήρισε τον Dominic Solanke ο Jurgen Klopp, μετά από τη φιλική νίκη με 0-4 επί της Tranmere Rovers. Ο 19χρονος επιθετικός που αναμένεται φέτος να πάρει χρόνο συμμετοχής με την U-23 της Liverpool, αγωνίστηκε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ομάδας, έχοντας σε γενικές γραμμές ένα αρκετά καλό ντεμπούτο, στο οποίο έκανε και το σουτ από το οποίο προήλθε το γκολ του Pedro Chirivella για το 0-3.

''Εξαρτάται από τον ίδιο για το αν θα παίξει στην πρώτη ομάδα. Προφανώς είναι ακόμα μικρός και είναι μακροπρόθεσμο project, αλλά έχω όλο το χρόνο μπροστά μου να περιμένω'', είπε o Jurgen Klopp όταν ρωτήθηκε για το αν ο Solanke θα παίξει στην πρώτη ομάδα.

''Αν εξελιχτεί πιο γρήγορα τότε όλα είναι καλά. Είδα πολύ καλά σημάδια από αυτόν σήμερα και νομίζω όλοι στην Αγγλία είδαν το τουρνουά των U20. Έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο εκεί.

''Είναι παιδί με πολλές ικανότητες αλλά φυσικά θα πρέπει να βελτιωθεί. Κάποια στοιχεία όμως είναι ήδη εκεί, όπως το κοντρόλ και η κίνηση.

''Εξαρτάται από αυτόν (για το αν θα παίξει στην πρώτη ομάδα). Δε θέλω να εμποδίσω την εξέλιξή του. Όταν είναι αρκετά δυνατός θα έρθει και στην πρώτη ομάδα.

''Θα προπονείται μαζί μας όταν κρίνουμε ότι υπάρχει λόγος, όσο πιο συχνά γίνεται, και μετά θα δούμε.''

Όσον αφορά το ματς ο Klopp είπε: ''Είμαι χαρούμενος με το ρόστερ που είχα στη διάθεσή μου σήμερα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε περισσότερη εμπειρία, στο δεύτερο νεαρούς παίκτες που παίξανε όσο καλύτερα μπορούσαν μετά από περίπου 8 μέρες προπόνησης. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά οι παίκτες άρχισαν να αναζητούν τους ρόλους τους. Στο δεύτερο ημίχρονο αν και δε το περίμενα δείξαμε πιο φρέσκοι.''

Για τους απόντες, ο Γερμανός προπονητής είπε ότι οι Mignolet και Ward ήρθαν αργά στην προετοιμασία, ενώ στην περίπτωση του Ουαλού μάλιστα υπάρχει και πρόβλημα στη μέση με αποτέλεσμα να μη μπορεί έτσι κι αλλιώς να προπονηθεί.  Ο Dejan Lovren δεν έχει κάτι το σοβαρό και έμεινε εκτός για να προφυλαχτεί.

 
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.