Βαϊνάλντουμ: Μπορώ να κάνω ακόμη πολλά περισσότερα!


Η πρώτη σεζόν του στο Άνφιλντ ξεκίνησε νωθρά και χωρίς μεγάλες εντυπώσεις. Στο δεύτερο μισό όμως ήταν χωρίς αμφιβολία μια από τις καλύτερες και πιο σταθερές μονάδες της Λίβερπουλ στο δύσκολο, αλλά επιτυχημένο κυνήγι της για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ξεκινώντας με το γκολ του απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ μετέτρεψε την παρθενική του σεζόν ως Ρεντ από αδιάφορη -όπως έμοιαζε τους πρώτους μήνες- σε εξαιρετική, φυλώντας μάλιστα το καλύτερο για το τέλος.

Σε ένα ματς που έκρινε όλη τη σεζόν της ομάδας, ο Ολλανδός χαφ ήταν αυτός που με το δικό του γκολ έδωσε το έναυσμα για μια μεγάλη φιέστα στο Άνφιλντ στο 3-0 επί της Μίντλεσμπρο την τελευταία αγωνιστική, με τη Λίβερπουλ να πετυχαίνει τον στόχο της και να μπαίνει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Ο ίδιος δηλώνει: "Ήταν πολύ σημαντικό. Η περίσταση το κάνει ακόμη πιο όμορφο. Στα άλλα ματς η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Σίτι νικούσαν και καταλάβαινες τους οπαδούς να μουρμουρίζουν όταν γινόταν μια πάσα προς τα πίσω."

"Όλοι ήταν νευρικοί, οπότε το να σκοράρεις εκεί ήταν μια ανακούφιση για όλους."

"Όταν ο Κλάινι έπαιξε την μπάλα στον Ρομπέρτο (Φιρμίνο) σκέφτηκα: 'Μπορώ να μπω μέσα και να παίξει την μπάλα σε μένα'."

"Ήμουν ήδη έτοιμος να λάβω την μπάλα. Όταν μου την έδωσε έκανα καλή πρώτη επαφή και μετά κοίταξα το τέρμα και δεν είδα κανέναν."

"Ο Στάριτζ ήταν εκεί αλλά δεν τον είδα εκείνη την ώρα. Ήμουν κάπως: 'Είμαι αρκετά πλάγια, οπότε θα προσπαθήσω να σουτάρω, όχι στην ανοιχτή αλλά στην κλειστή γωνία, ψηλά και δυνατά και ελπίζω να πάει μέσα'."

"Οι τερματοφύλακες πάντα περιμένουν να πας για την ανοιχτή γωνία. Όταν μπήκε μέσα σκέφτηκα 'επιτέλους μπήκε', γιατί είχαμε κι άλλες ευκαιρίες πιο πριν."

"Απολάμβανα το πλήθος, το πως πανηγύριζαν, με έκανε πολύ χαρούμενο."

Ο Βαϊνάλντουμ κέρδισε την εκτίμηση και συμπάθεια του Κοπ για την απόδοσή του την περασμένη χρονιά. Μπορεί να σκόραρε μόλις 6 φορές σε 42 εμφανίσεις, ωστόσο μερικά από τα γκολ του εξασφάλισαν πολύ σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα το γκολ του απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι που έδωσε τη νίκη στην Λίβερπουλ, η ισοφάριση εντός έδρας απέναντι στην Τσέλσι, αλλά και η ισοφάριση απέναντι στην Μπέρνλι εντός έδρας, που οδήγησε στην ανατροπή.

"Βελτιώθηκα σαν παίκτης την προηγούμενη σεζόν. Όταν ήρθα στην Αγγλία, όλοι νόμιζαν πως ήμουν μόνο δεκάρι, αλλά μπορώ να κάνω και άλλα πράγματα και νομίζω το απέδειξα."

"Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να βελτιώσω και το δουλεύω αυτό, όμως πέρσι ήταν μια καλή σεζόν. Πέτυχα μερικά σημαντικά γκολ, αλλά μπορώ να πετυχαίνω περισσότερα και είναι κάτι που θέλω να κάνω."

"Μερικές φορές παίκτες μένουν για αιώνες σε έναν σύλλογο και δεν λαμβάνουν την στήριξη που έχω λάβει εγώ."

"Νομίζω πως εκτιμούν το ότι προσπαθώ και δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι για την Λίβερπουλ. Μπορεί να έχεις ένα κακό παιχνίδι, αλλά εάν δουν πως προσπαθείς να κάνεις τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα, θα σε αγαπήσουν."

Έχει περάσει ένας χρόνος από όταν ο Βαϊνάλντουμ υπέγραψε για την Λίβερπουλ, αφήνοντας την υποβιβασμένη Νιούκαστλ. Μίλησε και με τον προπονητή της Τότεναμ, Μαουρίσιο Ποκετίνο, όμως μετά την πρώτη του συνάντηση με τον Γιούργκεν Κλοπ δεν ξανακοίταξε πίσω.

"Είχα μια πολύ καλή συζήτηση με τον Ποκετίνο. Δεν δούλεψε όμως, δεν συμφωνήσαμε. Όχι μόνο εγώ, αλλά και η Νιούκαστλ δεν συμφώνησε με την Τότεναμ."

"Όταν μίλησα με τον Γιούργκεν, 4 ημέρες μετά ήμουν παίκτης της Λίβερπουλ. 3 ημέρες μετά τα είχαν βρει με την Νιούκαστλ και αυτό μου έφερε ένα ωραίο συναίσθημα."

"Όλα ήταν διαφορετικά από ότι νόμιζα στην Λίβερπουλ. Η ομάδα ήταν πολύ καλύτερη από ότι νόμιζα, η ένταση στην προπόνηση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είχα συνηθίσει και το ομαδικό πνεύμα πολύ ωραίο."

Την φετινή σεζόν ο Βαϊνάλντουμ θα έρθει σε επαφή με αρκετά γνώριμα πρόσωπα, καθώς η πρώην ομάδα του, η Νιούκαστλ, επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ στην πρώτη κατηγορία θα συμμετέχει και η Χάντερσφιλντ του ετεροθαλή αδερφού του, Ραζίβ φαν λα Πάρρα.

"Είναι πολύ ενθουσιώδες το να παίξεις απέναντι σε ένα μέλος της οικογένειας. Παίξαμε αντίπαλοι κάμποσες φορές στην Ολλανδία και νομίζω ότι νίκησα σε όλες."

"Αυτό είναι καλό σημάδι. Στην οικογένειά μας δεν ενδιαφέρονται ποιος θα κερδίσει. Θα είναι χαρούμενοι με οτιδήποτε."

"Ανυπομονώ για τα παιχνίδια απέναντι στην Νιούκαστλ. Είναι ένας σύλλογος που έχω στην καρδιά μου. Μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ. Το ποσό ήταν μεγάλο για εκείνες τις μέρες. Πολλές ομάδες δεν ήθελαν να πάρουν το ρίσκο που αυτοί πήραν."

"Οι άνθρωποι της ομάδας και οι φίλαθλοι μου φέρθηκαν πολύ καλά. Δεν έχω τίποτα κακό να πω για τη Νιούκαστλ. Χαίρομαι που είναι πίσω στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου και ανήκουν."

"Αν θα λάβω καλή υποδοχή εκεί; Δεν ξέρω. Έχω ακούσει ότι δεν θα είναι καλή μαζί μου. Αγαπώ την ομάδα όμως."

"Όταν τους χρειάστηκα και πήγα εκεί ως νέο μέλος, με στήριξαν. Ένιωθα πως ήταν χαρούμενοι που βρισκόμουν εκεί."

"Όταν μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω στην Πρέμιερ Λιγκ -μια από τις μεγαλύτερες ομάδες παγκοσμίως- δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Ήθελα αυτή τη μεταγραφή και χαίρομαι που την έκανα."

Ο Βαϊνάλντουμ ξέρει πως πρέπει να ανεβάσει κι άλλο το παιχνίδι του προκειμένου να κρατήσει θέση βασικού απέναντι στους Χέντερσον, Τσαν, Λαλάνα, Κουτίνιο, Γκρούγιτς κλπ.

"Ξέρεις ότι ακόμη και να υπάρχουν κάποιοι τραυματισμοί, θα υπάρχουν καλοί αντικαταστάτες."

"Είναι ένα κορυφαίο κλαμπ. Πρέπει να έχεις έναν εκπληκτικό πάγκο. Μπορώ να ελέγξω το παιχνίδι μου αλλά μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ χρειάζεται πολλούς ποιοτικούς παίκτες για να διεκδικήσει τον τίτλο."

Τέλος, όσον αφορά τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ που θέλει πολύ να έρθει στην Λίβερπουλ, όμως η κατάσταση της μεταγραφής του είναι πολύ περίπλοκη, ο Βαϊνάλντουμ είπε:

"Αυτό είναι θέμα του προπονητή. Εγώ μπορώ να ελέγξω τις δικές μου εμφανίσεις!"
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.