Με την ευχή να έρθουν και τα επίσημα!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Φιλικά προετοιμασίας 2017-18

Παρότι έμεινε πίσω στο σκορ, η Λίβερπουλ ανέτρεψε την κατάσταση κι επικράτησε με 2-1 της Λέστερ στην Κίνα, κατακτώντας έτσι τον τίτλο του Premier League Asia Trophy που διεξήχθη στην Κίνα.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Χέρτα Βερολίνου (Σάββατο 29/7, 19:00) στο Ολυμπιακό Στάδιο Βερολίνου στα πλαίσια του εορτασμού 125 χρόνων και των δύο ομάδων.


Το πρώτο (άτυπο, πάντα) τρόπαιο, επί εποχής Κλοπ, κατέκτησε η Λίβερπουλ, έστω κι αν αυτό ήταν σε φιλικό τουρνουά.


Στο πρώτο δυνατό τεστ της φετινής προετοιμασίας, αν και ήταν με την πλάτη στον τοίχο, η Λίβερπουλ κατάφερε να κάνει την ανατροπή, και να νικήσει τη Λέστερ με 2-1 χάρη σε πανέμορφα γκολ των Σαλάχ και Κουτίνιο, κι έτσι κατέκτησε το τρόπαιο του Premier League Asia Trophy.

Εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στους δύο παίκτες, πολλές αλλαγές και... μίξη αρκετών παικτών στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ματς

Έμεινε πίσω στο σκορ αλλά το γύρισε με εκπληκτικούς Σαλάχ και Κουτίνιο


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά στο παιχνίδι, με τους Σαλάχ-Κουτίνιο να δημιουργούν αρκετά ρήγματα και να προκαλούν κινδύνους στην άμυνα της Λέστερ. Παρ' όλα αυτά, η Λέστερ ήταν εκείνη που πήρε κεφάλι στο σκορ.


Ο Ολμπράιτον βρήκε ωραία τον Φουκς, εκείνος έβγαλε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της περιοχής, κι ο Σλιμανί από κοντά με κεφαλιά δεν θα μπορούσε να αστοχήσει για το 0-1 μόλις στο 11'!


Η απάντηση της Λίβερπουλ ήταν άμεση (και εξαιρετική), καθώς Κουτίνιο και Σαλάχ συνεργάστηκαν άψογα, με τον πρώτο να βρίσκει... με κλειστά μάτια τον δεύτερο με υπέροχη μπαλιά, και τον Αιγύπτιο να κάνει το 1-1 στο 20'!

Δεν έμεινε εκεί όμως η ομάδα του Κλοπ. Ανέβασε στροφές, πίεσε ακόμα περισσότερο και εντέλει κατάφερε να κάνει την ανατροπή με τη σφραγίδα του Μικρού Μάγου.


Ο Φιρμίνο έδωσε στον Κουτίνιο, εκείνος βρήκε τον κατάλληλο χώρο, επωφελήθηκε κι από την έξυπνη κίνηση-overlap του Μορένο, και με άπιαστο σουτ κεραυνόβολησε τον Σμάιχελ για το 1-2 στο 43'! Coutinho classic.

Πολλές αλλαγές, λίγες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο

Η Λέστερ λίγο έλειψε, με την έναρξη του δευτέρου μέρους, να ισοφαρίσει, αλλά ο Κάριους αντέδρασε σωστά στο τετ-α-τετ του Βάρντι στο 47', απομακρύνοντας την μπάλα. Ο Άγγλος επιθετικός βρέθηκε αρκετές φορές... ξεχασμένος στην άμυνα της Λίβερπουλ κι αυτό ήταν κάτι που ανησυχούσε τον Κλοπ.

Όσο περνούσε η ώρα, η Λίβερπουλ απειλούσε και για ένα τρίτο γκολ, με τους Σαλάχ (59') και Στάριτζ (61') να προσπαθούν αλλά να μην καταφέρνουν να το πετύχουν. Οι πολλές αλλαγές δεν επέτρεπαν στο παιχνίδι να έχει τον κατάλληλο ρυθμό, κι έτσι οι φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγες.

Μία απ' τις καλύτερες φάσεις της επανάληψης, έγινε λίγο πριν το τέλος, στο 87', όταν ο Λόρενς έκανε τη σέντρα αλλά ο Ουγιόα δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά όπως ήθελε για να απειλήσει τον Κάριους.

Σχόλιο


Με πρωταγωνιστή τον Κουτίνιο που προσέφερε απλόχερα στιγμές μαγείας, η ομάδα του Κλοπ νίκησε τη Λέστερ, και μάλιστα κάνοντας την ανατροπή, παρουσιάζοντας καλά σημάδια ενόψει της νέας σεζόν, αν και τα... μικροπροβλήματα στο αμυντικό κομμάτι εξακολουθούν να υπάρχουν.

Οι συνθέσεις

ΛίβερπουλΚάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ (56' Γκόμεζ), Μάτιπ (46' Κλάβαν), Λόβρεν (85' Φλάναγκαν), Μίλνερ (41' Moρένο), Βαϊνάλντουμ (66' Κεντ), Λαλάνα (46' Χέντερσον), Κουτίνιο (56' Γούντμπερν), Σαλάχ (66' Σολάνκε), Φιρμίνο (46' Γκρούγιτς), Οριζί (46' Στάριτζ)

ΛέστερΣμάιχελ, Μόργκαν (77' Μπεναλουάν), Ντρινκγουότερ (57' Εντίντι), Βάρντι (66' Ουγιόα), Ολμπράιτον (46' Σίμπσον), Μαγκουάιρ, Αμάρτεϊ (46' Κινγκ), Σλιμανί (46' Λόρενς), Τζέιμς (57' Ιμπόρα), Μαχρέζ (66' Μούσα), Φούκς







Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Lallana (@officiallallana) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loris Karius (@lorisk21) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Divock (@divockorigi) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.