Υπόθεση που μας ξυπνάει μνήμες του παρελθόντος!


Βλέποντας τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του Van Dijk καθώς και την σκληρή στάση της Southampton, μας ξύπνησαν στο μυαλό μνήμες από το 2014 και την υπόθεση ενός άλλου αμυντικού των «Αγιών», που τελικά έγινε συμφωνία για να γίνει παίκτης της Liverpool σαν αύριο μετά από συνεχές διαπραγματεύσεις κι ένα σχετικό «αλαλούμ»!
Το LiverpoolFans.gr κάνει Flashback στο παρελθόν και αναλύει...


Τις τελευταίες μέρες, οι εξελίξεις σχετικά με τον Van Dijk είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσες, με τον Ολλανδό να έχει κάνει γνωστή την επιθυμία του για αποχώρηση, με αποτέλεσμα να προπονείται μόνος του, θεωρούμενος ως «ξένο σώμα» προς το παρόν από την ομάδα του.

Όμως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Southampton κρατάει αυτή τη στάση, έχοντας αντιδράσεις για τη μεταγραφή παίκτη τους στην Liverpool και ήρθε η στιγμή να ανατρέξουμε στο παρελθόν και συγκεκριμένα τρία χρόνια πίσω, όταν ο Lovren είχε κάνει τα πάντα άνω κάτω για να πάρει μεταγραφή στην Liverpool.
Μία μεταγραφή που όπως θα διαπιστώσετε στην συνέχεια, έχει πολλές «συμπτώσεις» με την ενδεχόμενη του Van Dijk.

Το καλοκαίρι του 2014, η Liverpool είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Dejan Lovren από την Southampton και ο Brendan Rodgers ήθελε τον ποδοσφαιριστή για να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή.
Ήταν το καλοκαίρι μιας σεζόν που έβρισκε στο τελείωμα της την Liverpool να τερματίζει στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, με την είσοδο - επιστροφή στο Champions League να είναι το ευχάριστο γεγονός της χρονιάς.
Αρχές Ιουνίου, ο Κροάτης αμυντικός ξεκαθάρισε την στάση του στην ομάδα σχετικά με το μέλλον του, καταθέτοντας επίσημο γραπτό αίτημα μεταγραφής στην διοίκηση της Southampton.
Οι «Άγιοι» δεν είχαν πρόθεση να τον πουλήσουν και ήθελαν να τον κρατήσουν στην ομάδα τους ενόψει της νέας σεζόν.
Στο παιχνίδι για τον παίκτη ήταν η Liverpool και η Tottenham, με τον Lovren να ζητάει επιτακτικά την μεταγραφή του στους Reds καθώς ήθελε να αγωνιστεί στο UEFA Champions League.

Ενώ ο καιρός περνούσε με τις εξελίξεις να παραμένουν ανοιχτές, στις αρχές του επόμενου μήνα η κατάσταση γινόταν όλο και πιο έντονη, η Liverpool παρέμενε ακόμα στην εξίσωση και βολιδοσκοπούσε από κοντά τις σχέσεις της Southampton με τον διεθνή αμυντικό.
Στο ξεκίνημα του Ιουλίου λοιπόν, ο Lovren είχε κάνει γνωστή την πρόθεση του να μην κατέβει στις προπονήσεις για την προετοιμασία της Southampton, κάτι που ωστόσο δέκα ημέρες αργότερα δεν έγινε πράξη, με τον Κροάτη να επιστρέφει κανονικά για προετοιμασία, απογοητευμένος με τον τρόπο που χειριζόταν το θέμα η ομάδα του, καθώς απέρριψαν επίσημη πρόταση 20 εκατομμυρίων λιρών από την Liverpool για την απόκτηση του.

Μία ημέρα πριν την επιστροφή του, ο τότε προπονητής της Southampton, Ronald Koeman, δήλωσε σε συνέντευξη του ότι «δεν σχεδιάζουμε να πουλήσουμε τον Lovren αυτό το καλοκαίρι και κανέναν άλλο ποδοσφαιριστή μας!», ξεκαθαρίζοντας την επίσημη θέση της ομάδας του σχετικά με την κατάσταση γύρω από τον Lovren.
Στην συνέχεια επικράτησε μία σιγή, με τις επόμενες μέρες να κυλούν χωρίς κάτι το συνταρακτικό, τουλάχιστον κάτι που να βγει προς τα έξω, μέχρι που πέντε ημέρες αργότερα, ο Koeman έκανε νέες δηλώσεις, όπου είπε ότι «ο Lovren θα αποχωρήσει εάν δεχτούμε μια δίκαιη προσφορά», προφανώς και θα υπήρχε περισσότερη πίεση από τον ποδοσφαιριστή, αλλά και το ενδιαφέρον της Liverpool θα έγινε ακόμα πιο έντονο, ετοιμάζοντας προσφορά.

Έτσι κι έγινε! Η Liverpool λίγες μέρες αργότερα κατέθεσε επίσημη πρόταση 25 εκατομμυρίων λιρών, με την Southampton να την κάνει αποδεκτή και τον Lovren να περνάει ιατρικές εξετάσεις και να ντύνεται στα «Κόκκινα», με τον Κροάτη να δηλώνει πως ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, βγαίνοντας δικαιωμένος μετά από απόγνωση δύο μηνών.

Κάπου εδώ, το μυαλό όλων μας πάει στην υπόθεση του Van Dijk που μας απασχολεί περισσότερο από ένα μήνα.
Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός που αγωνίζεται στην Southampton, είναι ο πρώτος στόχος του Jurgen Klopp για την ενίσχυση της άμυνας κι έχει κάνει τα πάντα για να τον φέρει στο Anfield.
Υπήρχαν συνομιλίες μεταξύ τους, κάτι που ωστόσο κατέληξε σε...φιάσκο, καθώς η ομάδα μας απολογήθηκε δημόσια στην Southampton για παράνομη προσέγγιση, έβαλε «τέλος» στο ενδιαφέρον της για τον παίκτη και...γλίτωσε την τιμωρία από την Premier League.

Όμως, τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμα, με τον Ολλανδό να είναι απογοητευμένος με την στάση της Southampton σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα και μετά από συζήτηση που είχε με τον προπονητή του, Mauricio Pellegrino, ζήτησε επίσημα μεταγραφή και να προπονείται μόνος του, έως ότου αποχωρήσει, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με το μέλλον του.
Από την πλευρά του, ο Pellegrino προσπάθησε να...συμμαζέψει τα πράγματα, λέγοντας πως «περιμένω πίσω τον Van Dijk όταν καταλάβει ότι δεν πωλείται», θυμίζοντας κατά πολύ τις πρώτες δηλώσεις του Koeman, όταν κι έλεγε «δεν πωλείται ο Lovren».

Οι εξελίξεις δεν σταματούν εδώ, κι ενώ ο στόπερ συνεχίζει να προπονείται μόνος του, η Liverpool περιμένει την στιγμή που η Southampton θα κάτσει στο τραπέζι για να διαπραγματευτεί προσφορές για να κάνει την επίσημη κίνηση της, παρ 'ότι είχε βάλει «τέλος» στο ενδιαφέρον της πριν ένα μήνα με επίσημη ανακοίνωση.

Σαφώς και η περίπτωση του Van Dijk είναι δυσκολότερη από αυτή του Lovren, καθώς η διαφορά στα ποσά μεταγραφής είναι τεράστια, όμως οι δύο υποθέσεις είναι σχεδόν ίδιες και το μόνο που μένει να δούμε είναι αν έχει και αυτή τη φορά «happy end», την στιγμή που ο Van Dijk έχει στο μυαλό του μόνο τη μετακίνηση του στην Liverpool και να αγωνιστεί με την ομάδα στο Champions League στην επιστροφή της, ακριβώς όπως και ο Lovren στην πρώτη επιστροφή των Reds στην μεγάλη Ευρωπαική διοργάνωση.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.