Έχει μέλλον αυτή η ομάδα!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Φιλικά προετοιμασίας 2017-18

Φιλικών προετοιμασίας συνέχεια για τη Λίβερπουλ, η οποία ταξίδεψε στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας κι επικράτησε με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας, με τον Σολάνκε να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με τη Λίβερπουλ.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Λέστερ (Σάββατο 22/7, 15:30 - Cosmote Sport 1 HD) στον τελικό του Premier League Asia Trophy.

Στο προηγούμενο φιλικό σκόραρε για πρώτη φορά ο Σαλάχ, τώρα ήταν η ώρα του Σολάνκε να ζήσει αυτή τη στιγμή.


Στον (άτυπο, πάντα) ημιτελικό του Premier League Asia Trophy που διεξάγεται στην Κίνα, η Λίβερπουλ νίκησε με 2-0 την Κρίσταλ Πάλας και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του φιλικού τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λέστερ (επικράτησε στα πέναλτι 7-6 της Γουέστ Μπρομ) στον τελικό το ερχόμενο Σάββατο.

Πρώτο (ανεπίσημο) γκολ για τον Σολάνκε, το δεύτερο ο Οριζί. Εντυπωσιακοί οι περισσότεροι νεαροί, όαση ο Σαλάχ, ενώ κι η είσοδος του Κουτίνιο έκανε πιο κινητική την ομάδα επιθετικά.

Το ματς

Εντυπωσιακός ο Σαλάχ, λίγες οι φάσεις στο πρώτο μέρος

Οι κόκκινοι (για πρώτη φορά φέτος με την τρίτη - αλά "οράνιε" εμφάνιση) ξεκίνησαν δυναμικά και είχαν την κυριαρχία του παιχνιδιού, με τον Στάριτζ να απειλεί πρώτος στο παιχνίδι αλλά δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει στο 13'.


Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, αναμφίβολα, ήταν εκείνος που έκλεβε τις εντυπώσεις με τις κινήσεις του στο γήπεδο, καθώς και με την τρομερή ταχύτητά του. Στο 23' δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.


[Να σημειωθεί ότι, στο 21' της αναμέτρησης, οι φίλαθλοι που βρίσκονταν στο γήπεδο, σηκώθηκαν και άρχισαν το χειροκρότημα, δίνοντας το δικό τους "ευχαριστώ" στον Λούκας, ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα μετά από δέκα χρόνια]

Στο 27' το σουτ του Άντερσον δεν ανησύχησε τον Μινιολέ, ενώ ο Στάριτζ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 43' αλλά ο Χένεσι μπλόκαρε το σουτ του Άγγλου επιθετικού.

Έδωσε ώθηση ο Κουτίνιο, πρώτο γκολ για Σολάνκε


Στην επανάληψη, ο Κλοπ έκανε αρκετές αλλαγές και άλλαξε το σύστημα από 4-3-3 σε 4-4-1-1, κάτι που μορφοποίησε κατά πολύ την εικόνα της ομάδας. Η είσοδος παικτών όπως οι Κουτίνιο, Οριζί και Γούντμπερν, έδωσαν άλλη πνοή μεσοεπιθετικά, κι αυτό δεν άργησε να φανεί.


Ο Κουτίνιο βρήκε τον Οριζί, ο Βέλγος άφησε ωραία με τακουνάκι στον Σολάνκε που ακολουθούσε τη φάση, κι ο τελευταίος με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, έκανε το 1-0 στο 61'! Αυτό ήταν το πρώτο (ανεπίσημο) γκολ του 19χρονου Άγγλου!

Η ομάδα του Κλοπ αναζητούσε και δεύτερο γκολ και συνέχισε να πιέζει, την ώρα βέβαια που και η Κρίσταλ Πάλας απ' την πλευρά της, φαινόταν αρκετά απειλητική, ιδίως όταν έπαιρνε την μπάλα ο Ζαχά.


Αυτό που δεν κατάφερε στο 73' ο Γκρούγιτς (ο οποίος είχε τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα λίγο νωρίτερα - και γενικότερα ο νεαρός Σέρβος πήγαινε αρκετά... άτσαλα σε μερικές φάσεις), το κατάφερε ο Οριζί λίγα λεπτά αργότερα. Ο Μίλνερ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, το σουτ του Κουτίνιο κόντραρε στα σώματα, και ο Βέλγος έκανε από κοντά το τελικό 2-0 στο 79'!

Σχόλιο


Πανευτυχής θα πρέπει να αισθάνεται ο Σολάνκε που άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ο νεαρός, εκτός του γκολ που πέτυχε, έδειξε κι άλλα θετικά στοιχεία που σίγουρα θα βοηθήσουν την ομάδα έτσι όπως την έχει στο μυαλό του ο Κλοπ.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (45' Φλάναγκαν), Ματίπ (45' Λόβρεν), Γκόμεζ (45' Μίλνερ), Μορένο (45' Κλάβαν), Χέντερσον (50' Σολάνκε), Λαλάνα (48' Οριζί), Γούντμπερν (48' Γκρούγιτς), Σαλάχ (50' Κεντ), Φιρμίνο (48' Κουτίνιο), Στάριτζ (48' Βαϊνάλντουμ)
Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Γουόρντ, Μιλιβόγιεβιτς (77' Κίρμπι), Νταν (77' Φίλιπς), Τάουνσεντ (59' Φαν Άανχολτ), Ζαχά (77' Λόφτους-Τσικ), Μπεντέκε (71' Λανταπό), Άντερσον (65' Σακό), Ντιλέϊνι, Σχλουπ (59' Μπισάκα), Πάντσιον (77' Κέλι)
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dom Solanke (@domsolanke) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Divock (@divockorigi) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.