Jurgen Klopp: "Οι κανονισμοί δεν απαγορεύουν σε καμία ομάδα να πάρει τον τίτλο!"

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:



Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν από το Premier League Asia Τrophy στο Hong Kong, o Jurgen Klopp μίλησε για πολλά πράγματα. Μίλησε για τον τίτλο, για την κατάσταση του Jordan Henderson, για τον Daniel Sturridge και για άλλα σημαντικά θέματα. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:

Αύριο το απόγευμα η ομάδα μας αγωνίζεται κόντρα στην Crystal Palace, έχοντας ήδη αντιμετωπίσει την Tranmere Rovers αλλά και τη Wigan Athletic σε δύο προηγούμενα φιλικά. Προφανώς το παιχνίδι κόντρα στην Palace είναι το δυνατότερο τεστ για τους "Κόκκινους" μέχρι στιγμής.

"Πρέπει να δουλέψουμε, όχι να ονειρευόμαστε"

Η Liverpool όπως γνωρίζουμε τερμάτισε στην 4η θέση την περασμένη χρονιά. Ωστόσο στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος βρισκόταν μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου, χάνοντας έδαφος με την έλευση του 2017. Ο Klopp ερωτούμενος για τις πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος την τρέχουσα χρονιά, απάντησε:
Μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα; Νομίζω ότι οι κανόνες λένε πως όλες οι ομάδες επιτρέπεται να το διεκδικήσουν! Προφανώς ναι, είναι πιθανό. Τι με κάνει να το πιστεύω αυτό; Οι κανόνες φυσικά! Είναι πιθανό, αλλά μέχρι εκεί. 
Η ομορφιά της Premier League βρίσκεται στο ότι κανείς δε γνωρίζει τι θα συμβεί στο τέλος της χρονιάς. Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες. Το να πω όμως κάτι τέτοιο σήμερα (σ.σ. ότι πάμε για πρωτάθλημα) και να το κουβαλάμε στις πλάτες μας για όλη τη χρονιά, δε θα μας βοηθήσει στην εκπλήρωση ενός τέτοιου στόχου. Είμαι πραγματικά πολύ θετικός για την επόμενη χρονιά, ωστόσο πρέπει να δουλέψουμε, όχι να ονειρευόμαστε. Αν ορισμένοι θέλουν να ονειρεύονται, δεν θέλω να τους σταματήσω, όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
Στον άλλον ημιτελικό του Premier League Asia Trophy, η Leicester αντιμετωπίζει τη West Brom. Οι νικήτριες των δύο ημιτελικών θα βρεθούν αντιμέτωπες τo Σάββατο το απόγευμα.

"Ο Daniel Sturridge βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση"

Σύμφωνα με τον Jurgen Klopp, o Daniel Sturridge εκμεταλλεύτηκε τις καλοκαιρινές διακοπές στο έπακρον, και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην καλύτερη κατάσταση από την έλευση του Γερμανού και έπειτα.



Ο 27-χρονος Άγγλος διεθνής δεν ταξίδεψε με την εθνική ομάδα της χώρας του για τα παιχνίδια κόντρα στη Σκοτία και τη Γαλλία, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς (και) την περσινή χρονιά. Αντ'αυτού, ταξίδεψε στο Los Angeles όπου ακολούθησε ατομική προπόνηση η οποία ήταν ειδικά σχεδιασμένη ώστε να αυξηθούν οι αντοχές στους γοφούς του. Ο Jurgen Klopp όταν ρωτήθηκε για τον Daniel Sturridge, δήλωσε:
Ο Daniel έχει ακολουθήσει όλη την προετοιμασία μέχρι στιγμής. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τον ίδιο προσωπικά. Φαίνεται πολύ καλά. Βέβαια, είναι αρκετά έντονη η προετοιμασία μας, ειδικά όσο βρισκόμασταν στην Αγγλία. Σε όλα τα παιχνίδια που αγωνιστήκαμε, ερχόμασταν από γεμάτη προπόνηση. Δεν έχασε ούτε μία από αυτές.
Είναι στην καλύτερη κατάσταση που τον έχω δει απ'όταν έχω έρθει στην ομάδα. Ήρθα τον Οκτώβρη του 2015 και ο Daniel ήταν τραυματίας τότε. Η προηγούμενη pre-season ήταν μετά από μια περιοδεία και τα σχετικά, δεν είχαμε μεγάλο διάστημα διακοπών. Αυτή τη χρονιά ωστόσο, ξεκουράστηκε όπως έπρεπε και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση!
"Ο Henderson είναι πάρα πολύ σημαντικός για την ομάδα"


Ο αρχηγός της Liverpool επέστρεψε στις προπονήσεις μετά από μια 3μηνη απουσία λόγω τραυματισμού στο πέλμα. Έχει αγωνιστεί 90 λεπτά μέχρι στιγμής δείχνοντας θετικά στοιχεία.
Ο Jordan είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παίχτης για εμάς. Είναι έτοιμος και χρειάζεται παιχνίδια, ρυθμό, προφανώς αυτά του έλειψαν τους τελευταίους μήνες. Ήταν αρκετά μεγάλο το διάστημα της απουσίας του και έπρεπε να αγωνιζόμαστε χωρίς αυτόν. Στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε, έτρεχε χωρίς πόνο, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η φυσική του κατάσταση βελτιώνεται συνεχώς, η φετινή προετοιμασία θα είναι πολύ σημαντική γι'αυτόν!
Mπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη τύπου στο παρακάτω video:

Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.