Klopp: ''Έτοιμη να ξοδέψει η FSG''


Πρόθυμη να ξοδέψει τα χρήματα που καλύπτουν τις προσδοκίες του Jurgen Klopp είναι η FSG, σύμφωνα με τον Γερμανό τεχνικό.

Η στασιμότητα που υπάρχει στο θέμα των μεταγραφών μπορεί να έχει ανησυχήσει τους φιλάθλους της Liverpool, όχι όμως και τον Jurgen Klopp, ο οποίος είναι απόλυτα ευχαριστημένος από το φετινό μεταγραφικό budget.

Μάλιστα, ο Γερμανός δήλωσε ότι η όλη στασιμότητα οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι Reds δεν... πουλάνε, καθώς η πρόθεση για αγορές είναι υπαρκτή.

''Είμαι 100% ευχαριστημένος από την FSG. Αν μπορούσαν να το κάνουν πιο γρήγορα (να κλείσουν παίκτες) θα το έκαναν. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα. Είναι έτοιμοι να ξοδέψουν ποσά που καλύπτουν τις προσδοκίες μου.

''Εντάξει, δε ζήτησα τον Cristiano ή τους άλλους παίκτες της Barcelona αλλά δε με ενοχλεί που δε μπορώ να τους έχω.

''Αν μπορούσα να αποφασίσω μόνος μου, θα ήμασταν πλήρεις από τη μέρα που τελείωσε η προηγούμενη σεζόν. Αλλά αυτό είναι σαν όνειρο.

''Μπορώ να φανταστώ ότι είναι εκνευριστικό για τους φιλάθλους μας. Πιστεύουν ότι εδώ δε γίνεται τίποτα και αλλού γίνονται τα πάντα. Αλλά δε μπορούμε να σκεφτόμαστε έτσι. Στο μεταξύ δουλεύουμε μαζί πολύ σκληρά.

''Αισθανόμαστε καλά με το γεγονός ότι μπορούμε να κρατήσουμε στην ομάδα τον κορμό που είχαμε πέρυσι. Όσα κάνουμε τώρα (στην προετοιμασία) μας βοηθάνε να βελτιωθούμε. Πιστεύω ότι ήδη είχαμε μια πολύ καλή ομάδα πέρσι, ειδικά όταν όλοι ήταν υγιείς, και αυτό με κρατάει πολύ αισιόδοξο.

''Αν περνούσε από το χέρι μου θα είχαμε νέους παίκτες από την πρώτη μέρα των προπονήσεων. Αλλά αυτό είναι απίθανο και θα είναι απίθανο για πάντα, ειδικά στην Αγγλία. Άρα γιατί να παραπονιέμαι για αυτό;

Η Liverpool είναι κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Andy Robertson από την Hull, όμως ακόμα δυσκολεύεται να κλείσει τα θέματα των Keita και Van Dijk. Το γεγονός ότι οι Reds κοιτάνε παίκτες δεδομένης ποιότητας φέτος, προφανώς δυσκολεύει και την ολοκλήρωση μεταγραφών.

''Είναι πάντα περίπλοκο. Όταν η ομάδα που πουλάει έχει ανάγκη τα χρήματα και έχει έτοιμο αντικαταστάτη, έχεις αυξημένες πιθανότητες, ειδικά στην Αγγλία.

''Διαβάζω ότι στη Γερμανία γίνονται ακόμα μεταγραφές των 5 εκατομμύριων. Μπορείς να φανταστείς αυτό να γίνεται στην Αγγλία; Δεν υπάρχει περίπτωση. Κι' όμως η ποιότητα των παικτών είναι παρόμοια.

''Ποια είναι λοιπόν η πρόκληση; Το να πείσεις τους παίκτες ότι έχεις τα χρήματα. Εμείς τα έχουμε αλλά όλα αυτά είναι business.

''Βλέπεις ένα αυτοκίνητο που ονειρεύεσαι όλη σου τη ζωή και όταν δίνεις τα χρήματα σου λένε ότι δε θέλουν να το πουλήσουν. Κάπως έτσι είναι και στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι ότι είμαστε πιο χαζοί ή πιο έξυπνοι από άλλες ομάδες.''

Ο Klopp πάντως παραδέχτηκε ότι η Liverpool μπορεί να κοιτάξει και εναλλακτικές λύσεις αν δε καταφέρει να αποκτήσει τους μεγάλους στόχους της.

''Είναι πιθανό. Είναι πιο πιθανό από το να μη κάνουμε τίποτα.

''Έχουμε τα χρήματα, αλλά θέλουμε και τα σωστά κομμάτια. Δεν έχει σημασία πόσα θα ξοδέψουμε, αλλά πώς ταιριάζουν αυτά τα κομμάτια στην ομάδα μας.''


 
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.