Klopp: ''Άλλο ένα βήμα στο καταπληκτικό ταξίδι του Robertson''


Ο Jurgen Klopp πιστεύει ότι ο νέος παίκτης της Liverpool, Andy Robertson, έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να συνεχίσει να εξελίσσεται στους Reds.

Μόλις 4 χρόνια πριν, ο Robertson έβγαζε το ψωμί του ως υπάλληλος supermarket, παίζοντας παράλληλα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην τέταρτη κατηγορία της Σκωτίας, με τη φανέλα της Queen Park.

Οι εμφανίσεις του εκεί, του χάρισαν μια μεταγραφή στην Premiership με την Dundee United, όπου συνέχισε να εξελίσσεται, κερδίζοντας το βραβείο του κορυφαίου νεαρού της χρονιάς. Η μεταγραφή του στη Hull που ακολούθησε, ήταν άλλη μια επιβράβευση για τη σκληρή του δουλειά.

Ο Robertson έγινε από τότε ένας ικανός ποδοσφαιριστής Premier League, έχοντας στα πόδια του και 15 συμμετοχές με την εθνική Σκωτίας. Πλέον κάνει το μεγάλο βήμα μετακομίζοντας στη Liverpool.

Για τον Klopp, η νοοτροπία του 23χρονου full back που δε τα παράτησε ποτέ, δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα πιο πολλά περιθώρια εξέλιξης.

''Για τον Andrew είναι ακόμα ένα μεγάλο βήμα σε ένα καταπληκτικό ταξίδι, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα'', είπε ο Γερμανός προπονητής.

''Αγαπώ την ιστορία του. Το τι χρειάστηκε να κάνει για να φτάσει ως εδώ. Όταν μιλάς μαζί του καταλαβαίνεις πώς κατάφερε να εξελιχτεί. Αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο.

''Έχει εμπειρία από το επίπεδο της Premier League και έχει τη νοοτροπία και την ποιότητα να γίνει ακόμα καλύτερος.

''Γνωρίζω ότι το περιβάλλον εδώ θα τον ωφελήσει και θα τον βοηθήσει να πιέσει ακόμα περισσότερο τον εαυτό του. Πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης που δε βάζει μέτρο στις φιλοδοξίες του.''

Ο Klopp προτίμησε τον James Milner για τη θέση του αριστερού μπακ την περασμένη χρονιά, μια θέση που όμως πλέον αποκτάει μεγαλύτερο ανταγωνισμό, αφού φέτος θα υπάρξουν και Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

''Αυτή η προσθήκη μας δίνει μεγάλο ανταγωνισμό για τη θέση του αριστερού full back πλέον. Προφανώς ο James Milner πήγε πολύ καλά για εμάς την περασμένη σεζόν και μπορεί να παίξει τις περισσότερες θέσεις που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Ο Alberto Moreno φαίνεται πολύ καλός στην προετοιμασία και έχουμε πίσω και τον Jon Flanagan, που μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές.

''Η προσθήκη αυτή μας δυναμώνει στα full back και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό.''

 
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.