Mane και Henderson οι... ''νέες'' μεταγραφές του Klopp!


Μπορεί ο Dominic Solanke και ο Mohamed Salah να είναι μέχρι στιγμής οι μόνοι παίκτες που έχει αποκτήσει η Liverpool στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, ωστόσο η ομάδα αναμένεται να καλωσορίσει δύο ακόμη ποδοσφαιριστές στο Melwood, τους Jordan Henderson και Sadio Mane.

Τα δύο βασικά ''γρανάζια'' των Reds θα επιστρέψουν στις προπονήσεις αυτή τη βδομάδα μετά από απουσία πολλών μηνών. Ο αρχηγός αγωνίστηκε τελευταία φορά στη νίκη απέναντι στην Tottenham στα μέσα Φλεβάρη, όταν και αντιμετώπισε πρόβλημα στο πόδι, ενώ ο Σενεζαλέζος μεσοεπιθετικός υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο την 1η Απριλίου (δυστυχώς δεν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο), που έβαλε πρόωρο τέλος στην κατά τα άλλα εξαιρετική πρώτη σεζόν του με την κόκκινη φανέλα.

Οι δύο παίκτες έχασαν μαζί 26 παιχνίδια, (12 ο Mane και 14 ο Hendo) με τις απουσίες τους να γίνονται ιδιαίτερα αισθητές, όπως θα καταλάβουμε και με τη βοήθεια των στατιστικών που ακολουθούν. Οι αριθμοί άλλωστε λένε πάντα την αλήθεια...

Η Liverpool λοιπόν, κέρδισε πέρσι 2 πόντους ανά αγώνα, αριθμός που έπεσε στο 1.58 με τον Mane εκτός 11αδας. Παράλληλα, δημιούργησε λιγότερες ευκαιρίες και πάσες στη περιοχή, γεγονός που μείωσε και τον αριθμό των τερμάτων της. Πιο συγκεκριμένα, τα 1.63 γκολ ανά παιχνίδι έπεσαν στο 1.47 ελλείψει Mane.

Φυσικά δε πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Sadio Mane απουσίασε και σε ένα σημείο που η Liverpool ''πέταξε'' πολλούς βαθμούς, τον Ιανουάριο (λόγω Africa Cup), που ήταν και ο χειρότερος μήνας της ομάδας την περασμένη σεζόν.

Ο τραυματισμός του Henderson βέβαια δεν είχε καθόλου μικρότερη σημασία. Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η παρουσία του αρχηγού στην 11αδα, βελτιώνει σημαντικά τις πιθανότητες της Liverpool για νίκες. Χωρίς τον Άγγλο διεθνή, η ομάδα του Jurgen Klopp δημιούργησε λιγότερες ευκαιρίες και πολύ λιγότερες πάσες προς την περιοχή. Παράλληλα, τα 0.92 γκολ ανά αγώνα που δέχτηκε η ομάδα με τον Hendo στην 11αδα, αυξήθηκαν σε 1.12 χωρίς αυτόν.

Με βάση τα παραπάνω δε θα ήταν λάθος αν συμπεραίναμε ότι η Liverpool θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών από το προηγούμενο πρωτάθλημα, αν είχε στη σύνθεσή της τον αρχηγό της και τον παίκτη της χρονιάς σε περισσότερα παιχνίδια. Ο Klopp θα είναι στην ευχάριστη θέση να υποδεχτεί αμφότερους στην προετοιμασία της ομάδας αυτή τη βδομάδα, γνωρίζοντας πόσο σημαντικοί είναι για το club όταν είναι υγιείς.
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.