Karius: ''Θέλω να αποδείξω ότι είμαι έτοιμος αυτήν τη σεζόν''

Γράφει ο Τσακαλέρης Χρήστος...


Μια δοκιμαστική περίοδος στη Liverpool στη χρονιά που έκανε το ντεμπούτο του, έχει διπλασιάσει την αποφασιστικότητα του Loris Karius να αποδείξει τα διαπιστευτήρια του για το club.










Ο Γερμανός τερματοφύλακας εντάχθηκε στους Reds πριν την έναρξη της σεζόν 2016-17 για ανταγωνισμό με την πρώτη επιλογή που ήταν ο Simon Mignolet μεταξύ των θέσεων και κέρδισε μια ευκαιρία μετά την επιστροφή του από ένα σπασμένο κόκκαλο στο χέρι του που υπέστη κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιοδείας στην Αμερική.

Με την επιστροφή του, ο Karius έπαιξε 11 αγώνες προτού παραδώσει τη θέση στον συμπαίκτη του τον περασμένο Δεκέμβριο - και στη συνέχεια έπρεπε να περάσει το χρόνο του στον πάγκο καθώς ο Mignolet έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στο υπόλοιπο της χρονιάς.

Ο 24χρονος επέστρεψε στο Melwood για την προετοιμασία με θετικό πνεύμα και θα προσεγγίσει τις προσεχείς εβδομάδες ως μια νέα ευκαιρία για να διεκδικήσει τη θέση βασικού, δείχνοντας ότι έμαθε από την τελευταία σεζόν.

  ''Είναι ωραίο να επιστρέφεις. Δεν ήταν εύκολη η πρώτη μου σεζόν εδώ με τραυματισμούς και με περιόδους που δεν ήμουν σε φόρμα. Τώρα θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου, ότι μπορώ να τα πάω καλύτερα την ερχόμενη σεζόν και να κερδίσω τη θέση βασικού ξανά.''

  "Ήταν μια νέα εμπειρία για μένα, με πολλά να μάθω. Ακόμη και στο αρνητικό διάστημα, πήρα θετικά από αυτό και έμαθα πολλά που ήταν καινούργια για μένα. Αισθάνομαι δυνατός πνευματικά και επίσης στο γήπεδο. Θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου αυτά που μπορώ να κάνω."

Ο τερματοφύλακας ήταν μέρος της ομάδας που ξεκίνησε την εναρκτήρια ημέρα της προετοιμασίας την περασμένη Τετάρτη, ενώ οι Mignolet και Danny Ward - ο οποίος επέστρεψε από μια περίοδο δανεισμού με τη Huddersfield Town - επέστρεψαν το Σαββατοκύριακο.

Ο Jürgen Klopp εξήγησε ότι το τρίο θα έχει ίσες ευκαιρίες για τη θέση βασικού για τη νέα σεζόν και ο Karius καλωσόρισε τη μάχη.

  "Είναι καλό να υπάρχει ανταγωνισμός και καλό για το σύλλογο να έχει τρεις ισχυρούς τερματοφύλακες. Είμαι βέβαιος ότι θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε ο ένας τον άλλο στην προπόνηση. Όλοι θα προσπαθήσουν να είναι στα καλύτερά τους", πρόσθεσε.
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.