Milner: ''Ο Salah έχει ήδη δείξει ότι είναι top παίκτης''

Γράφει ο Τσακαλέρης Χρήστος...

Ο James Milner δεν έχει παίξει ακόμα μαζί με τον Mohamed Salah στη Liverpool, αλλά ο υπαρχηγός αισθάνεται ότι έχει δει ήδη αρκετά στην προπόνηση για να τονίσει ότι η καλοκαιρινή μεταγραφή θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα.










Ο Αιγύπτιος διεθνής σηματοδότησε την πρώτη του εμφάνιση για τους Reds με ένα γκολ στην ισοπαλία με 1-1 το βράδυ της Παρασκευής με την Wigan σε φιλικό στο DW Stadium για τη συνέχεια της προετοιμασίας.

Εκτός από το γκολ, ο Salah εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια των 45 λεπτών για τον σύλλογο με μια ζωντανή εμφάνιση στην επιθετική γραμμή - και ο Milner αισθάνεται ότι θα αποδειχθεί λίρα 100 για τη Liverpool.

Είπε στο Liverpoolfc.com: ''[Ήταν] πολύ καλός. Είναι ένας κορυφαίος παίκτης, που το έχει δείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που είναι εδώ και τον έχω δει από κοντά να παίζει.

  ''Είναι μια μεγάλη προσθήκη για την ομάδα και ήταν καλό για αυτόν επίσης, να πετύχει αυτό το γκολ.''

Ο Salah παρατάχθηκε στα δεξιά μαζί με τους Philippe Coutinho και Roberto Firmino στην τριάδα της επίθεσης απέναντι στη Wigan, και υποστηρίχθηκε από τους Adam Lallana και Ben Woodburn που έπαιξαν ως 8άρια.

Η μπροστινή τριάδα συνδυάστηκε καλά κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα ο Coutinho να παρέχει την αρχική πάσα ώστε να επιτρέψει στον Firmino να δώσει ανιδιοτελώς στον Salah για να αξιοποιήσει την ευκαιρία.

  ''Είναι όλοι τους κορυφαίοι παίκτες και είναι πιο εύκολο όταν είσαι τόσο καλός όσο αυτοί'', είπε ο Milner. «Όλοι είναι ενεργητικοί με μεγάλη φαντασία, κίνηση και μεγάλες πινελιές και μπορούν όλοι να δουν μια ωραία πάσα και είναι ανιδιοτελείς επίσης, οπότε το χρειάζεσαι αυτό και είναι ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού μας, προφανώς, δηλαδή η ανιδιοτέλεια της ομάδας. Με και χωρίς την μπάλα οι τρεις αυτοί παίκτες μπορούν να το κάνουν."










Αν και η προσπάθεια του Salah ακύρωσε το γκολ του Alex Gilbey, η Liverpool τελικά αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με το 1-1 απέναντι στη Wigan.

Παρ 'όλα αυτά, ο Milner είναι ικανοποιημένος με αυτά που πήραν οι Reds από ένα παιχνίδι που παίχτηκε με έντονη βροχόπτωση στο δεύτερο ημίχρονο.

  ''Είναι άλλα 45 λεπτά στα πόδια και άλλη μια κατάσταση αγώνα, για να συνηθίσουμε τις κινήσεις, τα πρότυπα και τις αντιδράσεις και όλα εκείνα τα πράγματα που είναι προφανώς διαφορετικά από την προπόνηση και μπορείς να πάρεις μόνο σε ένα παιχνίδι'', είπε.

  ''Αυτό είναι θετικό. Το γήπεδο ήταν δύσκολο, αλλά ήταν το ίδιο και για τις δύο ομάδες. Δεν ήταν ιδανικό για τη μεταφορά της μπάλας, αλλά το αντιμετωπίσαμε αυτό και, στο τέλος, είναι η προετοιμασία και το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία πάρα πολύ. Είναι πάντα ωραίο να κερδίζεις, αλλά ήταν μια καλή προπόνηση για εμάς."

Η Liverpool θα αναχωρήσει τώρα για το Hong Kong την Κυριακή, όπου θα αντιμετωπίσει την Crystal Palace και μία εκ των Leicester City ή West Bromwich Albion για το Premier League Asia Trophy.

Μετά από αυτό, οι Reds θα κατευθυνθούν στη Γερμανία για να αντιμετωπίσουν την Hertha Berlin πριν από την Bayern Munchen και στη συνέχεια μια εκ των Napoli ή Atletico Madrid για το Audi Cup.

Και ο Milner αισθάνεται ότι το πρόγραμμα θα επωφελήσει τους άνδρες του Jürgen Klopp, καθώς θα ετοιμάζονται για την έναρξη της σεζόν 2017-18.

  ''Συνολικά νομίζω ότι το σύνολο της προετοιμασίας μέχρι τα τελευταία παιχνίδια έχει να κάνει με τη φυσική κατάσταση - να πάρεις αγωνιστικά λεπτά και να έχεις τις κινήσεις και να τις βελτιώσεις'', εξήγησε ο Millie.

  ''Αλλά πάντα αναπτύσσεις την αντίληψη και τις κινήσεις που θέλεις να βάλεις στη σεζόν, δουλεύοντας σε διαφορετικά συστήματα και να είσαι άνετος και να κάνεις τα πάντα λίγο πιο φυσικά.

  ''Σε αυτή τη φάση απλά χρειάζεσαι ξανά την φυσική κατάσταση και τις κινήσεις. Δεν ξεχνάς τι έκανες, αλλά έχει να κάνει με τη ρευστότητα και να είσαι στην ίδια σελίδα και να δουλεύεις με τους συμπαίκτες σου.

  ''Θα έρθει, υπάρχουν πολλά παιχνίδια προετοιμασίας για να έρθει και πολλά ταξίδια. Έχουμε κάνει πολλή προπόνηση ήδη από τότε που επιστρέψαμε πίσω και αυτό είναι καλό. Ήταν δύσκολες οι πρώτες εννέα ημέρες μέχρι τώρα ή όσο ήμασταν πίσω, αλλά αυτό είναι ότι χρειάζεσαι στην προετοιμασία. Θα έχουμε μια ημέρα ανάπαυσης το Σάββατο πριν συνεχίσουμε και πάλι."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.