Κρατάει τα καλά και συνεχίζει

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Φιλικά προετοιμασίας 2017-18

Στο δεύτερο φετινό της φιλικό προετοιμασίας, η Λίβερπουλ αναδείχτηκε ισόπαλη (1-1) με τη Γουίγκαν στο DW Stadium, σ' ένα παιχνίδι που οι περισσότεροι θα το θυμούνται για το πρώτο (ανεπίσημο) γκολ του Σαλάχ.

Επόμενο φιλικό για τους κόκκινους, με την Κρίσταλ Πάλας (Τετάρτη 19/7) στα πλαίσια του Asia Trophy στο Χονγκ Κονγκ.


Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Λίβερπουλ ανέβασε την απόδοσή της, ισοφάρισε με το πρώτο (ανεπίσημο) γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή, κι έτσι έμεινε στο 1-1 με τη Γουίγκαν στο δεύτερο φιλικό της για φέτος.

Ο Κλοπ χρησιμοποίησε ξανά δύο διαφορετικές εντεκάδες στα δύο ημίχρονα.

Το ματς

Άνοιξε λογαριασμό ο Σαλάχ

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά, είχαν τον έλεγχο, και απείλησαν για πρώτη φορά στο 9' με τον Σαλάχ να μην βρίσκει στόχο. Ωστόσο, η Γουίγκαν ήταν εκείνη που κατάφερε να προηγηθεί με τον Γκίλμπι να πιάνει... στον ύπνο την άμυνα της Λίβερπουλ, κάνοντας το 1-0 στο 21'!


Από εκείνο το σημείο φάνηκε να... γυρίζει το κουμπί η ομάδα του Κλοπ και μετά από τις χαμένες ευκαιρίες των Λαλάνα και Φιρμίνο, είχε έρθει η στιγμή για τον Σαλάχ να πετύχει το πρώτο του (ανεπίσημο) γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ο Κουτίνιο πίεσε κι έκλεψε την μπάλα στην περιοχή της Γουίγκαν, βρήκε όμορφα μπροστά τον Φιρμίνο, κι αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Αιγύπτιο για το 1-1 στο 45+1'.

Νέα πρόσωπα, φλύαρη υπεροχή

Με νέα εντεκάδα παρέταξε τη Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο ο Κλοπ, ο οποίος έβλεπε την ομάδα του να κυριαρχεί στο γήπεδο αλλά να μην μετουσιώνει την υπεροχή της σε γκολ. Η μοναδική καλή φάση στο παιχνίδι ήταν στο 75', όταν ο Μίλνερ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά αλλά η κεφαλιά του Λόβρεν πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Γουάλτον.

Σχόλιο


Παρά το επιθετικό της ξεκίνημα, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο δεν είχε παρά μόνο μία καλή φάση.




Η σύνθεση της Λίβερπουλ στο Α' Ημίχρονο: Μινιολέ, Αλεξάντερ- Άρνολντ, Ματίπ, Κλάβαν, Φλάναγκαν, Χέντερσον, Λαλάνα, Γούντμπερν, Σαλάχ, Κουτίνιο, Φιρμίνο.

Η σύνθεση της Λίβερπουλ στο Β' Ημίχρονο: Κάριους, Γκόμες, Στιούαρτ, Λόβρεν, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Γκρούγιτς, Τσιριβέγια, Σολάνκε, Στάριτζ, Οριζί.
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.