Tranmere - Liverpool: Τι περιμένουμε για το πρώτο φιλικό

Στις 21:45 η Liverpool δείνει το πρώτο της φιλικό και εμείς σας παρουσιάζουμε τα αναμενόμενα.

Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 

Η κλήση για επιστροφή στο Melwood όρισε την 5η του Ιούλη ως ημερομηνία της πρώτης φετινής προπόνησης. Οι περισσότεροι, εκτός των Coutinho, Lovren, Lallana, Can, Salah, Wijnaldum και Mignolet, συγκεντρώθηκαν και άναψαν τις μηχανές τους. "Μοιάζουν έτοιμοι, άρα είμαι κι εγώ έτοιμος", δήλωνε ο Jurgen Klopp. Λίγες ημέρες μετά, το ρόστερ έκλεισε, αφού όλοι οι ποδοσφαιριστές - πλην του επιπλέον αδειούχου Can - επέστρεψαν για να προπονηθούν. 

Στην πρώτη φιλική αναμέτρηση των Reds, απόψε στην έδρα των Tranmere Rovers, θα παίξει "όποιος μπορεί να τρέξει", σύμφωνα με τον Jurgen Klopp. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι Coutinho και Lallana, που ενσωματώθηκαν στην ομάδα μόλις αυτήν την εβδομάδα, φυσικά και δεν θα παίξουν, καθώς ούτε και ο Sadio Mane που τώρα σταδιακά επιστρέφει από τον τραυματισμό του στο γόνατο. 

Σίγουρη θεωρείται, αντίθετα, η συμμετοχή - για άγνωστο χρονικό διάστημα - του αρχηγού, Jordan Henderson. Δεδομένο είναι, επίσης, πως θα παρακολουθήσουμε πολλούς νέους από τη δεύτερη ομάδα. Ίσως να δούμε τον Γερμανό προπονητή να αλλάζει ολόκληρη 11άδα σε ένα σημείο. 

Όσον αφορά τώρα το σύστημα, όπως και η απόδοση των παικτών, έτσι και αυτό, δεν είναι και τόσο σημαντικό. Κι αυτό γιατί το παιχνίδι προσφέρεται περισσότερο σαν προπόνηση με μεγαλύτερη ένταση σε μικρότερα χρονικά διαστήματα, παρά για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Ο Klopp, πάντως, μας έχει προετοιμάσει για χρήση διαφόρων συστημάτων, οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Τέλος, δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε είτε μέσω του LFC TV είτε στα links που θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook!
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.