Alexander-Arnold: ''Προσπαθώ να μη σέβομαι υπερβολικά τους αντιπάλους μου''

O Trent Alexander-Arnold μιλάει για τις ευκαιρίες που θα του δοθούν στη Liverpool, την απουσία του από την εθνική Αγγλίας κάτω των 19, καθώς και για τη ''μονομαχία'' του με τον Franck Ribery.

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης



Την τρίτη του εμφάνιση ως βασικός αναμένεται να κάνει το Σάββατο στην πρεμιέρα της Premier League ο Alexander-Arnold, αφού ο Nathaniel Clyne συνεχίζει να βρίσκεται στο απουσιολόγιο του Jurgen Klopp. 

Ο 18χρονος full-back θα είναι εκτός απροόπτου η επιλογή του Γερμανού τεχνικού για το δεξί άκρο της άμυνας στο παιχνίδι του Vicarage Road απέναντι στη Watford. Οι Gomez και Flanagan συγκεντρώνουν κάποιες πιθανότητες λόγω των αμυντικών τους ικανοτήτων, όμως ο Klopp φαίνεται ότι θα εμπιστευτεί τον Alexander-Arnold, ο οποίος προέρχεται και από μια πολύ καλή προετοιμασία. 

''Δεν είμαι σίγουρος αν θα πάρω την ευκαιρία, αλλά ελπίζω να την πάρω.

''Θα συνεχίζω να παλεύω για τη βασική θέση μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου. Υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες εδώ και θα μπορούσαμε να βάλουμε δύο διαφορετικές ομάδες στο γήπεδο ξεκινώντας την σεζόν.

''Άμα έρθει η ευκαιρία θα είμαι έτοιμος. Αν έχεις μια ευκαιρία πρέπει να την εκμεταλλεύεσαι. Αυτό ακριβώς θα κάνω αν μου πουν ότι θα παίξω απέναντι στη Watford.''

O Alexander-Arnold θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό παίκτη για την Αγγλία κάτω των 19, η οποία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γεωργία αυτό το καλοκαίρι, αλλά αποφάσισε να μην αγωνιστεί για να προσπαθήσει να κερδίσει μια θέση στη Liverpool μέσω της προετοιμασίας της. 

''Έπαιξα σε πολλά παιχνίδια για τα προκριματικά, όμως το να μην είμαι εκεί να σηκώνω το τρόπαιο μαζί τους, πόνεσε λίγο.

''Είδα όλο το τουρνουά και νομίζω ότι άξιζαν να το κερδίσουν. Παρακολουθούσα ως fan που ήλπιζε να πάνε μακριά και να κερδίσουν. Όταν το έκαναν, χάρηκα πολύ που τους είδα να σηκώνουν το τρόπαιο.

''Ήταν κρίμα που δε βρέθηκα μαζί τους, όμως η προσοχή μου στην pre-season ήταν στραμμένη στο συλλογικό ποδόσφαιρο.''

Ο νεαρός back φαίνεται ότι τελικά πέτυχε το σκοπό του, αφού ολοκλήρωσε μια απόλυτα θετική προετοιμασία, με highlight την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι στην Bayern και τον Franck Ribery.

''Προφανώς αναμενόταν δύσκολο έργο για μένα το να αντιμετωπίσω έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης, που είναι εκ των κορυφαίων στον κόσμο.

''Πρέπει απλά να το δεις ως ευκαιρία και αυτό κάνω κάθε φορά που ο προπονητής με επιλέγει. Πρέπει απλά να δείχνω γιατί αξίζω την ευκαιρία. Αυτό προσπάθησα να κάνω απέναντι στη Bayern.

''Όλο το παιχνίδι ήταν δύσκολο για εμάς. Είναι τρομεροί. Προσπαθούμε να εντάξουμε στο παιχνίδι μας όλα όσα κάνουμε στην προπόνηση, και ειδικά απέναντι στη Bayern μπορούσες να δεις από το επιθετικό μας παιχνίδι ότι πρόκειται να έρθουν εξαιρετικά πράγματα από εμάς.''




''Με τον Ribery δε σκέφτηκα να πάρω souvenir ή κάτι τέτοιο. Απλώς έφυγα προς τα αποδυτήρια, γιατί αυτό συνηθίζω να κάνω. Προσπαθώ να μη σέβομαι υπερβολικά τους αντιπάλους μου. Πρέπει να βγαίνεις εκεί έξω και να επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου, όχι σε αυτόν που αντιμετωπίζεις.''

Ο Klopp έχει δουλέψει πολύ σκληρά με τον Alexander-Arnold αυτό το καλοκαίρι, για να βελτιώσει το αμυντικό του παιχνίδι. Ο προπονητής είναι φανερό ότι τον εμπιστεύεται, με τον 18χρονο να είναι έτοιμος να ανταποδώσει με καλές εμφανίσεις.

''Η άμυνα είναι σημαντικό μέρος του παιχνιδιού και πάνω απ' όλα είμαι αμυντικός, κάτι που ο προπονητής με έχει βοηθήσει να σημειώσω στην προετοιμασία. Ελπίζω να μπορέσω να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο.

''Αυτός ο προπονητής δίνει στους μικρούς ελπίδα. Αυτό συμβαίνει για χρόνια στη Liverpool. Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες εδώ.

''Το είδαμε αυτό πέρυσι και θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε και φέτος. Είναι ωραίο να έρχεσαι στην ακαδημία γνωρίζοντας ότι ο προπονητής θα εμπιστευτεί νεαρούς ποδοσφαιριστές. Σου δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο.''

Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.