Δυστυχώς, έτσι δεν γίνεσαι θρύλος...


Το άρθρο που ακολουθεί, αποτελεί προσωπική άποψη και δεν είναι συνολική γνώμη των αρθρογράφων του LiverpoolFans.gr.


Γράφει ο: Μάνος Χαχλιούτης

Το θέμα του Philippe Coutinho βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες εβδομάδες και όχι άδικα, με τον Βραζιλιάνο να έχει κάνει άνω κάτω μια ολόκληρη ομάδα προκειμένου να αποχωρήσει.

Προσπάθησα να παρακολουθώ ήρεμος την όλη κατάσταση με τον Coutinho, χωρίς να είμαι αισιόδοξος για την παραμονή, όμως πίστευα πως εν τέλει θα είναι όλα...φήμες και θα παραμείνει κάτοικος Anfield.

Το πρώτο δείγμα το πρωί της Παρασκευής ήταν άκρως θετικό, με την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας, η οποία ανέφερε πως θα μείνει στον σύλλογο, μέχρι να πάρουμε την...κρυάδα λίγες ώρες αργότερα, όπου ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής κατέθεσε επίσημο αίτημα μεταγραφής.

Μεγάλο φάουλ δυστυχώς για τον ίδιο τον Coutinho και εξηγώ:
Είναι ένα τεράστιο λάθος να κάνει αυτό το πράγμα σε μια ομάδα που στην ουσία τον έκανε ποδοσφαιριστή.
Είναι λάθος γιατί η αγάπη που του έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ο φίλαθλος κόσμος, είναι κάτι περισσότερο από τεράστια.

Είναι όλα λάθος, ιδιαίτερα όταν υπέγραψε πριν έξι μήνες νέο συμβόλαιο με υψηλότερες απολαβές και δήλωνε ότι "Θέλω να κατακτήσω τρόπαια με την Liverpool στο μέλλον, όπως το έκαναν πολλοί ποδοσφαιριστές στο παρελθόν."
Για αυτούς και για άλλους πολλούς λόγους είναι ένα μεγάλο φάουλ για τον Βραζιλιάνο.

Συνεχίζουμε λέγοντας πως ακόμα ένα λάθος, είναι το τάιμινγκ που κατέθεσε το αίτημα του, μόλις μία ημέρα πριν την επίσημη έναρξη της ομάδας στο πρωτάθλημα και πέντε πριν το κρίσιμο με την Hoffenheim για τα Play Off του Champions League.
Το γεγονός ότι είναι απόφαση του Coutinho και όχι του μάνατζερ του, κάνει ακόμα πιο άσχημη την εικόνα.

Πάμε παρακάτω, μιλώντας για τη θέση της διοίκησης.
Η FSG από την αρχή ήταν ξεκάθαρη, "Ο ποδοσφαιριστής δεν πωλείται", με το ίδιο να επαναλαμβάνεται από τον Jürgen Klopp.
Είναι από τις ελάχιστες φορές που έχω τεθεί υπέρ της διοίκησης, ξεκάθαρη από την αρχή, απορρίπτοντας κάθε πρόταση κι επιτέλους η Liverpool λέει "όχι" σε προσεγγίσεις άλλων ομάδων για παίκτες της.

Ο Γερμανός τεχνικός έχτισε σχεδόν όλη την Liverpool 2017/18 πάνω στον Βραζιλιάνο, έχοντας στο μυαλό του να τον μεταφέρει στη μεσαία γραμμή, οργανώνοντας το παιχνίδι.
Θα ήταν μια αλλαγή που θα "έδενε" την Liverpool, ιδιαίτερα με την προσθήκη του Salah.
Όμως ο Βραζιλιάνος είχε άλλα σχέδια.

Εν συνεχεία όλων των παραπάνω, έχω σπαστεί πλέον πάρα πολύ με τον Coutinho, θα είναι πλέον άσχημο να μείνει με τα τωρινά δεδομένα και στην καθημερινή μου βόλτα στα social media βλέπω πως το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων θεωρεί ήδη ξένο σώμα τον μεσοεπιθετικό.

Είναι μεγάλο κρίμα η συμπεριφορά του, γιατί πήρε τεράστια αγάπη όλα αυτά τα χρόνια, δείχνοντας ασέβεια προς όλα αυτά που πήρε στη θητεία του στο Merseyside.

Τουλάχιστον, θα ήταν σωστότερο να δώσει ένα ακόμα χρόνο στον σύλλογο και μετά να αποχωρήσει σαν καλός φίλος και όχι σαν «εχθρός», σε εισαγωγικά γιατί ελάχιστοι έφυγαν ως εχθροί από το Anfield.

Δεν ξέρω που θα βγει όλο αυτό, αλλά τη δεδομένη στιγμή ο Coutinho μονό κακό έχει κάνει σε ολόκληρο τον σύλλογο με την συμπεριφορά του, υποδεικνύοντας μια στάση που δεν αρμόζει σε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή αλλά και σε μια ομάδα όπως η Liverpool.
Δε νομίζω πως πλέον έχει γυρισμό η όλη κατάσταση, όχι τόσο για την ομάδα, αλλά για τον ίδιο τον παίκτη.

Σωστή η στάση της διοίκησης που ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει να πουλήσει, απορρίπτοντας το αίτημα του Coutinho και σεβόμενοι την απόφαση του Klopp πως τον θέλει στην ομάδα, όμως η κατάσταση φτάνει σιγά σιγά στα άκρα και πρέπει άμεσα να βρεθεί η καλύτερη λύση μόνο για τους Reds.

Τέλος, θέλω να κλείσω με δύο λόγια για την ομάδα.
ΚΑΝΕΝΑΣ ποδοσφαιριστής δεν μπαίνει πάνω από το όνομα της LIVERPOOL, η ομάδα πάντα θα είναι εδώ για εμάς και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να παίζει με το όνομα της.

Όποιος θέλει να σηκώσει το βάρος της φανέλας και να επιστρέψει την ομάδα στα τρόπαια, είναι ευπρόσδεκτος, όμως όποιος έχει διαφορετικά όνειρα μπορεί να αποχωρήσει με τον ΣΩΣΤΟ και όχι τον λάθος τροπο.


YNWA.
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.