Εγκεφαλικά και καρδιοχτύπια με το καλημέρα

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
1η αγων. Premier League 2017-18

Απίστευτη, αδιόρθωτη, άξια της μοίρας της. Η Λίβερπουλ εμφάνισε ξανά τις αμυντικές παθογένειες που την ταλαιπωρούν ανά διαστήματα και παρότι έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ (1-0, 2-1) από τη Γουότφορντ στο Vicarage Road, έκανε την ολική ανατροπή αλλά της στοίχισε η τραγική της αντίδραση στα στημένα, μένοντας στο 3-3 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Χοφενχάϊμ (Τρίτη 15/8, 21:45 - Cosmote Sport 3 HD) στην Ράιν-Νέκαρ Αρένα, για το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Champions League.

New Person, Same Old Mistakes τραγουδούν οι Tame Impala. Στη Λίβερπουλ έρχεται και δένει αν το προσαρμόσεις λίγο και το κάνεις 'New Team, Same Old Mistakes'. Ακόμα κι αν δεν και τόσο νέα ομάδα, από την άποψη των λίγων προσθηκών και αλλαγών από πέρσι.


Όπως και να ΄χει, η Λίβερπουλ κάπως κατάφερε πάλι να κάνει τα εύκολα δύσκολα και να χάσει ένα δικό της παιχνίδι, μένοντας στο 3-3 με τη Γουότφορντ, σ' ένα ματς με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων και πολλές λανθασμένες εκτιμήσεις και αντιδράσεις από την άμυνα της Λίβερπουλ που ήταν στα χαμένα σ' όλο το πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Κλοπ άλλαξε εντελώς εικόνα στο δεύτερο μέρος, αλλά... κάηκε (ως συνήθως, άλλωστε) από τα στημένα που την έκαναν να πετάξει δύο βαθμούς στα σκουπίδια. Κατά τα λοιπά, ας σημειωθεί ότι ο Σαλάχ πέτυχε το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Τα άλλα δύο τα σημείωσαν οι Φιρμίνο (πέναλτι) και Μανέ.

Το ματς

Γκολ από στημένα, αυτή η μάστιγα

Στην πρώτη σέντρα της Λίβερπουλ για τη νέα σεζόν, τίποτα δεν πήγε όπως τα υπολόγιζε. Κι αυτό διότι από τα πρώτα λεπτά με τη Γουότφορντ αντιμετώπιζε προβλήματα στην άμυνα, κι αυτό φάνηκε στην πράξη αρκετά νωρίς.


Στο 7' ο Περέιρα απείλησε για πρώτη φορά με τον Λόβρεν να βάζει την κόντρα και να σώζει την ομάδα του αλλά στιγμές αργότερα, η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η άμυνα πιάστηκε στον ύπνο, οι θέσεις χάθηκαν για λίγα δευτερόλεπτα, ο Οκάκα έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, κάνοντας το 1-0 μόλις στο 8'!

Ο Κλοπ φώναζε στους παίκτες του, θέλοντας έτσι να τους εμψυχώσει για τη συνέχεια του παιχνιδιού αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν αυτό που έπρεπε μετά το γκολ - συνέχιζαν να πιέζουν με αποτέλεσμα να αποσυντονίσουν τόσο τη μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ όσο και την επιθετική τριάδα (Φιρμίνο-Μανέ-Σαλάχ), η οποία δεν είχε πάρει ακόμα μπρος.


Παρ' όλα αυτά, οι κόκκινοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Σε μια επίθεση για σεμινάριο, ο Μορένο βρήκε τον Τσαν, αυτός άφησε έξυπνα για τον Μανέ, κι ο τελευταίος με ωραίο πλασέ, νίκησε τον Γκόμες για το 1-1 στο 29'!


Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί κράτησαν μόλις... δύο λεπτά, καθώς, σε μια ακόμη απρόσεκτη στιγμή της άμυνας της Λίβερπουλ, η Γουότφορντ πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Κλέβερλι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, Ματίπ και Αλεξάντερ-Άρνολντ δεν κατάφεραν να ανακόψουν τον Ντουκουρέ, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-1 στο 31'!

Άλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έβαλε τα χεράκια της κι έβγαλε τα ματάκια της

Το τι θα άκουσαν στα αποδυτήρια οι παίκτες της Λίβερπουλ από τον Κλοπ, δεν λέγεται. Ο Γερμανός μάλλον θα πάτησε γερά το πόδι του στο πάτωμα και τα μυαλά όλων ταρακουνήθηκαν τόσο ώστε να αλλάξει άρδην η κατάσταση στο γήπεδο.

Στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε μια άλλη Λίβερπουλ. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η ενεργητικότητα και η εκρηκτικότητα σε κάθε φάση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ολική ανατροπή σε μόλις τρία λεπτά.


Το πλασέ του Σαλάχ μπορεί να κατέληξε άουτ στο 49' αλλά λίγο αργότερα, ο Αιγύπτιος πάτησε περιοχή και ανετράπη από τον Γκόμες, με τον διαιτητή να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Εν τη απουσία του Μίλνερ, ο Φιρμίνο εκτέλεσε κι ευστόχησε για το 2-2 στο 54'!


Οι κόκκινοι όμως, δεν σταμάτησαν εκεί, κι έφεραν τα πάνω-κάτω τρία λεπτά αργότερα. Ο Λόβρεν... έσπασε την άμυνα της Γουότφορντ με υπέροχη βαθιά μπαλιά που είχε αποδέκτη τον Φιρμίνο, ο οποίος πρόλαβε να... τσιμπήσει όσο έπρεπε την μπάλα πάνω απ' τον Γκόμες, κι ο Σαλάχ έσπρωξε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία για το 2-3 στο 57'!

Η Λίβερπουλ συνέχιζε να είναι η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, και λίγο έλειψε μάλιστα να πετύχει και τέταρτο γκολ και να τελειώσει τις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για κάτι θετικό απ' το ματς, αλλά η κεφαλιά του Ματίπ μετά από κόρνερ, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκόμες.


Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Κλοπ θα ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της φέτος, για ακόμη μια φορά την πάτησε από στημένο. Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, ο Γκρέι ανάγκασε τον Μινιολέ να διώξει σε κόρνερ, κι από την εκτέλεση, η μπάλα κατέληξε στον Μπρίτος ο οποίος (ίσως από θέση οφσάιντ) νίκησε τον Μινιολέ (που φέρει ευθύνη), διαμορφώνοντας το τελικό 3-3 στο 94'!

Σχόλιο


Typical Liverpool. Δεν βλεπόταν για ένα ημίχρονο, τα έφερε όλα τούμπα μέσα σε λίγα λεπτά στην επανάληψη, είχε τη νίκη στα χέρια της, και την άφησε να φύγει στο 94'. Σαφώς και αξίζουν συγχαρητήρια στα παλικάρια του Μάρκο Σίλβα για την προσπάθεια και το πείσμα που επέδειξαν αλλά αυτό με τις αυτοκαταστροφικές τάσεις της Λίβερπουλ, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Οι συνθέσεις

Γουότφορντ: Γκόμες, Γιάνμαατ (8' Κίκο), Μπρίτος Καμπρέρα, Καμπούλ, Χολέμπας, Κλέβερλι, Ντουκουρέ, Τσαλόμπα, Άμραμπατ, Περέιρα (50' Ρισάρλισον), Οκάκα (63' Γκρέι)

ΛίβερπουλΜινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (92' Γκόμεζ), Ματίπ, Λόβρεν, Μορένο, Χέντερσον, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (86' Μίλνερ), Φιρμίνο (81' Οριζί)
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dejan Lovren (@dejanlovren06) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.