Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η καλοκαιρινή προετοιμασία!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Φιλικά προετοιμασίας 2017-18

Στο τελευταίο της φιλικό προετοιμασίας, η Λίβερπουλ επικράτησε 3-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Δουβλίνο, τα νιάτα... έλαμψαν ξανά, και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Γουότφορντ (Σάββατο 12/8, 14:30) στο Vicarage Road, για την πρώτη αγωνιστική της Premier League.

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκλήρωσε την καλοκαιρινή της προετοιμασία η Λίβερπουλ.


Η ομάδα του Κλοπ παρουσίασε ξανά προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι, αλλά η μεσοεπιθετική γραμμή (έστω κι αν έλειπαν Κουτίνιο-Στάριτζ-Λαλάνα λόγω τραυματισμών) πετούσε... φωτιές, με τους Γούντμπερν και Σολάνκε να έρχονται από τον πάγκο και να δίνουν τις λύσεις για τη Λίβερπουλ, η οποία νίκησε με 3-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Δουβλίνο, και το δείγμα που υπάρχει μετά και το τελευταίο φιλικό, είναι πέρα για πέρα θετικό και ελπιδοφόρο.

Πλέον, η Λίβερπουλ μετράει αντίστροφα για το παιχνίδι με τη Γουότφορντ το ερχόμενο Σάββατο (12/8).

Το ματς

"Φωτιές" μπροστά, απρόσεκτη πίσω

Με τον Φιρμίνο αριστερά και τους Οριζί και Σαλάχ στο κέντρο και δεξιά αντίστοιχα, οι κόκκινοι ήταν αρκετά κινητικοί στα αντίπαλα καρέ, με τους τρεις στην επίθεση να απειλούν χωρίς όμως να καταφέρνουν κάτι παραπάνω, ενώ η Αθλέτικ κρατούσε παθητική στάση στο παιχνίδι.


Η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε την υπεροχή της στο γήπεδο και άνοιξε το σκορ με τον Φιρμίνο από το σημείο του πέναλτι στο 21'! Οι Βάσκοι αντέδρασαν, ανέβασαν την απόδοσή τους, και ισοφάρισαν άμεσα. Ο Οριζί έχασε την μπάλα, η Αθλέτικ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Λόβρεν δεν μπόρεσε να ανακόψει την κάθετη μπαλιά, κι ο Ινιάκι Γουίλιαμς με ωραίο πλασέ από κοντά, έκανε το 1-1 στο 30'!

Τα νιάτα που σφύζουν από ταλέντο έφεραν την ανατροπή


Στο δεύτερο μέρος, ο Κλοπ παρέταξε μια νέα εντεκάδα, με πολλούς πιτσιρικάδες μέσα. Ένας απ' αυτούς, ήταν ο Μπεν Γούντμπερν, ένα από τα μελλοντικά αστέρια της ομάδας, ο οποίος δεν άργησε να βάλει τη Λίβερπουλ ξανά σε θέση οδηγού. Ο Σολάνκε βρήκε τον (έτερο) νεαρό συμπατριώτη του, κι αυτός με υπέροχο πλασέ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αριζαμπαλάγκα, για το 2-1 στο 59'!

Ο Κλοπ δεν έμεινε ούτε λεπτό στον πάγκο του μετά το γκολ κι έδινε συνεχώς οδηγίες στους παίκτες του, την ώρα που οι Βάσκοι έκαναν αρκετές αλλαγές και προσπαθούσαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι.


Κάτι που δεν έγινε ποτέ, καθώς οι κόκκινοι δεν άφησαν καθόλου το... πόδι απ' το γκάζι, και μετά από εξαιρετική μπαλιά του Κλάβαν στη μεγάλη περιοχή, ο Σολάνκε έβαλε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, και με ωραία κεφαλιά, διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 79'!

Σχόλιο


Θετικά κι ελπιδοφόρα μηνύματα από Σολάνκε-Γούντμπερν (ατόφιο ταλέντο οι δύο νεαροί), αρκετά κινητική (ξανά) μεσοεπιθετικά η Λίβερπουλ, με Team A και Team B σε κάθε ημίχρονο και αρκετά νέα παλικαράκια.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (46' Φλάναγκαν), Ματίπ (46' Κλάβαν), Λόβρεν (46' Γκόμεζ), Μορένο (46' Ρόμπερτσον), Τζαν (46' Όβι Ετζάρια), Γκρούγιτς (46' Βαϊνάλντουμ), Μίλνερ (46' Γούντμπερν), Σαλάχ (46' Κεντ), Φιρμίνο, Ορίγκι (46' Σολάνκε).

Αθλέτικ ΜπιλμπάοΑριζαμπαλάγκα, Λέκουε Μαρτίνεθ (69' Ντε Μάρκος), Μπόβεδα, Ουνάι Νούνιεθ, Σαμπορίτ, Σαν Χοσέ, Μικέλ Ρίκο (69' Ασιέρ Βιγιαλίμπρε), Μερίνο, Κόρντοβα (85' Μπαλενθιάγα), Ακέτσε (85' Κίκε Σόλα), Ινιάκι Γουίλιαμς (69' Μπενιάτ)

That's preseason wrapped up! Let's get the season started. Thank you #Dublin for the great reception.. #READY #YNWA #LFC👏💪⚽🔴🇮🇪

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.