Champions League is back in Anfield!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Play-off Champions League (Επαναληπτικός)

Σ' ένα τρελό-τρελό παιχνίδι με καταιγιστικό ρυθμό, τρομερές φάσεις και πολλά γκολ, η Λίβερπουλ έκανε... πράματα και θάματα στο Άνφιλντ, επικρατώντας με 4-2 της Χόφενχαϊμ, και με συνολικό σκορ 6-3, πήρε την πρόκριση κι επέστρεψε μετά από τρία χρόνια στους ομίλους του Champions League!

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, το πρώτο ντέρμπι στη σεζόν με την Άρσεναλ (Κυριακή 26/8, 18:00 - Cosmote Sport 1HD) στο Άνφιλντ για την τρίτη αγωνιστική της Premier League.

Τρία χρόνια απουσίας από το Champions League για τη Λίβερπουλ ήταν πολλά. Πάρα πολλά. Ο Κλοπ, οι παίκτες, ο κόσμος. Όλοι μαζί το πίστεψαν, κι όλοι μαζί το κατάφεραν.


Είναι γεγονός. Η Λίβερπουλ επιστρέφει στους ομίλους του Champions League μετά από τρία χρόνια! Μετά από το σπουδαίο διπλό στη Γερμανία, η Λίβερπουλ κατάφερε να νικήσει και στο Άνφιλντ τη Χόφενχαϊμ με 4-2, κι έτσι, με συνολικό σκορ 6-3, οι κόκκινοι τσέκαραν το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σ' ένα παιχνίδι με τρελό ρυθμό από την αρχή ως το τέλος του, ο Κλοπ... έτριβε τα μάτια του βλέποντας τη Λίβερπουλ να παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο στο ξεκίνημα, και να προηγείται 3-0 μόλις σε 20 λεπτά παιχνιδιού!


Τα αμυντικά κενά, βέβαια, έκαναν ξανά την εμφάνισή τους αλλά σε μια ένδοξη βραδιά επιστροφής στο Champions League, σε μια βραδιά που ο Τσαν έβαλε δύο γκολ και οι Φιρμίνο και Σαλάχ έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα των Γερμανών, ίσως αυτά τα κενά στα μετόπισθεν να περνούν κάπως σε... δεύτερη μοίρα. Αλλά σαφώς και επιβάλλεται ενίσχυση στη γραμμή κρούσης - και άμεσα μάλιστα.

Όπως και να χει, η Λίβερπουλ βρίσκεται ξανά στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Βρίσκεται ξανά εκεί που ανήκει. Στον δικό της αστερισμό. Ας είναι αυτή η πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου της ομάδας.

[Η κλήρωση των ομίλων του Champions League, διεξάγεται στις 19:00 στο Μονάκο, καλύπτεται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, και η Λίβερπουλ βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας]

Το ματς

Τη... διέσυρε μέσα σε 20 λεπτά!

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, και απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 3' με το φάουλ του Αλεξάντερ-Άρνολντ να κοντράρει στο τείχος και τον Σαλάχ να μην ευστοχεί από κοντά.

Αυτές οι δύο φάσεις ήταν μόνο η αρχή, σ' ένα ματς που από το ξεκίνημά του είχε τρελό ρυθμό και... τρία γκολ μέχρι το 21'. Όλα από τη Λίβερπουλ!


Ο Φιρμίνο βρήκε στον κενό χώρο τον Μανέ, αυτός κράτησε την μπάλα, έδωσε με εκπληκτικό τακουνάκι στον Τσαν που ανέβηκε και έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ξεγέλασε τον Μπάουμαν για το 1-0 μόλις στο 10'!


Η Λίβερπουλ πέτυχε το γκολ που έψαχνε ώστε να ηρεμήσει το παιχνίδι της, κι από τη στιγμή που το πέτυχε, δεν σταματούσε να δημιουργεί φάσεις. Λίγο αργότερα, στο 18', Τσαν και Μορένο συνεργάστηκαν άψογα, η μπάλα κατέληξε στον Φιρμίνο, ο οποίος βρήκε τον Βαϊνάλντουμ το σουτ το οποίου κατέληξε στο δοκάρι αλλά ο Σαλάχ που ακολουθούσε τη φάση, έκανε από κοντά το 2-0 και σήκωσε το Άνφιλντ στο... πόδι!


Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το δεύτερο γκολ, ήρθε και το τρίτο. Ο Μορένο βρήκε τον Φιρμίνο, αυτός άφησε στον Βαϊνάλντουμ, ο Ολλανδός με υπέροχη μπαλιά έβγαλε εξαιρετικά στον κενό χώρο τον Μανέ, ο Σενεγαλέζος (ξανά) με τακουνάκι έδωσε στον Φιρμίνο, κι αυτός έβγαλε κατευθείαν τη σέντρα από τα αριστερά για να βρει τον Τσαν να περιμένει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 στο 21'! Η απόλυτη επιτομή της ομαδικότητας.

Ίσως ούτε ο πιο υπερ-αισιόδοξος φίλος της Λίβερπουλ δεν φανταζόταν τέτοια εξέλιξη στο παιχνίδι. Λίγα λεπτά αργότερα, βέβαια, στο 27', η Χόφενχαϊμ σκόραρε σε μια φάση που ο Λόβρεν έκανε λάθος απομάκρυνση από την οποία επωφελήθηκε ο Ουτ και με διαγώνιο σουτ μείωσε σε 3-1 για τους Γερμανούς. Γεγονός, πάντως, που δεν ανάγκασε το Άνφιλντ να σταματήσει να τραγουδά και να στηρίζει τη Λίβερπουλ.


Το παιχνίδι είχε αποκτήσει φρενήρη ρυθμό απ' το ξεκίνημα, και κάθε φάση και στις δυο εστίες... μύριζε γκολ. Στο 36' ο Φιρμίνο έχασε τρελή ευκαιρία από κοντά, στο 42' ο Τσαν έφτασε μια ανάσα από το χατ-τρικ αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 44' με τον Ουτ να κάνει το πλασέ αλλά τον Μινιολέ να αντιδρά σωστά και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Διαχείριση και προβληματική άμυνα

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Κλοπ εξακολουθούσε να είναι κυρίαρχη στο γήπεδο, ενώ οι Γερμανοί προσπαθούσαν να πλησιάσουν την περιοχή του Μινιολέ.

Κάτι τέτοιο κατέστη σχεδόν αδύνατο, καθώς οι κόκκινοι ήταν συνεχώς στην περιοχή των Γερμανών και έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Βαϊνάλντουμ (54', 60') και Μανέ νικήθηκαν από τον εξαιρετικό (όπως και στο πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία) Μπάουμαν, αλλά η Λίβερπουλ δεν άργησε να πετύχει κι άλλο γκολ.


Ντεμιρμπάι και Φόγκτ κάνουν λάθος κοντά στη μεσαία γραμμή, ο Χέντερσον που ακολουθούσε τη φάση, πίεσε και κατάφερε να κλέψει, και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Φιρμίνο, ο οποίος σκόραρε για το 4-1 στο 63' μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Το παιχνίδι έχει ανοίξει για τα καλά. Η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω-κάτω. Ο ρυθμός, αν και ελαφρώς πεσμένος σε σύγκριση με το πρώτο ημίχρονο, παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, με τη Λίβερπουλ να έχει ουσιαστικά καθαρίσει την πρόκριση αλλά και τη Χόφενχαϊμ, παρόλο που γνώριζε τη δυσκολία της κατάστασης, να μην παρατάει το παιχνίδι και να συνεχίζει να πιέζει. Αυτή η πίεση καρποφόρησε και, σε συνδυασμό με την αστάθεια της κόκκινης άμυνας, ο Βάγκνερ με κεφαλιά, διαμόρφωσε το τελικό 4-2!

Σχόλιο


Τι υπέροχη ποδοσφαιρική βραδιά. Η απόλυτη δικαίωση για τον Κλοπ και τα παιδιά του. Μπορεί η Λίβερπουλ να έδωσε σασπένς και δραματικό τόνο προς το τέλος με τα αμυντικά κενά της, αλλά ήταν από αυτές τις βραδιές που όλα δούλεψαν στην εντέλεια και οτιδήποτε αρνητικό περνά σε δεύτερη μοίρα.

Οι συνθέσεις

ΛίβερπουλΜινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (65' Γκόμεζ), Ματίπ, Λόβρεν, Αλμπέρτο Μορένο, Χέντερσον, Εμρέ Τζαν (70' Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ (88' Κλάβαν), Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Χόφενχαϊμ: Μπάουμαν, Καντεράμπεκ (64' Τόλτζαν), Νόρντβεϊτ (24' Ουτ), Φογκτ, Χούμπνερ, Τσούμπερ, Γκάιγκερ, Ντεμίρμπαϊ, Κράμαριτς, Νιαμπρί (56' Σάλαϊ), Βάγκνερ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alberto Moreno (@amplfc18) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sadio Mane (@sadiomaneofficiel) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.