Klopp: "Yippee!"

Ο Jurgen Klopp ήδη ανυπομονεί για τα "φανταστικά ευρωπαϊκά βράδια" που θα έρθουν, αφότου η Liverpool κέρδισε μια θέση στους ομίλους του Champions League. 

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης


Η νίκη με 4-2 επί της Hoffenheim το βράδυ της Τετάρτης "κλείδωσε" την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-3 απέναντι στην γερμανική ομάδα, με δύο γκολ του Emre Can και από ένα τον Salah και Firmino, σε μια σπουδαία επιθετική παράσταση.

Ο Γερμανός τεχνικός ήταν απρόθυμος στο να κάνει προβλέψεις σχετικά με το τι μπορεί να πετύχει η ομάδα του στη διοργάνωση, αλλά δεν μπόρεσε να κρύψει την χαρά του στην προοπτική να συναγωνιστεί τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Διαβάστε τι είπε στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα για...

Το τι σημαίνει να είσαι στους ομίλους του Champions League...

Yippee! Tα πάντα... τι μπορώ να πω; Είναι όλα για όσα δουλέψαμε τους τελευταίους 14 μήνες. Ξέρω ότι πάντα θα βρεις μερικούς ανθρώπους που θα πουν "Είναι απλώς το Champions League ή μόνο το Champions League." Αλλά θέλαμε να είμαστε μέρος του με ό,τι έχουμε. Είδα τα αγόρια να παίζουν απίστευτο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ειδικά απέναντι στην Hoffenheim, θα έχεις και προβλήματα. Έτσι είναι. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για την άξια πρόκριση στη φάση των ομίλων.

Την πιο ευχάριστη πλευρά στο ξεκίνημα της Liverpool στη σεζόν...

Στην πραγματικότητα περιμένουμε από τους εαυτούς μας, όπως όλοι περιμένουν από εμάς, να νικάμε τα παιχνίδια μας. Έχουμε καλούς παίκτες. O Roberto Firmino, τι παιχνίδι έκανε σήμερα, σε πολλές στιγμές δεν γινόταν να αμυνθείς. Έδωσε την ευκαιρία σε δύο γρήγορα παιδιά στα άκρα να έχουν στιγμές ένας εναντίον ενός, τις οποίες χρησιμοποίησαν εξαιρετικά καλά και πάλι. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο σε κάποια σημεία. Αλλά το πρόβλημα σε αυτό το παιχνίδι ήταν ότι ήμαστε τόσο επιβλητικοί στο πρώτο μέρος, τόσο καλοί, τόσο επικίνδυνοι και τόσο ψυχροί, και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει ακόμα περισσότερο.

Μετά νιώσαμε την ένταση του παιχνιδιού και μετά την ανακούφιση του αποτελέσματος. Τα εύσημα στην Hoffenheim, δεν σταμάτησαν ποτέ να παίζουν, δεν τους ενόχλησε τόσο το αποτέλεσμα, ήρθαν να παίξουν ένα καλό παιχνίδι σε ένα φανταστικό στάδιο και αυτό έκαναν. Άλλαξαν λίγο το σύστημα, έπρεπε να είχαμε προσαρμοστεί πιο γρήγορα σε αυτό, και θα το κάνουμε 100% στο μέλλον. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική, ήταν πολύ δυνατή για να μπορέσω να επικοινωνήσω με τα αγόρια! Οπότε χρειαστήκαμε το ημίχρονο για να προσαρμοστούμε λίγο. Το κάναμε, και στο δεύτερο ημίχρονο το ελέγξαμε πολύ καλύτερα, παρόλο που δεν είναι πάντα δυνατό. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε νωρίτερα, αλλά εντάξει.

Το τι μπορούν να πετύχουν οι Reds στην διοργάνωση...

Δεν ξέρω. Δεν νομίζω ότι είναι σημαντικό να το σκεφτόμαστε. Όταν είσαι στους ομίλους, θέλεις να τους περάσεις και να βρεθείς στους "16". Θες να πας εκεί και στον επόμενο γύρο, έτσι πάει. Πολλά είναι πιθανά, αλλά όχι επειδή τα λέω, αλλά επειδή είμαστε πραγματικά έτοιμοι για όλα αυτά τα παιχνίδια. Είναι συναρπαστικό να είσαι μέρος του. Για μένα προσωπικά, δεν ξέρω ακριβώς, είναι δύο ή τρία χρόνια πριν. Το αγαπούσα και ακόμα το αγαπώ. Οι παίκτες το αγαπάνε, το κοινό το αγαπάει. Θα έχουμε μερικά φανταστικά ευρωπαϊκά βράδια στο Anfield. Όλα καλά αυτή τη στιγμή.

Την εμφάνιση του Emre Can...

Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, έκανε ένα άψογο παιχνίδι. Το πρώτο γκολ ήταν εξαιρετικό, ήταν μια φοβερή ασίστ από τον Sadio και ίσως μια κόντρα, δεν είμαι σίγουρος. Αλλά ο Emre ήταν εξαιρετικός και ήταν χρήσιμο ότι κρατήσαμε το σημείο του πέναλτι γεμάτο παίκτες. O Emre ήταν ανεπαρκής τις τελευταίες δυο μέρες, οπότε άρχισε προπόνηση χθες. Τον ρώτησα στην προπόνηση αν είναι έτοιμος. Είπε "μπορώ να παίξω 100%" και το έκανε. Για 60 λεπτά ήταν καταπληκτικός στο παιχνίδι και πραγματικά άξιζε το σημερινό standing ovation.

Το αν η Liverpool έχει σκοράρει ένα καλύτερο ομαδικό γκολ κατά την θητεία του από το τρίτο...

Ένα καλύτερο ομαδικό; Δεν ξέρω. Ίσως; Νομίζω ότι έχουμε πετύχει μερικά  ωραία, αλλά αυτό είναι απίστευτα καλό. Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν σαν καταιγίδα. Όταν νικάς εκτός έδρας 2-1, ο αντίπαλος μπορεί να φανταστεί ότι θα κάτσεις λίγο πίσω, να δεις τι θα κάνουν και να επιχειρήσεις αντεπιθέσεις. Πιστέψαμε ότι θα έβγαζε νόημα να το κάναμε διαφορετικά. Πιέσαμε ψηλά και το κάναμε πολύ καλά. Όλες οι πάσες, όλες οι μπαλιές που κερδίσαμε, ήταν φανταστικό. Συνήθως μετά από ένα 3-0 τόσο νωρίς, είναι λογικό να έρθει ένα μικρό διάλειμμα, δεν μου αρέσει, αλλά είναι λογικό. Κατά το διάστημα αυτό, ο Julian Nagelsmann έβαλε κι άλλον επιθετικό, έβγαλε έναν στόπερ και άλλαξε το σύστημα, κάτι γενναίο, δεδομένου ότι θα μπορούσαν να έχουν δεχτεί περισσότερα γκολ και ήταν λίγο τυχεροί σε μια-δυο περιπτώσεις. Κι εμείς ήμαστε τυχεροί σε μια-δυο περιπτώσεις, οπότε το παιχνίδι ήταν τρελό και μπορούσε να τελειώσει 9-7. Αλλά ακόμα και τότε θα είχαμε περάσει στους ομίλους, οπότε το αξίζαμε.

Το ότι φώναξε "Αυτό είναι ποδόσφαιρο!" στο κοινό μετά το τρίτο γκολ...

Αυτό είδα, προφανώς! Θα ήμουν ευχαριστημένος αν το κάναμε πιο συχνά! Ναι, αυτή τη στιγμή, ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορούμε να το περιμένουμε σε κάθε παιχνίδι, αλλά θα προσπαθήσουμε.

Το πως επηρεάζει τα μεταγραφικά πλάνα η παρουσία στο Champions League...

Είναι μια μεγάλη επιρροή στο μεταγραφικό παζάρι, ειδικά αν το κάνουμε πιο συχνά. Είπα ότι πιστεύω πριν το παιχνίδι ότι αν μιλήσεις σε έναν παίκτη, το αναφέρουν συχνά. Ειδικά παίκτες με τους οποίους μιλάμε, γιατί δεν χρειάζεται να μιλάμε σε παίκτες που δεν είναι καλύτεροι από τους δικούς μας, γιατί είναι δύσκολο να τους βρεις. Ξέρω ότι μερικοί άνθρωποι σκέφτονται διαφορετικά, αλλά δουλεύουμε πολύ και δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις 20 παίκτες σε αυτή τη θέση που να είναι καλύτεροι. Αλλά αν τους μιλήσεις, λένε ότι αν παίζεις στο Champions League θα ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί η ομάδα είναι σπουδαία, ο προπονητής δεν είναι κακός κι όλα αυτά. Ακόμα κι όταν προσπαθείς να επεκτείνεις το συμβόλαιο ενός παίκτη, ίσως πει "ναι, θέλω να παίξω στο Champions League" και πάντα πιστεύω "είναι δουλειά σου να το κάνεις μαζί μας, οπότε μη ζητάς να κάνουμε μια δουλειά και δεν μπορείς να παίξεις στο Champions League, κάντο μαζί μας." Αυτό έκανε η ομάδα και γι' αυτό είμαι τόσο χαρούμενος. 14 μήνες δουλειά σκληρής δουλειάς και το καταφέραμε, ωραία!

Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.