Joel Matip: «Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε τις δικές μας ξεχωριστές στιγμές»


Ο Joel Matip απολαμβάνει την ευκαιρία που έχει να βιώσει μια ευρωπαϊκή βραδιά στο Anfield για πρώτη φορά σήμερα και είναι έτοιμος να παλέψει για να αφήσει κι αυτός το στίγμα του στην επιστροφή της Liverpool στους ομίλους του Champions League.


Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του δίπλα στον Jurgen Klopp και δήλωσε ανυπόμονος για να ζήσει την πρώτη του ευρωπαική βραδιά στο Anfield.

Ο 26χρονος επίσης δήλωσε πώς είδε μερικές από τις ευρωπαικές νύχτες των Reds στην πορεία της ομάδας μέχρι τον τελικό του Europa League το 2016, όταν ήταν ακόμα στην Γερμανία ως παίκτης της Schalke.

Πλέον, ο Matip έχει την ευκαιρία να απολαύσει την πρώτη του ευρωπαική βραδιά στο Anfield κόντρα στην Hoffenheim για τον επαναληπτικό των play-off του Champions League και δεν μπορεί να περιμένει!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Ανυπομονώ για αυτό, πριν έρθω εδώ έβλεπα τα παιχνίδια της ομάδας στην τηλεόραση, νομίζω ότι θα είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα να παίζεις ευρωπαϊκά παιχνίδια στο Anfield και ανυπομονώ να το κάνω.
Νομίζω ότι ο κάθε ένας θα θυμάται το παιχνίδι με την Dortmund, μια ξεχωριστή στιγμή, αλλά τώρα είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε τις δικές μας ξεχωριστές στιγμές»

«Παρακολούθησα το παιχνίδι ενάντια στην Dortmund και φυσικά η ανατροπή ήταν καταπληκτική, ήταν υπέροχο να το βλέπεις και τώρα δεν μπορώ να περιμένω να γίνω μέρος αυτών των βραδιών, είμαι πραγματικά χαρούμενος που έχω αυτή την ευκαιρία.
Ο καθένας μας θέλει να παίξει στο Champions League, όλοι θέλουμε να βρισκόμαστε στο γήπεδο και να μην το παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση.
Δουλέψαμε σκληρά καθ 'όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους για την ευκαιρία να πάμε στο Champions League, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς»

«Τέτοιες μέρες ανήκουν σε ένα σύλλογο όπως η Liverpool και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να γίνουμε τακτικοί στην διοργάνωση.
Θέλουμε να είμαστε μέρος αυτής της ιστορίας, αυτών των στιγμών, αλλά για αυτό πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά.
Νομίζω ότι το Champions League και η Liverpool πάνε μαζί και θα κάνουμε τα πάντα για να βεβαιωθούμε ότι θα μείνουν μαζί»

«Η Hoffenheim έπαιξε πολύ καλά, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και είχαν πολλές ευκαιρίες, πρέπει να παίξουμε καλύτερα, κερδίσαμε το τελευταίο παιχνίδι και έτσι προσβλέπουμε στο επόμενο, πιστεύουμε στις ικανότητες μας.
Το παιχνίδι στη Γερμανία πήγαινε συνεχώς από τη μία πλευρά στην άλλη και για έναν αμυντικό αυτό δεν είναι πάντα το καλύτερο, αλλά στο τέλος, το πιο σημαντικό ήταν ότι κερδίσαμε»

«Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε περισσότερο το παιχνίδι, αλλά αν πάρουμε τη νίκη την Τετάρτη, ακόμα κι αν παίξουμε το ίδιο και πάλι, το πιο σημαντικό είναι ότι θα κερδίσουμε.
Δεν θα καθίσουμε μπροστά από το τέρμα προσπαθόντας να κρατήσουμε το clean sheet, αυτό δεν είναι το είδος του παιχνιδιού μας.
Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε μπροστά και να σκοράρουμε, αλλά αν μπορέσουμε να διατηρήσουμε το clean sheet τότε προφανώς όλοι ξέρουμε ότι θα φτάσουμε στο επόμενο βήμα.
Θα προτιμούσα να πάρουμε ακόμα ένα clean sheet, όμως το πιο σημαντικό είναι να περάσουμε και δεν έχει σημασία πως.
Το σημαντικό είναι να μπούμε στο Champions League, θέλουμε μόνο να περάσουμε, ξέρουμε ότι θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι»

«Θα ξεκινήσουμε σαν να είναι 0-0, θέλουμε να παίξουμε όπως παίζουμε πάντα, δεν θα αλλάξουμε το στυλ μας λόγω του αποτελέσματος του πρώτου παιχνιδιού, δεν είναι αυτός ο τρόπος μας, θα παίξουμε το παιχνίδι μας και θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε.
Οι νίκες στους τελευταίους δύο αγώνες μας έδωσαν εμπιστοσύνη, είμαστε πεπεισμένοι για την ποιότητά μας και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Το αποτέλεσμα ήταν εντάξει και τώρα πρέπει να παίξουμε στην έδρα μας, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και είναι μια ειδική κατάσταση με τους νικητές να μπαίνουν στην φάση των ομίλων»

«Έχουμε δουλέψει σκληρά για να βελτιωθούμε αμυντικά, για να τα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα.
Πρέπει να πολεμήσουμε στο γήπεδο, εάν παίξουμε με τον τρόπο που μπορούμε τότε ξέρουμε ότι έχουμε την δυνατότητα να περάσουμε στον επόμενο γύρο.
Ας ελπίσουμε ότι την Πέμπτη θα είμαστε στην κλήρωση»

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.