Klopp: ''Να κάνουμε το επόμενο βήμα''

Ο Jurgen Klopp, στη συνέντευξη τύπου ενόψει του επαναληπτικού με τη Hoffenheim, μίλησε για τη νοοτροπία της ομάδας του μπαίνοντας στο παιχνίδι του Anfield, το ''επόμενο βήμα'' που είναι η είσοδος στο Champions League, καθώς και για την απουσία του Philippe Coutinho από το Melwood.

Eπιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης



Όταν ο Jurgen Klopp αναλάμβανε τη Liverpool, είχε ένα όραμα. Μεγάλο μέρος του οράματος αυτού, ήταν οι Reds να καθιερωθούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League. Σήμερα, η ομάδα του Γερμανού τεχνικού έχει την ευκαιρία να πετύχει ακριβώς αυτό. 

''Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Η μεγάλη διαφορά από το παιχνίδι της προηγούμενης βδομάδας είναι ότι τώρα όλοι γνωρίζουν πόσο δυνατός είναι ο αντίπαλος, είπε ο Klopp.

''Έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, όχι τέλειο αλλά καλό. Και με τη δύναμη που μας δίνει το Anfield πρέπει να το κρατήσουμε. 

''Την περασμένη σεζόν προσπαθήσαμε να προκριθούμε στο Champions League και πήραμε την τέταρτη θέση. Το ματς αυτό ουσιαστικά ανήκει στην προηγούμενη χρονιά και θέλουμε να κλείσουμε αυτή την υπόθεση με τον πιο θετικό τρόπο.

''Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με την προοπτική. Πρέπει να κάνουμε καλή εμφάνιση.

''Όσοι το θέλουν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Σας εγγυώμαι ότι τα παιδιά θα παλέψουν για τα πάντα. Ελπίζω να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούμε να κάνουμε.

''Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να κοιτάξεις αυτό το ματς. Μπορείς να το κοιτάξεις σαν τελικό ή ως fan, ως ιδιοκτήτης, ως παίκτης ή ως προπονητής.

''Αλλά στο τέλος της μέρας είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και πρέπει να κάνεις τα σωστά πράγματα, δείχνοντας τέλεια συμπεριφορά. 

''Πρέπει να δείξεις τέλεια οργάνωση, να είσαι σκληρός και συγκεντρωμένος σε όσα πρέπει να κάνεις.

''Δε θα το κάνω μεγαλύτερο από ότι είναι. Δηλαδή δε θα πω στους παίκτες μου να σκεφτούν τι θα γίνει αν δε τα καταφέρουμε. 

Είχαμε μια θετική εμφάνιση απέναντι στη Hoffenheim, και αυτό είναι που θέλουμε ξανά. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ μοναδικό ματς.''

O Jurgen Klopp γνωρίζει ότι η εκτός έδρας νίκη με 1-2 είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά τονίζει πως δεν εξασφαλίζει τίποτα ενόψει ρεβάνς. 

''Αν βρεθείς στην 4η θέση, όλοι στην Αγγλία πιστεύουν ότι αυτόματα προκρίνεσαι, αλλά φέτος είναι διαφορετικά. Οι ομάδες είναι πιο δυνατές. Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο και όλα είναι πιθανά.''

Απών από τη χτεσινή προπόνηση στο Melwood ήταν εκτός του Ryan Kent, ο οποίος έχει συγκεντρώσει ενδιαφέρον για τον δανεισμό του, και ο Philippe Coutinho. Ο Klopp πάντως, ισχυρίζεται ότι η απουσία του οφείλεται σε ένα απλό κρύωμα.

''Δε γνωρίζω πότε θα επιστρέψει. Είναι λίγο άρρωστος και τις τελευταίες μέρες δεν ήταν καν στο Melwood.

''Και ο Emre (Can) είχε επίσης το ίδιο κρύωμα, αλλά επέστρεψε στις προπονήσεις. Ο Phil (Coutinho) δεν ήταν στην προπόνηση, γιατί το ρίσκο να μεταδοθεί η αρρώστια είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με τον προπονητή των Reds, η Liverpool δείχνει όλο και καλύτερη παιχνίδι με παιχνίδι, κάτι που ελπίζει να μετουσιώσει σε μια πρόκριση σήμερα στους ομίλους του Champions League. 

''Βελτιωθήκαμε πολύ από το παιχνίδι με τη Watford σε αυτό με την Hoffenheim και μετέπειτα με την Crystal Palace. Τώρα θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα.''
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.