Jürgen Klopp: "Δεν υπάρχει τίποτα σαν την Liverpool"


Ο Jurgen Klopp πιστεύει ότι ο έντονος ανταγωνισμός για μια θέση θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η Liverpool θα κάνει "το επόμενο βήμα" αυτή τη σεζόν. 


Ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε ότι είναι αναπόφευκτο ορισμένοι παίκτες να είναι απόλυτα έτοιμοι στον πρώτο αγώνα της Premier League στο Watford το επόμενο Σάββατο.
Ωστόσο, ο Klopp τονίζει ότι πρέπει να διοχετεύσει σωστά αυτή την "απογοήτευση", επειδή το μεγαλύτερο βάθος της ομάδας θα είναι πολύ σημαντικό, όσο η Liverpool θα θέλει να διατηρήσει την παρουσία της τόσο εγχώρια όσο και στην Ευρώπη.

Ο Klopp είναι σίγουρος ότι είναι έτοιμοι για την σέντρα του πρωταθλήματος, χωρίς να έχει χάσει κανέναν ποδοσφαιριστή που θέλει να κρατήσει αυτό το καλοκαίρι και είναι ανένδοτος ότι η κατάσταση θα παραμείνει έτσι, ανεξάρτητα από το συνεχόμενο ενδιαφέρον της Barcelona για τον Philippe Coutinho.

Ο Γερμανός είναι ενθουσιασμένος από την ανάπτυξη της ομάδας του και την ποιότητα που παρέχεται από τις τρεις καλοκαιρινές μεταγραφές.
"Όλοι νόμιζαν ότι "φεύγει, φεύγει, φεύγει", αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν πάει πουθενά", δήλωσε ο Klopp.
"Αν παραμείνουμε μαζί, θα υπάρξουν κάποιες σκληρές αποφάσεις επειδή δεν μπορούν να ξεκινήσουν όλοι οι παίκτες στην ενδεκάδα, τότε θα πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσει όλο αυτό."

"Μπορεί κάποιοι να είναι θυμωμένοι μαζί μου, κανένα πρόβλημα, να παραμείνετε σίγουροι, αυτό είναι σημαντικό, υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι, θα υπάρξουν πολλές προκλήσεις."

"Το σχέδιο είναι να κάνουν όλοι το επόμενο βήμα, φυσικά θέλουμε να χτίσουμε στη βάση του περασμένου έτους.
Δήλωσα ότι πάντα θέλουμε να αναπτύξουμε αυτή την ομάδα και υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να κάνουμε - μεταγραφές και προπόνηση, κάναμε και τα δύο.
Οι μεταγραφές είναι ωραίες, είτε παίζουν είτε πιέζουν έναν άλλο παίκτη, τώρα είναι πιο δύσκολο να παίζεις όλη την ώρα."

Ο Klopp ενίσχυσε τις τάξεις της ομάδας με τρεις προσθήκες, τον Mohamed Salah, τον Andy Robertson και τον Dominic Solanke για ένα συνολικό ποσό περίπου 47 εκατομμυρίων λιρών.
Οι Reds παραμένουν έτοιμοι να επιστρέψουν αν η Southampton συμφωνήσει να πουλήσει για 60 εκατομμύρια λίρες τον κεντρικό αμυντικό, Virgil van Dijk.
Ο Klopp είχε τη συνήθεια να μετατρέπει νέους παίκτες με δυναμική σε κορυφαίους αστέρες στη Borussia Dortmund και υπάρχουν πολλά υποσχόμενα σημάδια ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Liverpool.

"Αγαπώ αυτά που έχουν γίνει στην ιστορία μου, αλλά αυτή η ομάδα δεν συγκρίνεται με τίποτα, ξέρεις και ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα σαν τη Liverpool. 
Ξέρουμε τι βλέπουμε στους παίκτες και γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε.
Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δουλεύουμε πολύ συχνά, πρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι από έναν ή δύο παίκτες, πρέπει ακόμα να έχουμε ένα στυλ, έναν τρόπο να παίζουμε και πρέπει να μπορούμε να αγωνιστούμε εντελώς διαφορετικά αν χρειαστεί.
Μέχρι στιγμής, η προετοιμασία ήταν αρκετά καλή, ο Phil είναι εξαιρετικός, όπως και μερικοί άλλοι."

Στην Dortmund, ο Klopp έπρεπε να αντέξει την φυγή των κορυφαίων ταλέντων του, όπως ο Nuri Sahin, ο Mario Gotze και ο Robert Lewandowski, αλλά η Liverpool βρίσκεται σε ισχυρότερη θέση για να αντισταθεί.
"Όταν γίναμε πρωταθλητές στην Βundesliga, χάσαμε τον Nuri Sahin, δεν τελείωσε ο κόσμος μετά από αυτό, πολλοί σκέφτηκαν πως «Ω Θεέ μου».
Πήραμε τον Ilkay Gundogan, ξέραμε ότι ήταν τόσο καλός όσο ο Nuri; Όχι, το ελπίζαμε και αυτό λειτούργησε, έτσι συμβαίνουν τα πράγματα.
Μπορώ να κατανοήσω το ενδιαφέρον σας να γράψετε για αυτό, αλλά πραγματικά δεν θέλω να μιλήσω για τέτοια πράγματα. Αυτό δεν είναι ένα μήνυμα, αλλά το πώς είναι κατάσταση."  

Η Liverpool θα πάει στο Δουβλίνο το Σάββατο για το τελευταίο φιλικό του καλοκαιριού κόντρα στην Athletic Bilbao. Ο Klopp πιστεύει ότι από τις ημέρες που πέρασαν στη Γερμανία έχουν πάρει σημαντικά διδάγματα, τα οποία τα έδειξαν με την Hertha Berlin και τη Bayern Munich, ωστόσο ο Γερμανός δεν παρασύρθηκε από την εντυπωσιακή νίκη με 0-3 κόντρα στους Βαυαρούς, επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος με τον τρόπο που η ομάδα του επέτρεπε στους γηπεδούχους να κυριαρχήσουν στην κατοχή του πρώτου ημιχρόνου.

"Όταν είμαστε παθητικοί, αισθάνομαι ότι πάντα θα παίρνουμε μια τιμωρία.
Ο καλύτερος τρόπος για να αμυνθούμε, είναι να έχουμε την μπάλα.
Δεν μπορούσαμε να παίξουμε με τον τρόπο που ήθελα να αγωνιστούμε στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο το καταφέραμε".

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.