Klopp: "Δεν είμαστε φαβορί, ούτε καν στον όμιλο"

O Jurgen Klopp υποσχέθηκε ότι η Liverpool θα είναι πλήρως προετοιμασμένη για την Maribor, την Sevilla και την Spartak Moscow, ενώ ομολόγησε ότι "είναι όμορφο" να είσαι πίσω στο Champions League.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης


Η κλήρωση έθεσε την ομάδα του Klopp αντιμέτωπη με τις ομάδες από την Σλοβενία, την Ισπανία και την Ρωσία στο Group E και ο 50χρονος είναι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία να ανταγωνιστεί τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και πάλι.

Διαβάστε τις δηλώσεις του από το Melwood σχετικά με...

Το πως αντέδρασε στην κλήρωση...

Η κλήρωση ήταν συναρπαστική, να είσαι μέρος της είναι πολύ ιδιαίτερο. Την είδαμε με κάποια από τα παιδιά. Υπάρχουν γκρουπ με Barcelona, Bayern, Real και Juventus και είναι καλό που τα αποφύγαμε. Αλλά μετά από τόσο μακρύ δρόμο δεν νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολούν οι αντίπαλοι. Πρέπει να πάμε και να προετοιμαστούμε. Με την Sevilla υπάρχουν ανοικτοί λογαριασμοί θα έλεγα. Αλλά όλοι ξέρουμε πόσο καλοί είναι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Μόσχα είναι μακρύ ταξίδι. Και αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε αρκετά για την Maribor. Πολλοί θα την υποτιμήσουν, εμείς όχι. Οπότε δε σκεφτόμαστε τον αντίπαλο, αλλά τη διοργάνωση. Θα αναλύσουμε και θα τα πάρουμε όλα στα σοβαρά, θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Αλλά είναι το Champions League, αυτό σημαίνει ότι θα έχουν κατά 100% τον σεβασμό μας, όπως κι εμείς από αυτούς. Αυτό θα δείξουμε και ελπίζω ότι θα έχουμε μερικά πραγματικά καλά παιχνίδια, που χρειαζόμαστε 100%.

Την προετοιμασία για τα παιχνίδια αυτά...

Θα δούμε. Πιθανότατα θα το σχεδιάσουμε από αύριο. Το ρωσικό πρωτάθλημα έχει ήδη 7 αγωνιστικές, οπότε αυτό είναι πλεονέκτημα γι' αυτούς, έχουν ρυθμό κι όλα αυτά. Η Ισπανία είχε μία, δεν ξέρω για την Σλοβενία. Πιθανότατα θα στείλουμε ανθρώπους να τους δουν, μπορούμε να δούμε αρκετά παιχνίδια τους, δεν είναι πρόβλημα στο ποδόσφαιρο αυτό. Θα ξέρουμε τα πάντα μέχρι να παίξουμε μαζί τους και θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι.

Το πως θα προσεγγίσει μια φάση ομίλων του Champions League...

Έχω μερικά παιχνίδια. Εκτός, εντός... στη φάση των ομίλων πρέπει να πάρεις κάθε πόντο και κάθε αποτέλεσμα που μπορείς. Αυτό σκεφτόμαστε. Φυσικά, πρέπει να σιγουρέψουμε ότι το Anfield θα είναι δύσκολη έδρα για τις άλλες ομάδες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πηγαίνουμε στα άλλα γήπεδα νομίζοντας ότι ένας βαθμός αρκεί. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να σκεφτόμαστε έτσι. Δεν είμαστε το φαβορί, δεν είμαστε το φαβορί στον όμιλο, είμαστε απλά διεκδικητές. Ο διεκδικητής πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένος και να τα δίνει όλα, και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε.

Το... βουητό γύρω από την επιστροφή στο Champions League...

Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλη ήταν η πίεση χθες. Τώρα είμαστε στο Champions League. Καταρχάς, προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με την Arsenal. Μετά όλοι οι παίκτες θα είναι ανά τον κόσμο και ελπίζω ότι θα επιστρέψουν υγιείς, αυτό είναι το σημαντικό. Μετά, τη στιγμή που θα ξέρουμε με ποιον θα παίξουμε πρώτα, θα το κυνηγήσουμε. Απομένουν λίγες βδομάδες, θα χρειαστούμε τον χρόνο και θα τον χρησιμοποιήσουμε. Είναι όμορφο, δεν μπορώ να το πω διαφορετικά. Τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία.

Το αν οι άλλες ομάδες θα φοβούνται την Liverpool...

Αυτή τη στιγμή, σίγουρα. Αλλά εξαρτάται από την εμφάνισή μας. Είχαμε ένα καλό σημάδι χθες βράδυ, τα πρώτα 20 λεπτά ήταν από τις καλύτερες εμφανίσεις ομάδας μου. Ήταν πολύ εντυπωσιακό. Αλλά πρέπει να το κάνουμε ξανά και ξανά. Τότε θα είμαστε επιτυχημένοι. Αυτά είναι καλά νέα, αλλά και σκληρή δουλειά.
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.