Klopp: Ας απολαύσουμε το παιχνίδι

Ο Jürgen Klopp συζήτησε για την πρόκληση με τη Hoffenheim, τον αντίπαλο προπονητή στα play-off του Champions League, και τη μεταγραφική περίοδο στη συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα.

Γράφει ο Τσακαλέρης Χρήστος...










Ο προπονητής και η 22μελής αποστολή είχαν φθάσει νωρίτερα στη Γερμανία για το πρώτο σκέλος απέναντι στην ομάδα της Bundesliga, που προπονείται από τον 30χρονο Julian Nagelsmann.

Ο Klopp παρείχε ενημερώσεις σχετικά με την αντίστοιχη φυσική κατάσταση του Philippe Coutinho και του Daniel Sturridge στην συνέντευξη τύπου στο Rhein-Neckar-Arena.

Και του τέθηκαν επίσης ερωτήματα σχετικά με την προοπτική αντιμετώπισης της Hoffenheim, την πρόσφατη προπονητική άνοδο του Nagelsmann και τη λειτουργία της μεταγραφικής περιόδου.

Δείτε παρακάτω τι είπε για:

Την ευκαιρία να μπει η Liverpool στους ομίλους του Champions League...

Δεν είμαι σίγουρος αν το βλέπω ακριβώς έτσι - μια ευκαιρία να το κάνουμε αυτό ή κάτι τέτοιο. Το τελευταίο ματς της προηγούμενης σεζόν, έναντι της Middlesbrough, ήταν στα τέλη Μαΐου. Αγωνιστήκαμε πραγματικά σκληρά για αυτή την ευκαιρία. Μετά το παιχνίδι, γνωρίζαμε ότι ήμασταν τέταρτοι αλλά δεν είχαμε ιδέα αν ήμασταν στους ισχυρούς ή όχι. Στη συνέχεια το βράδυ, όταν γιορτάσαμε την τέταρτη θέση, μπήκε κάποιος και είπε ότι είμαστε στους ισχυρούς. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι γι 'αυτό και στη συνέχεια είδαμε ποιους θα μπορούσαμε ακόμα να τύχουμε ... και σκεφτήκαμε ότι είναι πραγματικά η δουλειά που πρέπει να κάνουμε.

Για τρεις μήνες ανυπομονούσαμε πραγματικά για αυτό το παιχνίδι. Τώρα είμαστε εδώ σε μια καλή διάθεση και προσβλέπουμε στο παιχνίδι, γνωρίζοντας την ποιότητα του αντιπάλου. Η δυσκολία του παιχνιδιού και της πρόκλησης είναι ξεκάθαρη, αλλά είναι καλό να είμαστε εδώ μετά από πολύ καιρό, καλό να έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε ακόμα και όταν γνωρίζουμε ότι είναι πραγματικά δύσκολο.

Φυσικά, γνωρίζουμε πολύ περισσότερα για τη Hoffenheim από ότι μπορείτε να ξέρετε. Ξέρουμε τα πάντα. Αυτό είπαμε και θα πούμε στην ομάδα. Να μην τους κάνουμε πολύ ισχυρούς, απλώς να τους πούμε ποιους θα αντιμετωπίσουμε και ποια ποιότητα θα αντιμετωπίσουμε. Φυσικά, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και αδυναμίες. Είναι ισχυροί, είμαστε ισχυροί - έτσι πρέπει να είναι. Και οι δύο έχουν το μεγάλο στόχο να πάνε στους ομίλους και αυτό το κάνει πραγματικά συναρπαστικό.

Το αν είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να αντιμετωπίζεις μια ομάδα χωρίς εμπειρία στην Ευρώπη...

Δεν ενδιαφέρομαι πραγματικά για την εμπειρία που έχουν ορισμένοι αντίπαλοι. Πρέπει να μάθεις αυτά τα πράγματα, πρέπει να κάνεις τα πράγματα και να αποκτήσεις τη δική σου εμπειρία. Σε γενικές γραμμές, δεν με ενδιαφέρει πραγματικά αυτό. Είμαστε μαζί για 20 μήνες και πάντα προσπαθούμε να δώσουμε καλή ανάλυση στους παίκτες μας, ώστε να πάρουν την ανάλυση αυτή και να ξέρουν τι συμβαίνει με τον αντίπαλο. Τους παρουσιάζουμε εικόνες του αντιπάλου και είναι αρκετά σαφείς και μιλούν για τον εαυτό τους. Έχουμε έναν αντίπαλο που είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση και επιθετικός. Αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Ξέρουμε τα πάντα και γνωρίζουμε για την ποιότητά τους, τι κάνουν στον αγωνιστικό χώρο. Ένα όνομα ή η εμπειρία δεν είναι πραγματικά το ενδιαφέρον μου. Αλλά ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, όπως συμβαίνει πάντα στο Champions League.










Τον προπονητή της Hoffenheim...

Είναι ένα μεγάλο, μεγάλο, μεγάλο προπονητικό ταλέντο. Δεν γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο καλά επειδή δεν είχαμε ποτέ το χρόνο. Όταν έφυγα από τη Γερμανία, δεν είμαι σίγουρος αν ήταν ακόμα προπονητής στην U19 ή κάτι τέτοιο. Αλλά από τη στιγμή που βρισκόταν στη Bundesliga, γράφουμε μηνύματα και τέτοια πράγματα, πραγματικά ακολουθώ τον τρόπο του από τότε που μου αρέσει το καλό ποδόσφαιρο και προφανώς η ομάδα του παίζει ενδιαφέρον και καλό ποδόσφαιρο. Ακολουθώ τον δρόμο του. Δεν είναι ο μόνος, αλλά είναι καλό παράδειγμα για πολλούς πολύ καλούς νέους προπονητές στη Γερμανία. Επομένως, είναι μια ενδιαφέρουσα στιγμή στην αγορά των προπονητών στη Γερμανία.

Το αν η μεταγραφική περίοδος θα πρέπει να κλείνει με το που ξεκινάει η νέα σεζόν...

Αυτό θα μας βοηθούσε φέτος και γενικά είναι πάντα έτσι. Υπάρχει ένα φαινόμενο και τότε οι άνθρωποι αρχίζουν να αναζητούν απαντήσεις, αναζητώντας λύσεις. Σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι έχει νόημα ότι όταν ξεκινά η σεζόν, ο σχεδιασμός για την ομάδα να έχει τελειώσει. Αλλά καταλαβαίνω επίσης ότι κάποια πράγματα χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο. Δεν θα έλεγα ότι έγινε πιο δύσκολο. Μόλις άλλαξε, άλλαξε ολόκληρη η αγορά και άλλαξε η συμπεριφορά των ανθρώπων. Είναι καλό να είσαι με όλη την ομάδα σου στο γήπεδο και όλοι βρίσκουν ο ένας τον άλλον και παίρνεις μια ολόκληρη ομάδα, έτσι ώστε όλοι να παίζουν καλά μεταξύ τους. Τότε, τελικά, παίρνεις μερικούς νέους παίκτες για να ολοκληρώσεις την ομάδα. Το καλύτερο θα ήταν όλη αυτή η ομάδα να μένει μαζί για τέσσερα ή πέντε χρόνια. Ξέρω ότι είναι αρκετά αφελές να πω κάτι τέτοιο, γνωρίζω ότι η αγορά έχει αλλάξει και έχει γίνει πολύ ταραχώδης. Όμως, είμαστε εδώ σήμερα, δεν το πήραμε ως δικαιολογία - έχουμε μια καλή ομάδα και είμαστε ευτυχείς να είμαστε εδώ.
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.