Klopp: Πολλά τα θετικά παρά την ήττα στα πέναλτι

Ο Jürgen Klopp πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά θετικά για τη Liverpool από το training camp στη Γερμανία, παρά την απώλεια στα πέναλτι στον τελικό του Audi Cup το βράδυ της Τετάρτης.

Γράφει ο Τσακαλέρης Χρήστος...










Οι Κόκκινοι ηττήθηκαν στα πέναλτι με 5-4 στο Allianz Arena του Μονάχου μετά το τέλος του αγώνα που ήρθε ισόπαλος(1-1), με τον Roberto Firmino να ακυρώνει από τα 12 μέτρα το γκολ του Keidi Bare από το πρώτο ημίχρονο.

Ο αγώνας αυτός τερμάτισε μια εβδομάδα διαμονή στη Γερμανία για το σύλλογο και ο Klopp είναι ευχαριστημένος με το πόσο κέρδισε η ομάδα του από την προπονητική βάση στο Rottach-Egern και τους τρεις φιλικούς αγώνες στην πατρίδα του.

Δείτε τι είχε να πει...

Για τη γενική οπτική του από το παιχνίδι...

Εάν φτάσεις στα πέναλτι θέλεις να κερδίσεις, αλλά αυτή δεν είναι η σημαντική κατάσταση που έχουμε σήμερα. Τα αγόρια έπαιξαν πολύ καλά, ήταν πολύ καλά στην προετοιμασία τους και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε μια πιο δύσκολη δουλειά από ότι κάναμε σήμερα εναντίον μιας ομάδας όπως η Atletico, που θα έχει αποτελέσματα, αποτελέσματα και αποτελέσματα. Είχαμε πολλές αντικαταστάσεις και ήταν λίγο κουρασμένοι οι παίκτες από όλη την προπόνηση, οπότε δεν μπορεί να είναι εύκολο. Εάν μπορείς να το κάνεις καλύτερα, τότε υπέροχα. Στο πρώτο μισό, είχαμε μερικές ωραίες στιγμές όπου είχαμε κάποιες καλές σέντρες. Ήταν πραγματικά σφιχτό, αλλά όταν δεχτήκαμε το γκολ, δεν σκεφτόμασταν αμέσως καθαρά και ο σχηματισμός δεν ήταν 100 τοις εκατό. Μια χαμένη πρόκληση με κεφαλιά δεν σημαίνει ότι θα βρεθείς πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μισό, παίξαμε πολύ καλύτερα, αλλά η κατάσταση συνέχισε να είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε χάσει τα πέναλτι, αλλά δεν είμαι καθόλου στενοχωρημένος από αυτό.

Για το τι παίρνει από το training camp στη Γερμανία...

Έχουμε προπονηθεί πραγματικά σκληρά, τα αγόρια ήταν υπέροχα γι 'αυτό και έκαναν ότι περίμενα από αυτά. Είχαμε ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα, γι 'αυτό είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Δεν είχαμε φρεσκάδα σήμερα, αλλά έχουμε ακόμα μιάμιση εβδομάδα μέχρι το πρώτο μας παιχνίδι [με τη Watford]. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να προετοιμαστούμε γι 'αυτό. Είμαι ικανοποιημένος με το πώς είναι. Είναι πολύ εύκολο - την επόμενη σεζόν θέλουμε να είμαστε όσο καλοί μπορούμε. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, κάτι που δεν είναι εύκολο, αλλά δεν θέτουμε κανένα όριο στους εαυτούς μας.

Για τα επερχόμενα play-off του Champions League...

Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα πολύ σημαντικά και παίζεις στο κορυφαίο επίπεδο, οπότε είναι πολύ σημαντικό το πώς προετοιμάζεσαι και σε ποια κατάσταση νοοτροπίας βρίσκεσαι. Αν θέλεις να κερδίσεις, προφανώς θέλεις να [τύχεις] έναν μικρότερο αντίπαλο, αλλά παίξαμε εναντίον της Bayern και μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα.]










Για τον παράγοντα κούραση μετά από δύο παιχνίδια για το Audi Cup σε δύο μέρες...

Είμαστε πολύ κουρασμένοι σήμερα και θέλουμε να κάνουμε τη ζωή όσο πιο δύσκολη γίνεται για τους αντιπάλους μας. Το μόνο [κακό] πράγμα που συνέβη εδώ σήμερα ήταν το γκολ που δεχθήκαμε. Είχαμε 20 σουτ στο στόχο και πρέπει να κάνεις κάτι από αυτό, αλλά η Atletico είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα. Για πολλούς παίκτες, αυτή είναι μια πραγματική εμπειρία. Είναι μια [δύσκολη] κατάσταση που [ζητάς] από τους παίκτες να παίξουν ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να παίζουν. Πολλά πράγματα ήταν πραγματικά καλά γι 'αυτό, όλα πήγαν πολύ καλά και με έναν ή δύο παίκτες τα πράγματα δεν λειτούργησαν πάρα πολύ καλά. Αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος που έχουμε ακόμα μια και μισή εβδομάδα και είμαι χαρούμενος που δεν πρέπει να παίξουμε αύριο!

Για τον Joe Gomez ως στόπερ...

Όπως ξέρετε, ο Joe μπορεί να παίξει και τις δύο θέσεις [κεντρικός αμυντικός και δεξί μπακ], ώστε να έχει απόλυτη αίσθηση ότι δοκιμάζουμε και τις δύο θέσεις, ειδικά στην κατάσταση μας που τραυματίστηκε ο Nathaniel Clyne. Είναι στο δρόμο της επιστροφής, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχε προετοιμασία γι 'αυτόν, δεν θα είναι μόνο απλά δύσκολο για τη Watford, είναι σχεδόν αδύνατο. Έτσι, έχουμε αυτή τη στιγμή τρεις επιλογές για αυτή τη θέση: τον Trent Alexander - Arnold, τον Joe και τον Jon Flanagan. Όλοι τους έπαιξαν τη θέση και τώρα πρέπει να τους φέρουμε τις επόμενες εβδομάδες και ελπίζουμε ότι ο Clyney θα μπορέσει να επιστρέψει μετά από αυτό. Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Για τον Joe, μετά από τον μακρύ τραυματισμό επέστρεψε στη μέση της σεζόν και δεν ήταν τόσο γρήγορος όπως ήταν πριν. Αλλά το πήρε πίσω και είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτσι είναι πολύ σημαντικό για εμάς να τον χρησιμοποιούμε και στις δύο θέσεις.
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.