Match Preview: Liverpool v Arsenal

Με το μεγάλο ντέρμπι στο Anfield ανάμεσα σε Liverpool & Arsenal, ρίχνει αυλαία η τρίτη αγωνιστική για την Premier League, πριν την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες.

Με ένα παραδοσιάκο ματς, αυτό ανάμεσα σε Reds και Gunners, το Αγγλικό πρωτάθλημα σταματάει για περίπου δύο εβδομάδες και η Liverpool θέλει τη νίκη στο ντέρμπι πριν το...ντέρμπι με την Manchester City στο Etihad σε 14 μέρες.

Πληροφορίες αγώνα Liverpool v Arsenal:

Πρωτάθλημα: Premier League
Έδρα: Anfield Road
Ημερομηνία: 27/08/2017 (Κυριακή)
Ώρα έναρξης: 18:00 (ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Martin Atkinson
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το CosmoteSport1HD.

Νέα ομάδας:
Μετά την πρόκριση - επιστροφή στους ομίλους του UEFA Champions League, η Liverpool θέλει να παραμείνει αήττητη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας έναν μεγάλο αντίπαλο όπως είναι η Arsenal, παίρνοντας ακόμα περισσότερη ψυχολογία ενόψει συνέχειας μετά την διακοπή.
Άπαντες περιμένουμε τις μεταγραφικές εξελίξεις και το τι θα γίνει κυρίως με το θέμα του Virgil Van Dijk και αυτές τις τελευταίες μέρες δεν αποκλείεται να έχουμε οριστικές εξελίξεις, ενώ τίποτα δεν παρουσιάζεται στον ορίζοντα όσο αναφορά το θέμα του Philippe Coutinho.

Στα αγωνιστικά τώρα, ετοιμοπόλεμοι για τον αγώνα παρουσιάζονται οι Trent Alexander-Arnold & Emre Can, οι οποίοι αντιμετώπιζαν μικροπροβλήματα τραυματισμού, όπως και ο Georginho Wijnaldum που έκανε το ταξίδι Αγγλία - Ολλανδία για να βρεθεί στο πλευρό της γυναίκας του η οποία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι!


Αντιθέτως, εκτός ξανά ο Nathaniel Clyne, όπως και ο μακροχρόνιος τραυματίας Adam Lallana, με την επιστροφή του να εκτιμάται κοντά στον Δεκέμβριο.
Εκτός επιλογής παραμένει και ο Philippe Coutinho.

Οι δηλώσεις του προπονητή
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα.

Αντίπαλος:
Με τον Arsene Wenger να παραμένει στον πάγκο της για ακόμα μια σεζόν, φτάνοντας τα 21 (!) σερί έτη, η Arsenal ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες τη φετινή χρονιά, όμως τα προβλήματα της παρουσιάστηκαν αρκετά νωρίς, ακόμα και στην προετοιμασία.
Παρά την μεγάλη αντίδραση και γκρίνια του κόσμου, η διοίκηση των Gunners κράτησε τον Αλσατό τεχνικό, ο οποίος ωστόσο έφερε στην ομάδα δύο τρόπαια τους τελευταίους μήνες.
Παρ 'όλα αυτά, η Arsenal αντιμετωπίζει πάρα πολλά αμυντικά προβλήματα και αντί να αγοράσει παίκτες στο κέντρο της άμυνας, πουλάει!


Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία για την Premier League 2017/18, επικράτησε με 4-3 της Leicester στο Emirates Stadium, κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή στα τελευταία δέκα λεπτά, με την άμυνα της να μοιάζει με καράβι που...μπάζει νερά.
Κι ενώ όλοι περίμεναν καλύτερη εικόνα στην δεύτερη αγωνιστική, φιλοξενήθηκε στο Britannia από την Stoke και ηττήθηκε με 1-0, χωρίς να μπορεί να βρει δίχτυα και κινδυνεύοντας αρκετές φορές.
Η μεγαλύτερη της μεταγραφή έως τώρα το φετινό καλοκαίρι, είναι ο Alexandre Lacazette, που κόστισε 47 εκατομμύρια λίρες.

Απουσίες:
Δεν μετράει κάποια απουσία ο Arsene Wenger πέρα από αυτή του μακροχρόνιου τραυματία Santi Cazorla, με τον Alexis Sanchez να επιστρέφει στα πλάνα του μετά από αρκετό διάστημα, όπως και ο Laurent Konsielny, μετά την επιστροφή του από την τιμωρία των τριών αγωνιστικών.
Από εκεί και πέρα πολλές είναι οι φήμες ότι δεν θα αγωνιστεί ο Oxlade-Chamberlain, με το μέλλον του να βρίσκεται στον αέρα, ενώ εκτός αναμένεται να μείνει και ο Shkrodan Mustafi, ο οποίος είναι μια ανάσα από την Inter.

Μεταγραφές:
Alexandre Lacazette (47εκ. από Olympique Lyon), Sead Kolasinac (ελεύθερος)


Αποχωρήσεις:
Wojciech Szczesny (Juventus), Gabriel Paulista (Valencia), Yaya Sanogo (Toulouse)

Τελευταίο ματς:
Στην τελευταία φορά που ήρθαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στις 4 Μαρτίου, η ομάδα μας κέρδισε με 3-1 στο Anfield τους Gunners, κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς με γκολ των Firmino 9', Mane 40' & Wijnaldum 90+1', την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει με γκολ του Welbeck στο 57'.

Προιστορία των δύο ομάδων:
Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες συνολικά 222 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, με την Liverpool να μετράει 85 νίκες, την Arsenal 78, ενώ 59 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες.
Η Liverpool κέρδισε και στα δύο ματς της περυσινής σεζόν την Arsenal, με 3-4 στο Emirates στην πρώτη αγωνιστική και με 3-1 στο Anfield τον Μάρτιο.
Η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας μας κόντρα στους Gunners, ήρθε στις 8 Φεβρουαρίου 2014, όπου τους διέλυσε με 5-1, με δύο γκολ των Skrtel & Sterling και 1 του Sturridge.


Από τα πιο επικά ματς στην ιστορία των δύο ομάδων, πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου 2009, όπου το ματς έληξε 4-4 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, με την Liverpool να πετυχαίνει γκολ με τους Torres & Benayoun (από δύο ο καθένας) και την Arsenal να βρίσκει τέσσερα τέρματα από τον Arshavin!

Δύο πρώτοι αγώνες:
LIVERPOOL:
Watford v Liverpool 3-3 (Okaka, Doucoure, Britos / Mane, Firmino, Salah)
Liverpool v Crystal Palace 1-0 (Mane)

ARSENAL:
Arsenal v Leicester 4-3 (Lacazette, Welbeck, Ramsey, Giroud / Okazaki, Vardy 2)
Stoke v Arsenal 1-0 (Jese)

Ενδιαφέροντα στατιστικά:
Ως το ζευγάρι με τα περισσότερα τέρματα μετά το 90ο λεπτό στην ιστορία της Premier League παρουσιάζεται το Liverpool v Arsenal, με συνολικά 17 γκολ να έχουν μπει μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Η Liverpool κέρδισε και τα δύο ματς την περυσινή σεζόν κόντρα στην Arsenal και με νίκη της στον αυριανό αγώνα θα μετράει τρεις διαδοχικές νίκες κόντρα στους Λονδρέζους μετά τον Μάιο του 1998, όπου απέναντι τους μετρούσε τέσσερις σερί επιτυχίες.

Ο Roberto Firmino, έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές με αντίπαλο την Arsenal, έχοντας πετύχει τρία τέρματα απέναντι στους Gunners.
Ο Sadio Mane στα προηγούμενα πέντε ματς κόντρα στους Λονδρέζους με την φανέλα των Southampton & Liverpool, έχει συμμετοχή σε πέντε τέρματα (3 γκολ, 2 ασίστ).

Οι Reds έχουν κρατήσει τρία συνεχόμενα Clean Sheet στο Anfield για το πρωτάθλημα και αν κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους με την Arsenal θα μετράνε τέσσερα διαδοχικά ματς στην έδρα τους χωρίς να δεχτούν τέρμα.
Τελευταία φορά που πέρασαν τέσσερις συνεχόμενοι αγώνες στο Anfield κρατώντας Clean Sheet, ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η Liverpool επί Jurgen Klopp, είναι αήττητη κόντρα στις ομάδες του Top 6, κερδίζοντας συνολικά 20 πόντους σε 10 αγώνες στα περυσινά ματς.
Η Arsenal έχασε τα τελευταία 8 από τα 13 της εκτός έδρας ματς (4 νίκες, 1 ισοπαλία, 8 ήττες).

Πιθανές ενδεκάδες:
Χωρίς αλλαγές αναμένεται να ξεκινήσει η Liverpool, με μονάχα δύο μικρά ερωτηματικά να είναι ο Arnold με τον Emre Can, που όπως φαίνεται ξεπέρασαν τα προβλήματα τους και αναμένεται να βρεθούν στο αρχική σχήμα.
Πιο αναλυτικά, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Simon Mignolet, δεξιά στην άμυνα ο Alexander-Arnold (αν δεν καταφέρει να παίξει, θα πάρει τη θέση του ο Joe Gomez), αριστερά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Alberto Moreno (διεκδικεί θέση και ο Andy Robertson), ενώ στο κέντρο της άμυνα θα είναι οι Dejan Lovren & Joel Matip.
Στο κέντρο, σίγουρη θεωρείται η θέση των Jordan Henderson & Gini Wijnaldum, με τον Emre Can να ξεπερνάει το πρόβλημα του και όπως φαίνεται θα αγωνιστεί κανονικά (εάν δεν τα καταφέρει, θα παίξει ο James MIlner).
Στην επίθεση, η τριάδα είναι σίγουρη, ο Mohamed Salah θα είναι δεξιά, ο Sadio Mane αριστερά και ο Roberto Firmino στην κορυφή της επίθεσης.

LIVERPOOL (4-3-3): Mignolet - Arnold (J.Gomez), Matip, Lovren, Moreno - Henderson, Wijnaldum, Can (Milner) - Salah, Firmino, Mane.



ARSENAL (3-4-2-1): Cech - Holding Konsielny, Kolasinac - Bellerin, Ramsey, Xhaka, Monreal - Ozil, Sanchez - Lacazette.

Πρόβλεψη αρθρογράφου:Liverpool v Arsenal 3-1

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.