Ανάλυση: OGC Nice


Με μια τρελή - τρελή χρονιά, η Nice κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και θέλει να ζήσει το όνειρο όσο το δυνατόν περισσότερο, συνεχίζοντας από εκεί που έμεινε την προηγούμενη σεζόν.

Ανάλυση άλλων πιθανών αντιπάλων: Hoffenheim | Young Boys | Βasaksehir | Steaua Bucharest

OGC NICE:

Ανασκόπηση περυσινής σεζόν:
Κάνοντας μια απίστευτη πορεία, η Nice μέχρι τα μέσα της χρονιάς βρισκόταν στην κορυφή του πίνακα, όμως σερί ισοπαλίες την άφησαν αρκετά πίσω στο κυνήγι του τίτλου.
Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 78 βαθμούς, πίσω από Paris Saint-Germain & Monaco, μετρώντας 22 νίκες, 12 ισοπαλίες και μονάχα 4 ήττες, σε μία πορεία που συζητήθηκε αρκετά, με τη Nice να ζει το δικό της παραμύθι κάνοντας μια αξιομνημίευτη σεζόν.

Παίκτες - κλειδιά:
Μπορεί να μην έχει μεγάλα ονόματα, ωστόσο διαθέτει ποδοσφαιριστές - διαμάντια στο ρόστερ της που κάνουν την διαφορά και την ευρώπη να...σφάζεται για πάρτη τους.
Το μεγάλο αστέρι της ομαδας, ακούει στο όνομα...Mario Balotelli, ναι καλά ακούσατε, ο Ιταλός επιθετικός είναι το αστέρι της Nice και όλα βασίζονται πάνω του, ενώ η περυσινή σεζόν ήταν πολύ παραγωγική για τον πρώην παίκτη της ομάδας μας.
Από εκεί και πέρα, βαρόμετρο για τους «Νικαιώτες» είναι ο Jean Michael Seri, που αρκέτοι μεγάλοι συλλόγοι θέλουν να τον φέρουν στην ομάδα τους (Barcelona μεταξύ άλλων), ο αμυντικός από την Bayern, Dante, ενώ εξαιρετικός είναι και ο επιθετικός Alassane Plea.

Προηγούμενος γύρος:
Ρίχνοντας στο καναβάτσο τον φιναλίστ του Europa League, Ajax με ισοπαλία 1-1 στην έδρα της και πάλι ισοπαλία με 2-2 στην Ολλανδία, με τα εκτός έδρας γκολ να κάνουν τη μεγάλη διαφορά, κατάφερε να πάρει μια σπουδαία πρόκριση στα Play Off της διοργάνωσης και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από την είσοδο της στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Προπονητής:
Η Nice έχει στηριχθεί εδώ και ένα χρόνο στον ικανό προπονητή, Lucien Favre.
Ο 59 ετών Ελβετός, δεν έχει προπονήσει αρκετούς συλλόγους, καθώς πάντα ήταν ''πιστός'' στις ομάδες του και συγκεκριμένα έμεινε στην Zurich από το 2002 έως το 2007, στην συνέχεια ακολούθησε για μια διετία η Hertha, για να έρθει αργότερα η Gladbach όπου κι έμεινε στον πάγκο της από το 2011 έως το 2015.
Έκτοτε, μετά από ένα διάλειμμα ενός χρόνου, κάθεται στον πάγκο της Nice, οδηγώντας την ομάδα στην ευρωπαική έξοδο κι ελπίζει στα καλύτερα για τη νέα σεζόν.

Αφίξεις - Αποχωρήσεις:
Χωρίς να κινηθεί υπερβολικά στο μεταγραφικό παζάρι, προχώρησε μόλις σε τέσσερις μεταγραφές όχι και τόσο υψηλού επιπέδου, παίρνοντας τον πιτσιρικά Makengo από την Caen, τον Melou από την Dijon, τον Tameze από την Valenciennes και ως ελεύθερο από την Lyon τον έμπειρο Jallet.
Αντιθέτως, δεν αποχαιρέτησε κάποιο σπουδαίο όνομα ως μεταγραφή, καθώς αποχώρησε από τον σύλλογο μονάχα ο αμυντικός Paul Baysse για την Malaga, έφυγε ως δανεικός ο Belhanda για την Dynamo Kiev, ενώ έληξε ο δανεισμός του Τάσου Δώνη, o οποίος υπέγραψε στην Stuttgard.

Σύστημα - Προσοχή:
Στο 4-2-3-1 στηρίζεται κυρίως ο Favre, δίνοντας έμφαση σε μια δυνατή μεσαία γραμμή που δένει κατάλληλα την άμυνα με την επίθεση, έχοντας μπροστά τον Balotelli, με αρχηγό τον Dante και βαρόμετρο για την συνολική απόδοση της ομάδας τον Seri, που είναι ακόμα άγνωστο αν θα παραμείνει.

Οι Reds πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα όλα τα παραπάνω και το παιχνίδι κέντρου των Γάλλων, τον ενθουσιασμό που θα έχουν όπως και ότι θα παίζουν χωρίς άγχος για ότι καλύτερο, καθώς και τον «Balo» που φαίνεται να έχει αναγεννηθεί στην Γαλλία

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.