Ανάλυση: FCS Bucharest

Η Steaua είναι μια ομάδα που συναντάς αρκετά συχνά στις ευρωπαικές διοργάνωσεις, έχοντας πολλές παρουσίες στο Champions League και το ίδιο συμβαίνει και φέτος, όπου οι Ρουμάνοι με...διαφορετικό όνομα (FSC Bucharest) θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.


Ανάλυση άλλων πιθανών αντιπάλων: Hoffenheim | Young Boys | Βasaksehir | Nice

FCS BUCHAREST:

Ανασκόπηση περυσινής σεζόν:
Χωρίς να έχει κάποιο πλούσιο ρόστερ, η Steaua τερμάτισε στην δεύτερη θέση του Ρουμάνικου πρωταθλήματος πίσω από την Vitoroul, έχοντας 47 βαθμούς με 13 νίκες, 8 ισοπαλίες και 5 ήττες, μπαίνοντας ως δεύτερη στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, στο οποίο τερμάτισε και πάλι δεύτερη ισοβαθμόντας ωστόσο με την Vitoroul, χάνοντας την πρώτη θέση στις λεπτομέρειες.

Φέτος, το πρωτάθλημα στην Ρουμανία έχει ήδη ξεκινήσει, με την Steaua να βρίσκεται τρίτη με δύο νίκες  και μία ισοπαλία.

Παίκτες - κλειδιά:
Χωρίς να διαθέτει κάποιο μεγάλο όνομα στο ρόστερ της, η Steaua έχει ένα αρκετά νεαρό ρόστερ με παίκτες κυρίως από την Ρουμανία, χωρίς να θεωρείται κάποιος ως «βεντέτα» της ομάδας.
Τα αστέρια της, είναι οι δύο Ρουμάνοι Popesku & Alibec, ενώ παίκτες - κλειδιά είναι και οι εξίσου Ρουμάνοι, Tanase, Budescu & Larie.
Όμως, υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν ενδεχόμενη ζημιά, ειδικά εάν υποτιμηθούν οι αντίπαλοι, κυρίως η επιθετική γραμμή, η οποία φαίνεται το τελευταία διάστημα πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Προηγούμενος γύρος:
Για να φτάσει στην κλήρωση της Παρασκευής, ξεπέρασε αρκετά εύκολα όπως φάνηκε το εμπόδιο της Viktoria Plzen με ισοπαλία στην Ρουμανία (1-1) και μεγάλη νίκη στην Τσεχία με 1-4.
Θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα και να βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης, σε αυτή τη νέα εποχή που έχει ξημερώσει για τον σύλλογο από την Ρουμανία, με νέο όνομα και νέα όνειρα.

Προπονητής:
Έχοντας στον πάγκο της τον νεαρό και...άπειρο Nicolae Dica, η Steaua ελπίζει στο κάτι παραπάνω.
O Dica είναι 37 χρονών, κατάγεται από την Ρουμανία και είναι σχετικά νέος στον χώρο της προπονητικής, καθώς μόλις πριν τρία χρόνια κρέμασε τα παπούτσια του.
Ως ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε με την φανέλα της Steaua για τέσσερα χρόνια (2004-08).
Στην προπονητική μπήκε ως βοηθός στην ομάδα που βρίσκεται τώρα την σεζόν 2014/15, πριν αναλάβει για δύο χρόνια την SCM Pitești.
Από φέτος το καλοκαίρι, κάθεται στον πάγκο της αγαπημένης του Steaua και έχοντας την φλόγα για δουλειά, θέλει να οδηγήσει σε μια αξιόλογη πορεία την ομάδα του.

Αφίξεις - Αποχωρήσεις:
Λίγες προσθήκες έκανε η Steaua στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, καθώς ο προπονητής της ομάδας θεώρησε ότι το σύνολο έχει ότι πρέπει, ανεβάζοντας αρκετούς νεαρούς από την μικρή ομάδα.
Απέκτησε τέσσερις παίκτες, οι οποίοι είναι ο αμυντικός Ionut Larie, o αριστερός μπακ από την Βραζιλία Junior Morais, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Filipe Teixeira και η καλύτερη της μεταγραφή ήταν ο εξτρέμ Constantin Budescu.
Την ομάδα αποχαιρέτησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, καθώς έγιναν αρκετές αλλαγές με την έλευση του νέου προπονητή, με πολλών παικτών τα συμβόλαια να μην ανανεώνονται.
Συγκεκριμένα, παρελθόν αποτέλεσαν οι εξής ποδοσφαιριστές: Fernando Boldrin, Jugurtha Hamroun, Wilfred Moke, Gabriel Tamas, Sulley Muniru, Robert Vilceanu.

Σύστημα - Προσοχή:
Με το κλασικό 4-2-3-1 και ο προπονητής της Steaua, ένα σύστημα που εμπιστεύονται πάρα πολλοί προπονητές στην σύγχρονη εποχή και όπως φαίνεται στους Ρουμάνους θέλει ακόμα αρκετή δουλειά καθώς υπάρχουν πολλές...τρύπες που δεν έχει κλείσει ο Dica.
Μια από αυτές, είναι η άμυνα τους, που είναι ακόμα σε επίπεδα προσαρμογής, πόσο μάλλον σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Πρέπει η Liverpool να προσέξει τους επιθετικούς των Ρουμάνων, οι οποίοι έδειξαν και στην Τσεχία ότι είναι πολύ επικίνδυνοι, παρ 'όλα αυτά η Steaua είναι μία από τις πιο αδύναμες αντιπάλους και δεν αναμένεται οι Reds να αντιμετωπίσουν καμία απολύτως αντίσταση από τους Ρουμάνους, ειδικά όσο η αμυντική τους γραμμή μένει σε χαμηλά επίπεδα.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.