Κλοπ: Νιώθω την πίεση, αλλά δεν εγγυώμαι rotation με Hoffenheim.

Με μεγάλη πίεση προς την ομάδα του ξεκίνησε η φετινή σεζόν, παραδέχθηκε ο Jurgen Klopp. Οι Reds διανύουν την δεύτερη εβδομάδα των επίσημων υποχρεώσεων για την σεζόν 2017/18 και έχουν δώσει ήδη 3 σημαντικούς αγώνες, δυο για το πρωτάθλημα και έναν για τα Προκριματικά του Champions League.

Επόμενος ο επαναληπτικός του 1-2 απέναντι στην Hoffenheim, αυτή τη φορά στο Anfield. Η πρόκριση σαφώς δεν θεωρείται τελειωμένη, όμως το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει καθαρό προβάδισμα στην Liverpool.

Ο Klopp στον αγώνα του Σαββάτου απέναντι στην Crystal Palace παρέταξε μια ενδεκάδα με 5 αλλαγές σε σχέση με αυτήν του ματς στην Γερμανία.

Milner, Robertson, Klavan, Gomez και Sturridge πήραν θέση στο αρχικό σχήμα με τους Can, Moreno, Lovren, Arnold και Salah να μένουν στον πάγκο ή και εκτός αποστολής.

Η νίκη ήρθε έστω και δύσκολα, με το γκολ του Mane να διασφαλίζει το τρίποντο για την ομάδα του Klopp.

Ο Γερμανός παραδέχθηκε πως η ομάδα του είχε ένα πολύ απαιτητικό ξεκίνημα στην φετινή χρονιά και πως θα πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια εάν θέλουν να πετύχουν σε όλες τις διοργανώσεις:

"Όλοι πιεζόμαστε και είναι μια γρήγορη αρχή όπως πάντα. Πρέπει να αποδώσεις άμεσα και όλα τα σχετικά."

"Η διαφορά φέτος είναι πως μια ισοπαλία σήμερα, δηλαδή 2 βαθμοί αντί για 4 ή 6, δεν θα ήταν καλό αλλά θα μπορούσες να το ελέγξεις."

"Σε έναν προκριματικό Champions League αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Η ένταση είναι μεγάλη, και για τις δυο ομάδες όχι μόνο για μας, είναι πολύ ιδιαίτερο και για αυτό κάναμε τις αλλαγές σήμερα."

"Εντάξει με τον Τρεντ είναι λίγο διαφορετικό, δεν είναι λογικό να τον αφήσεις να παίξει τα 4 από τα 8 παιχνίδια, αλλά οι υπόλοιποι έπρεπε να ξεκουραστούν γιατί ήταν πολύ πιεστικό πνευματικά."

"Η προετοιμασία είναι φιλικά παιχνίδια, δεν μου αρέσει η λέξη αλλά είναι. Εκείνη την στιγμή είναι μια δοκιμασία σημαντική αλλά όταν μείνεις πίσω στο σκορ κανείς δεν ενδιαφέρεται. Είναι ένα φιλικό. Δεν έχει διαφορά."

"Την προηγούμενη εβδομάδα ένιωσα πως η Watford ήταν κάτι παραπάνω από αυτό, ήταν η δύναμη καθώς ήταν λίγο πιο έτοιμοι από μας. Η πρόκληση ήταν 100% απέναντι στην Watford, δεν σκεφτόμασταν την Hoffenheim, αλλά δεν μπορούσαμε να την ξεχάσουμε κιόλας."

"Αυτή είναι η πρόκληση, αυτή είναι η κατάσταση. Μια χαρά ως εδώ. Ξέρουμε πως δίνουμε στους εαυτούς μας μια ημέρα ξεκούρασης και πάλι από την αρχή."

"Μπορεί να κάνεις ένα λάθος, όμως δεν πρέπει. Αυτή είναι η κατάσταση για εμάς σε ένα γρήγορο ξεκίνημα."

"Πάρτε την Crystal Palace για παράδειγμα. Πριν δυο εβδομάδες ήρθε ο νέος προπονητής, καλή ομάδα και σε μια εβδομάδα χάνουν 3-0 από την Huddersfield και τραυματίζεται ο Zaha."

"Δεν μπορείς να έχεις λύσεις για αυτό αλλά όλοι το περιμένουν."

Οι Dejan Lovren, Emre Can και Mohamed Salah που έμειναν στον πάγκο το Σάββατο αναμένεται να επιστρέψουν στο βασικό σχήμα την Τετάρτη, ενώ το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τους Alberto Moreno και Trent Alexander-Arnold, παρά το γεγονός πως έμειναν εκτός αποστολής.

Η διαχείριση του ρόστερ θα είναι ζωτικής σημασίας για τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη φέτος, ωστόσο ο Klopp δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο παρά το προβάδισμα της Liverpool από το πρώτο παιχνίδι στην Γερμανία.

Ερωτώμενος εάν σκοπεύει να ανακατεύει την τράπουλα στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, ο Klopp απάντησε:

"Αυτή δεν ήταν πολύ έξυπνη τελευταία ερώτηση, γιατί δεν μιλάω για τους ομίλους."

Με αναδιαμόρφωση της ίδιας ερώτησης, για το αν θα κάνει rotation στους ευρωπαϊκούς αγώνες της Liverpool ανεξαρτήτου διοργάνωσης:

"Αν μπορούμε, θα το κάνουμε. Εξαρτάται από τα παιδιά. Αν αποδίδουν όπως σήμερα και ενώ δεν είχαν συμμετοχές έως τώρα."

"Ο Joe Gomez δεν είχε λεπτά συμμετοχής, ο Andy Robertson ήρθε σε νέα ομάδα, ο Ragnar και ο Daniel επίσης δεν είχαν συμμετοχές, αν αποδίδουν έτσι τότε σίγουρα θα αλλάζουμε."

"Αν όχι, τότε δεν θα το κάνουμε γιατί δεν μπορούμε να πετάξουμε έτσι ένα παιχνίδι, λες και είναι ασήμαντο. Όλοι ξέρουμε πως δεν γίνεται αυτό, ειδικά στην Αγγλία, οπότε δεν θα το δοκιμάσουμε καν."



Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.