Έχεις κερδίσει πέναλτι στο 93'...


Μπαίνοντας σε μια από τις τελευταίες εβδομάδες του καλοκαιριού, πολλά θέματα παραμένουν ανοιχτά στον σύλλογο, ωστόσο όπως φαίνεται "κλείνει" σιγά σιγά αυτό του Coutinho, με την μπάλα πλέον να βρίσκεται στα...πόδια του Βραζιλιάνου.


Το άρθρο που ακολουθεί, αποτελεί προσωπική άποψη και δεν είναι συνολική γνώμη των αρθρογράφων του LiverpoolFans.gr.

Γράφει ο: Μάνος Χαχλιούτης

Περίπου 1,5 εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας για παραμονή του και το επίσημο αίτημα μεταγραφής που κατέθεσε, φαίνεται πως η κατάσταση (όσο αφορά την αποχώρηση) ξεκαθάρισε μια και καλή, με την Barcelona εχθές το βράδυ να τελειώνει το ενδιαφέρον της για τον μεσοεπιθετικό, μετά την προθεσμία που όρισε και εξέπνευσε.

Πλέον, μετά από όλα όσα έγιναν, η μπάλα έχει πάει στα πόδια του Coutinho κι έχει μια (ίσως τελευταία) ευκαιρία να σώσει την όλη κατάσταση για καλό τόσο δικό του, όσο και της ομάδας.
Με το Παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας να έρχεται το επόμενο καλοκαίρι, δεν φαίνεται να...βολεύει τόσο τον Coutinho να συνεχίσει αυτή την συμπεριφορά, καθώς έτσι όπως έκανε τα πράγματα όλα του έχουν γυρίσει μπούμερανγκ.

Η Liverpool έδειξε εξ αρχής τον σεβασμό καθώς και τον θαυμασμό της προς το πρόσωπο του ποδοσφαιριστή και είναι κάτι που δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει, καθώς η ποιότητα του Βραζιλιάνου φαίνεται εντός αγωνιστικού χώρου.
Κάτι που (δυστυχώς) όπως φάνηκε, δεν σεβάστηκε ο Philippe, με άσεμνη συμπεριφορά προς όλο το σωματείο της Liverpool, με την κατάσταση να φτάνει μια ανάσα από τα άκρα.
Βρισκόμαστε 11 ημέρες πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου 2017 και όπως γίνεται σαφές, η Barcelona αποσύρει το ενδιαφέρον της και ο Coutinho πρέπει να κάτσει να σκεφτεί την Liverpool και πως θα σώσει την κατάσταση, κερδίζοντας ξανά την αγάπη του κόσμου.

Επαναλαμβάνω ξανά τα όσα έλεγα πριν μια εβδομάδα, η διοίκηση έδειξε εξαιρετική στάση, καθώς χειρίστηκε άψογα το θέμα, βγάζοντας από πάνω της αρκετό βάρος των προηγούμενων χρόνων.
Όπως άψογη είναι και η στάση του Klopp, τόσο σε συνεντεύξεις, όσο και σε εξωαγωνιστικά θέματα, δίνοντας στον Coutinho να καταλάβει ότι η Liverpool δεν θα ανεχτεί καμία αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, είτε ο παίκτης είναι το νούμερο ένα αστέρι, είτε ο χειρότερος της ομάδας.

Ίσως μια δημόσια συγγνώμη συμμαζέψει λίγο τα πράγματα, με την κανονική και το τονίζω ΚΑΝΟΝΙΚΗ επιστροφή του στην ενδεκάδα, αφού δει τον εαυτό του για λίγο διάστημα μεταξύ των ονομάτων του πάγκου και αργότερα δίνει το 100% μέσα στο γήπεδο.
Όλα είναι στο χέρι του και πρέπει να βάλει το μυαλό του να δουλέψει και να σκεφτεί τι έκανε πριν δέκα ημέρες και τι θα κάνει στις επόμενες δέκα.


Την σημερινή ημέρα, είναι πολύ δύσκολο να βρεις επαγγελματία ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται πάνω απ' όλα για την φανέλα και όχι για τα χρήματα, και ελάχιστες οι ομάδες που δεν κάνουν άνω κάτω άλλους συλλόγους για να κλέψουν κάποιον παίκτη τους.
Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο γιατί κι εμείς κάναμε τα πάντα για να πάρουμε τον Naby Keita από την Leipzig, αλλά η συμπεριφορά ενός συλλόγου του ονόματος της Barcelona ήταν πέρα για πέρα εριστική, κακή και ίσως αστεία, ειδικά μετά το περιβόητο...deadline.

Όταν η ομάδα μας ήταν ξεκάθαρη ότι δεν πουλάει κι εκείνη συνέχιζε να πιέζει, φουσκώνοντας μυαλά, είναι εξαιρετικά άσχημο.
Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τον Coutinho, που δεν είναι κανένα παιδάκι και μπορούσε από το ξεκίνημα του σήριαλ να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και όχι να τα κάνει μια καλοφτιαγμένη (ισπανική) σαπουνόπερα, αλλά φάνηκε ότι είχε άλλα στο μυαλό του.

Οι επιλογές του Βραζιλιάνου αυτή τη στιγμή είναι δύο και γίνεται ξεκάθαρο ποια είναι εκείνη που πρέπει να του κάνει το κλικ παραπάνω:
1) Δημόσια συγγνώμη, επιστροφή στις προπονήσεις, κάνοντας πράγματα για να κερδίσει ξανά την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό για την ομάδα στο πρωτάθλημα και στο Champions League (αν με το καλό προκριθούμε) ενόψει και του Παγκοσμίου κυπέλλου.
2) Δεν κάνει τίποτε από τα παραπάνω, συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να κάνει παρέα στον Mamadou Sakho, μένοντας ένα χρόνο χωρίς ποδόσφαιρο, βάζοντας και σε σοβαρό κίνδυνο την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας.

Το γυαλί έχει ραγίσει, δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα το κολλήσει ξανά, το μόνο που γνωρίζω αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Coutinho έχει κερδίσει πέναλτι στο 93'.
Εάν ευστοχήσει, θα είναι υπέρ του και ίσως φτιάξει ένα μέρος των πραγμάτων και σιγά σιγά κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου, εάν όμως αστοχήσει, τότε δυστυχώς ο Βραζιλιάνος δεν θα έχει καμία θέση στην ομάδα που λέγεται Liverpool, η οποία έχει τον σεβασμό ως μεγάλο προσόν.
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.