Κρίσιμες εξελίξεις στην Southampton και στο βάθος...Van Dijk!

Με τα δεδομένα που θα διαβάσετε παρακάτω, όπως όλα δείχνουν ανοίγει ο δρόμος για...πωλήσεις στους Αγίους, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα την Liverpool καθώς θέλει τον Van Dijk και ο παίκτης θέλει Liverpool, με τον Ολλανδό να έχει καταθέσει επίσημο αίτημα μεταγραφής και πλέον όλα είναι ανοιχτά!

Οι νέοι Κινέζοι ιδιοκτήτες της Southampton δεν σχεδιάζουν να δώσουν επιπλέον κεφάλαια στην ομάδα ή να ξοδέψουν χρήματα για νέους παίκτες εάν δεν πουλήσουν, επειδή η εξαγορά του συλλόγου χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό μέσω τραπεζικού δανείου και συνεισφορών τρίτων επενδυτών, με τους ιδιόκτητες να ξεκαθαρίζουν στον προπονητή της ομάδας ότι δεν θα δώσουν χρήματα για μεταγραφές και με λίγα λόγια η μόνη -άμεση- λύση για ενίσχυση είναι οι...πωλήσεις ποδοσφαιριστών!

Ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο Jisheng Gao κατέβαλλε 210 εκατομμύρια λίρες για το 80 τοις εκατό των μετοχών της Southampton τη Δευτέρα με την Katharina Liebherr, πρώην ιδιοκτήτη, να δηλώνει ότι χρειάζονται νέοι επενδυτές για να γίνει η Southampton μια εκ των κορυφαίων ομάδων της Premier League.

Ο προπονητής Mauricio Pellegrino έχει επίγνωση της κατάστασης και έχει πει να μην περιμένει κανείς επιπλέον μεταγραφές αυτόν τον μήνα εάν δεν αλλάξει η κατάσταση.
Η προσφορά εξαγοράς του Gao ήταν μια γερή διαδικασία που διήρκησε πάνω από 12 μήνες.
Η αγορά ολοκληρώθηκε μέσω του Χονγκ Κονγκ χρησιμοποιώντας ορισμένα από τα προσωπικά στοιχεία του Gao αλλά η "Times" έμαθε ότι ο 64χρονος δεν διέθετε τα 210 εκατομμύρια λίρες και ότι η εξαγορά εξαρτάται από χρήματα που παρέχονται από τουλάχιστον τρεις άλλους επενδυτές.

Η Nanyang Commercial Bank Limited, τράπεζα του Χονγκ Κονγκ που υποστηρίζεται από την κινεζική κυβέρνηση, θεωρείται ότι έχει δανείσει στον Gao σημαντικό μέρος της τιμής αγοράς, καθώς και πολλοί επενδυτές από το Μακάο συνεισφέρουν επίσης.
Ο σύλλογος φαίνεται αποφασισμένος να κρατήσει τον Van Dijk επί του παρόντος, όμως η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει σύντομα.

Οι υποστηρικτές του Gao απαιτούν απόδοση της επένδυσής τους και δεν θα του χορηγήσουν μπάτζετ μεταγραφών, έτσι ώστε ο σύλλογος να συνεχίσει να λειτουργεί όπως έχει κάνει σε όλη την ιδιοκτησία της οικογένειας Liebherr, κάτι που σημαίνει ότι η Southampton πρέπει να...πουλήσει για να αγοράσει!

Ο Pellegrino είπε ότι πρέπει να πουλήσει παίκτες για να αγοράσει, πράγμα που θα μπορούσε να επηρεάσει την αποφασιστικότητα του συλλόγου να κρατήσει τον Virgil van Dijk, με τον Ολλανδό να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από την Liverpool και την Chelsea.

Ο Ralph Krueger, πρόεδρος της Southampton, έκανε μια ξεκάθαρη δήλωση την Τετάρτη, λέγοντας ότι ο Van Dijk "δεν είναι προς πώληση κατά τη διάρκεια αυτού του μεταγραφικού παραθύρου", αλλά το βάρος θα πέσει πάνω στον Pellegrino, ο οποίος πρέπει να αποφασίσει αν αξίζει να κρατήσει έναν παίκτη που δεν προπονείται με τους συμπαίκτες του, ιδιαίτερα αν το κάνει αυτό αρνούμενος τα χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ομάδας του.

Η Liebherr διατήρησε το 20% των μετοχών της στην ομάδα και μπορεί να τις πουλήσει στον Gao σε μεταγενέστερη ημερομηνία, αλλά η δήλωση της την Δευτέρα ότι "γίνονται business όπως πάντα" για την Southampton, είναι μια ακριβής αντανάκλαση της θέσης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα.
Η μόνη άμεση αλλαγή στις επιχειρήσεις του συλλόγου είναι πιθανό να είναι η προσθήκη της κόρης του Gao, Nelly, στο συμβούλιο των Αγίων.
Η Southampton αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό χθες το βράδυ.

Πλέον, όπως καταλαβαίνετε, το θέμα του Van Dijk έχει επιστρέψει για τα καλά στην επικαιρότητα και μένει να δούμε την κίνηση της ομάδας, η οποία περίμενε εδώ και καιρό εξελίξεις με τον Ολλανδό και την Southampton.
Η αλλαγή ιδιοκτησίας στους Αγίους φαίνεται πως έκανε...καλό και η αποχώρηση που είχε "κολλήσει" σιγά σιγά ξεκολλάει.

Όλα παραμένουν ανοιχτά και δεν αποκλείεται να ξεκαθαρίσουν από το βράδυ της Τετάρτης και μετά, όταν με το καλό η ομάδα μας εξασφαλίσει την είσοδο στους ομίλους του UEFA Champions League.

Για ότι νεότερο, μείνετε συντονισμένοι στο LiverpoolFans.gr.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.