Watford 3 - 3 Liverpool - Βαθμολογίες παιχτών: Άσχημη μέρα για αρκετούς, όχι όμως για Firmino!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Από τους καλύτερους της ομάδας μας ο Roberto Firmino, απογοήτευση για την αμυντική λειτουργία.


Ισόπαλη με 3-3 αναδείχθηκε η ομάδα μας στο Vicarage Road κόντρα στη Watford. Ο Okaka άνοιξε το σκορ στο 8', ενώ ο Mane ισοφάρισε προσωρινά στο 29'. Άμεση απάντηση στο 32' με τον Doucoure για τη Watford που την έβαλε ξανά μπροστά, με το 2-1 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, ο Firmino με πέναλτι που κέρδισε ο Salah έκανε το 2-2 στο 55', ενώ τρία λεπτά αργότερα οι ρόλοι κάπως αντιστράφηκαν και ο Salah έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 2-3. Στις καθυστερήσεις, ο Brittos διαμόρφωσε το τελικό 3-3 με γκολ από θέση offside.

Περνάμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:



Simon Mignolet: Ο Klopp τον εμπιστεύτηκε στο #1 μετά την περσινή εξαιρετική του χρονιά και την καλή του προετοιμασία, ωστόσο ο Βέλγος δεν τον δικαίωσε. Δεν μπόρεσε να αποτρέψει κάποιο από τα δύο πρώτα γκολ της Watford, πολύ κακές επιλογές και μεταβιβάσεις καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα, φέρει ευθύνη στο τρίτο γκολ παρόλο που ήταν offside και γενικά μια μέρα που θα ήθελε να την ξεχάσει.

Βαθμολογία: 4/10



Trent Alexander - Arnold: Από τους κορυφαίους τις ομάδας μας με πολύ καλές επιλογές επιθετικά. Σίγουρα του λείπει η εμπειρία και η δύναμη, πράγματα που θα τα αποκτήσει στο μέλλον. Φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ καθώς δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα. Στα πολύ θετικά, οι εκτελέσεις των στημένων του. 

Βαθμολογία: 7/10

Joel Matip: Εκτός τόπου και χρόνου ο Καμερουνέζος στο πρώτο ημίχρονο με λάθη που εξέθεσαν την άμυνα της ομάδας μας. Και αυτός φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ της Watford. Ανέβασε απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο μαζί με όλη την ομάδα.

Βαθμολογία: 4/10

Dejan Lovren: Στα ίδια ρηχά νερά που κινήθηκε και ο Matip. Δεν ήταν καλή μέρα για τα δύο σέντερ μπακ την ομάδας μας.

Βαθμολογία: 4/10



Alberto Moreno: Στην επιστροφή του μετά από 10 μήνες στην αρχική 11αδα της ομάδας μας, ο Ισπανός έδειξε θετικό πρόσωπο. Δεν επανέλαβε λάθη του παρελθόντος με άσκοπα overlaps, ήταν σταθερός, και παραλίγο μάλιστα να χριστεί σκόρερ με ωραίο, μακρινό σουτ. Mε τέτοιες εμφανίσεις πιθανότατα θα κρατήσει τη θέση του.

Βαθμολογία: 7/10



Jordan Henderson: Νωχελικός, φαίνεται πως ο τραυματισμός του έχει επηρεάσει την κατάστασή του. Μια ταχύτητα κάτω από το κέντρο της Watford στο πρώτο ημίχρονο, βελτιώθηκε στην επανάληψη. Η έλλειψη ενός τεχνικού παίχτη μπροστά του ώστε να έχει να "σπάσει" σε κάποιον την μπάλα, ίσως έπαιξε και αυτή το ρόλο της.

Βαθμολογία: 5/10



Emre Can: Ο καλύτερος από την τριάδα του κέντρου, και αυτός όμως κυρίως στην επανάληψη που ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Δυνατός, με σωστές μεταβιβάσεις και μια μπαλιά ποίημα στον Salah. Στο πρώτο μέρος και αυτός πολύ κάτω του μετρίου με συνεχή λάθη, έδωσε ωστόσο ωραία ασσίστ στον Mane στο γκολ της ομάδας μας.

Βαθμολογία: 6/10

Georginio Wijnaldum: Από την άλλη μεριά, ο Wijnaldum ήταν κακός τόσο στο πρώτο μέρος, όσο και στην επανάληψη. Δεν είχε ενέργεια, δεν είχε κοντρόλ, δεν είχε μεταβιβάσεις, δεν είχε τοποθετήσεις. Το τελείωμα που έκανε μετά την πάσα του Mane στο δεύτερο ημίχρονο, συνόψισε το μεσημέρι του Ολλανδού. Ίσως από τις χειρότερες εμφανίσεις του με την κόκκινη φανέλα.

Βαθμολογία: 3.5/10



Sadio Mane: Αρκετά καλός τόσο στο πρώτο μέρος, όσο και στην επανάληψη, χωρίς όμως να είναι εκθαμβωτικός. Με πολύ ωραία συνεργασία με τον Emre Can πέτυχε το 1-1, ωστόσο μερικές κακές επιλογές που έκανε στην επανάληψη του στοίχησαν υψηλότερη βαθμολογία.

Βαθμολογία: 6.5/10



Mohamed Salah: Ντεμπούτο με γκολ για τον Αιγύπτιο και αυτός στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός. Ταλαιπώρησε ωστόσο με την ταχύτητά του την άμυνα της Watford, κέρδισε το πέναλτι του 2-2, πέτυχε το 2-3, έχασε όμως 2 ακόμα τουλάχιστον σημαντικές ευκαιρίες.

Βαθμολογία: 6.5/10



Roberto Firmino: Εξαιρετικός ο Βραζιλιάνος που στο πρώτο ημίχρονο δεν τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα, αλλά κατέληξε να κινείται περισσότερο στο χώρο του κέντρου ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Εκπληκτικός στην επανάληψη όπου άνοιξε πολλούς χώρους, δημιούργησε φάσεις, σκόραρε από την άσπρη βούλα, έδωσε ασσίστ στον Salah και αν οι επιλογές του Mane ήταν καλύτερες ίσως να είχε χριστεί και δεύτερη φορά σκόρερ.

Βαθμολογία: 7.5/10 (MOTM)

Divock Origi (στη θέση του Roberto Firmino στο 81'): Ακόμα μια συμμετοχή για τον Βέλγο, που δείχνει ακόμα να είναι μπροστά από τον Solanke στις επιθετικές επιλογές.

Βαθμολογία: -

James Milner (στη θέση του Μοhamed Salah στο 86'): Ο Milner θα προτιμηθεί ως λύση στο χώρο του κέντρου, τη φετινή χρονιά.

Βαθμολογία: -

Joe Gomez (στη θέση του Trent Alexander-Arnold στο 91'): Επιστροφή στην Premier League μετά από σχεδόν δύο χρόνια για τον νεαρό μπακ.

Βαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Αποσυντονισμένος από το θέμα Coutinho; Σε κακή μέρα ο Γερμανός με τη Liverpool να χάνει το κέντρο στο πρώτο ημίχρονο και να φωνάζει για ενίσχυση. 2 γκολ από στημένες φάσεις στον πρώτο αγώνα, ακόμα ένα κακό σημάδι. Η οδηγία που πιθανώς έδωσε στον Salah να προσπαθήσει να παίξει στη γραμμή του offisde στην επανάληψη βοήθησαν τη Liverpool να ανακάμψει, αλλά μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή και η αδυναμία της ομάδας στα στημένα στέρησαν τρεις πολύτιμους βαθμούς. Συμπεράσματα πολλά από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν δεν μπορούν να βγουν, αλλά οι αδυναμίες κάνουν μπαμ. 

Βαθμολογία: 4/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.