Μια κακή παρένθεση...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
4η αγων. Premier League 2017-18

Ο Μανέ αποβλήθηκε στο 37', όλα άλλαξαν έκτοτε, κι η Λίβερπουλ, παραδομένη στις ορέξεις της Μάντσεστερ Σίτι, ηττήθηκε με το βαρύ 5-0 στο Έτιχαντ, σ' ένα παιχνίδι που ήταν παράσταση για έναν ρόλο και ουσιαστικά με τη Λίβερπουλ να διαλύεται μετά την αποβολή του Σενεγαλέζου.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Σεβίλλη (Τετάρτη 13/9, 21:45 - ΕΡΤ 2) στο Άνφιλντ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Το παιχνίδι στράβωσε νωρίς αλλά αντίδραση δεν υπήρξε ποτέ.


Η Λίβερπουλ επηρεάστηκε στο μέγιστο βαθμό από τη (σωστή) αποβολή του Μανέ, κατέρρευσε, δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματά της στο γήπεδο, κι όσο κι αν ο Μινιολέ προσπαθούσε μετά κόπων και βασάνων να αποτρέψει το μοιραίο, η ομάδα του Κλοπ υπέστη ολικό διασυρμό (5-0) από την Μάντσεστερ Σίτι στο Έτιχαντ, η οποία είχε στήσει ατελείωτο πάρτι στην περιοχή της Λίβερπουλ.

Το σκορ άνοιξε ο Αγουέρο, ενώ από δύο γκολ πέτυχαν οι Ζεσούς και Σανέ. Πρώτη εμφάνιση με την κόκκινη φανέλα για τον Τσάμπερλεϊν, ο οποίος σίγουρα θα περίμενε το πρώτο του παιχνίδι αρκετά διαφορετικό.

Το 5-0 συνιστά την πιο βαριά ήττα της Λίβερπουλ επί Premier League, επίσης την πιο βαριά ήττα από τότε που ανέλαβε ο Γιούργκεν Κλοπ, και η Σίτι πέτυχε πέντε γκολ απέναντι στη Λίβερπουλ για πρώτη φορά μετά το 1937 (5-1).

Το ματς

Ισορροπία στο ξεκίνημα, μοιραίος ο Μανέ


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά στο Έτιχαντ, πιέζοντας τους "πολίτες" κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα, αλλά η Σίτι ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη, με τον Μινιολέ να αποκρούει το σουτ του Φερναντίνιο στο 12'. Λίγο αργότερα όμως, ο Ντε Μπρούιν... έσπασε την άμυνα της Λίβερπουλ με ωραία κάθετη μπαλιά προς τον Αγουέρο, ο οποίος πέρασε τον Μινιολέ κι έκανε το 1-0 στο 24'!

Ο Σαλάχ προσπάθησε να απαντήσει στο 27' αλλά ο Έντερσον μπλόκαρε την προσπάθεια του Αιγύπτιου. Στο 31', και πάλι οι ίδιοι πρωταγωνιστές, με τον Σαλάχ να βγαίνει μόνος του αλλά να νικιέται από τον Βραζιλιάνο, ενώ στο 35' ο Μινιολέ έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Στόουνς.


Παρότι είχε το προβάδισμα η Σίτι, το παιχνίδι ήταν κάπως ισορροπημένο, με αμφότερες τις ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες. Οι ισορροπίες όμως άλλαξαν άρδην στο 37'. Ο Μανέ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Σίτι, ο Έντερσον βγήκε εκτός περιοχής κι ο Σενεγαλέζος προσπαθεί να τσιμπήσει την μπάλα αλλά σηκώνει τόσο ψηλά το πόδι του που σχεδόν χτυπάει στο πρόσωπο τον Βραζιλιάνο, ο οποίος παρέμεινε για αρκετά λεπτά στο χορτάρι.

Ο διαιτητής του έδειξε (σωστά) απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι, κι έτσι η Λίβερπουλ έμεινε με παίκτη λιγότερο από το πρώτο ημίχρονο. Ήταν που ήταν δύσκολο το έργο των κόκκινων καθώς βρίσκονταν πίσω στο σκορ, είχαν πλέον ν' ανέβουν... βουνό.


Στα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων που δόθηκαν (λόγω του τραυματισμού του Έντερσον), η Σίτι πέτυχε γκολ με τον Ζεσούς στο 45+3' αλλά ακυρώθηκε (ορθώς) ως οφσάιντ. Οι "πολίτες" όμως, δεν σταμάτησαν, πίεσαν και μετά από σέντρα του Ντε Μπρούιν από τα αριστερά, ο Ζεσούς σκόραρε (κι αυτή τη φορά μέτρησε) με κεφαλιά για το 2-0 στο 45+6'!

Μπλοκάρισμα, αποδιοργάνωση και απόλυτη καθίζηση...


Η κίνηση του Κλοπ να περάσει στο παιχνίδι τον Τσάμπερλεϊν στη θέση του Σαλάχ, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως... λευκή πετσέτα. Και στην επανάληψη, η Σίτι ήταν εκείνη που κυριαρχούσε στο γήπεδο, έχοντας φυσικά και το αριθμητικό πλεονέκτημα, και ο Ντε Μπρούιν έπιασε ξανά στον ύπνο την άμυνα των κόκκινων, ο Αγουέρο έγινε κάτοχος της μπάλας, ο οποίος προτίμησε να την αφήσει στον Ζεσούς για το 3-0 στο 53', πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι!

Είχε γίνει ξεκάθαρο ότι το παιχνίδι ήταν πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Λίβερπουλ είχε σπάσει σε χίλια κομμάτια μετά την αποβολή του Μανέ, και η Σίτι έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα είχε τον απόλυτο έλεγχο, πίεζε συνεχώς κι έψαχνε κενούς χώρους για να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Ήταν απλώς θέμα χρόνου να γίνει. Κι έγινε.


Ο Μεντί ανέβηκε από τα αριστερά και γύρισε στον Σανέ (που είχε περάσει στο παιχνίδι στη θέση του Ζεσούς), ο οποίος έκανε το πλασέ από κοντά κάνοντας το 4-0 στο 77', ενώ λίγο αργότερα, ο ίδιος παίκτης, με αριστοτεχνικό αριστερό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μινιολέ, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 στο 91' και δίνοντας τέλος σ' ένα εφιαλτικό παιχνίδι για τη Λίβερπουλ.

Σχόλιο


Δεν ήταν και η καλύτερη αρχή για μια σειρά από επτά παιχνίδια μέσα σε 22 μέρες που θα καθορίσουν, εν πολλοίς, το άμεσο μέλλον της φετινής Λίβερπουλ. Δεν θα ξεχαστεί η ήττα. Δεν πρέπει να ξεχαστεί. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι το πάθημα να γίνει μάθημα.

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ ΣίτιΈντερσον (45'+1 Μπράβο), Γουόκερ, Ντανίλο, Στόουνς, Οταμέντι (71' Μανγκαλά), Μεντί, Φερναντίνιο, Ντε Μπρούιν, Νταβίντ Σίλβα, Αγουέρο, Γκαμπριέλ Ζεζούς (57' Σανέ)
ΛίβερπουλΜινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Κλάβαν, Μορένο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (58' Μίλνερ), Τσαν, Σαλάχ (46' Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν), Μανέ, Φιρμίνο (67' Σολάνκε)

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.