Jurgen Klopp: "Ξεχνάμε το αποτέλεσμα, όχι τα λάθη μας"

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Ο Jurgen Klopp μίλησε για το αποτέλεσμα, την απόφαση του διαιτητή για την κόκκινη κάρτα στον Mane και την απόδοση της ομάδας μας:"


Δύσκολο πρωί/μεσημέρι πέρασε χθες η ομάδα μας στο Manchester όπου υπέστη μία από τις μεγαλύτερες ήττες της σύγχρονης εποχής της. Η Manchester City επιβλήθηκε με 5-0 της Liverpool και ενώ η ομάδα μας αγωνιζόταν από το 37' με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Sadio Mane. 

Στη συνέντεξη τύπου, ο Jurgen Klopp ξεκαθάρισε λίγο τα πράγματα.

Για την αποβολή του Sadio Mane:
Ήταν ένα ατύχημα, ατυχής αποβολή. Είμαι σίγουρος πως όλοι είδαν πως ο Sadio έβλεπε μόνο την μπάλα, δεν είχε προσέξει τον τερματοφύλακα. Δεν μπορούμε πλέον να αλλάξουμε κάτι απ'αυτά που έγιναν και ελπίζω πως ο Ederson δεν έχει κάτι σοβαρό. Στην αρχή επειδή έμεινε πολλή ώρα στο έδαφος όλοι ανησυχήσαμε, ωστόσο τον είδαμε μετά στη φυσούνα και όπως είπα ελπίζω πως όλα είναι καλά.
Για την αντίδραση του Mane μετά το παιχνίδι:
Είναι πάρα, πάρα, πάρα πολύ στεναχωρημένος. Δεν μπορέσαμε να τον κάνουμε να νιώσει καλύτερα, είναι σοκαρισμένος και από το συμβάν, και από το γεγονός ότι δέχτηκε κόκκινη γιατί δεν πιστεύει ότι την άξιζε. Αν το πόδι δεν ήταν εκεί που ήταν, μπορείς κάλλιστα να πεις πως ήταν φάουλ από τον τερματοφύλακα. Τι μπορώ να πω εγώ; Η απόφαση του διαιτητή ήταν να δείξει κόκκινη και είμαι σίγουρος πως όλοι μπορούν να βρουν αρκετούς λόγους για να υποστηρίξουν αυτήν την απόφαση. Δεν μπορούμε πλέον να αλλάξουμε τα πράγματα, ωστόσο αυτή η απόφαση είχε μεγάλο αντίκτυπο στη συνέχεια του παιχνιδιού.
Για το αν είδε θετικά την επιθετική απόδοση της ομάδας στην αρχή του παιχνιδιού ή αρνητικά την αμυντική απόδοση αφού η Liverpool δέχτηκε την κόκκινη κάρτα:
Δεν μπορώ να πω ότι είδα κάτι θετικά γιατί αυτό που είδα σήμερα (στην αρχή του αγώνα) είναι αυτό που περιμένω να κάνουμε. Περιμένω πως θα έχουμε καλό πρώτο μισάωρο αγώνα. Καμία από τις δύο ομάδες δεν αμύνθηκε σωστά, καμία δεν είχε δυναμισμό και είχαμε πολλές ευκαιρίες. Ήταν δύσκολο για την City να αμυνθεί στις καταστάσεις που δημιουργούσαμε και είχαν δεχτεί και δύο κίτρινες κάρτες.
Σε πολλές περιπτώσεις ήμασταν άτυχοι, αλλά δε νομίζω πως πρέπει να σταθούμε πολύ στην τύχη γιατί δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε την απόδοσή μας. Ξέρω ότι είναι πάντα δύσκολα τα πράγματα μετά από τα διαλείμματα για τις εθνικές ομάδες γιατί οι παίχτες παίζουν σε διαφορετικές θέσεις με διαφορετικό στυλ και αποσυντονίζονται. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο θα έπρεπε να ήμασταν μπροστά στο σκορ. Στο 1-0 ήταν 11 vs 11 και όσο είχαμε την κατοχή τα πράγματα έδειχναν πολύ καλά. Η City δεν πίεζε πολύ ψηλά, πίεσε ωστόσο λίγο στο πρώτο γκολ γιατί η μπάλα επέστρεψε στον Simon και έπρεπε αυτός να παίξει μια βαθιά μπαλιά.
Μετά υπήρχε μια κανονική διεκδίκηση, ίσως ένα μικρό φάουλ στον Gini, αλλά επειδή παίξαμε βαθιά μπαλιά δεν τους πιέσαμε ώστε να οπισθοχωρίσουν και βρέθηκε ο Ragnar με 2 παίχτες γύρω του. Είχαν άλλες δύο τέτοιες στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό δε βγάζει κανένα νόημα. Ξέρω ότι μπορούμε να είμαστε πραγματικά καλοί, και γι'αυτό το λόγο συζητήσαμε μετά τον αγώνα και προέτρεψα τα παιδιά να αγνοήσουν το τελικό σκορ -όχι τα λάθη, μόνο το αποτέλεσμα, γιατί αυτό έχει ήδη συμβεί. Έπρεπε να είχαμε σκοράρει, έπρεπε να είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Ο Μο ήταν 3 φορές στην τελική γραμμή και έψαχνε συμπαίκτη στο πρώτο δοκάρι, ωστόσο κανείς δε βρισκόταν εκεί, κανένας.

Υπήρχαν πράγματα που μπορούσαμε να μιλήσουμε και να αλλάξουμε για το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο μετά μείναμε με 10 παίχτες και ήταν μια δύσκολη κατάσταση στο ημίχρονο γιατί πραγματικά ήμουν θετικός και πίστευα ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε τον αγώνα. Ναι, το να βρίσκεσαι με 10 παίχτες κόντρα στη City δεν είναι και το καλύτερο δυνατόν, ωστόσο το κάνουμε πολύ συχνά στην προπόνηση. Αμυνόμαστε με 7 παίχτες κόντρα σε 14!
Δεν μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες αν είσαι στο σωστό χώρο και χρησιμοποιήσεις σωστά τη γραμμή του offside. Ωστόσο αυτό δεν το κάναμε στο δεύτερό τους γκολ και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ 2-0 πριν το ημίχρονο με 10 παίχτες. Δεν είναι και η καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ήταν δύσκολο και έπρεπε να ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο δε με απασχολεί αυτό πραγματικά. Ήταν ένα σκληρό μάθημα σήμερα, αλλά ξέρω ότι τα παιδιά θα μάθουν από αυτό. Κάτι ακόμα που πρέπει να μάθουμε από το πρώτο ημίχρονο, είναι ότι πρέπει να επηρεάσουμε το παιχνίδι σε μια άλλη κατεύθυνση, πρέπει να σκοράρουμε εδώ. Νομίζω όλοι το είδαν, ήταν πραγματικά πασιφανές.
Για την απόδοση της Liverpool:
Καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε δυναμισμό, αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μου άρεσε αυτό για να πω την αλήθεια, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε αυτές τις καταστάσεις αν η City αμυνόταν τέλεια οπότε εσύ δεν μπορείς να αμυνθείς τέλεια και να κερδίσεις 5-0. Ο Fernandinho έπαιρνε την μπάλα και είχε χρόνο να κάνει 1-2 επαφές και μπορούσε να την δώσει εύκολα στον De Bruyne ή τον Silva. Ωστόσο δε δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες έτσι.
Κόντρα στη City μπορείς πάντα να αργήσεις ένα κλικ με αποτέλεσμα να μπορούν να παίξουν την κάθετη μπαλιά. Είχαμε ευκαιρίες αλλά η απόδοσή μας ήταν στο 60% -γι'αυτό το λόγο πιστεύω πως αν το παιχνίδι ήταν 11vs11 θα ήταν μια διαφορετική ιστορία. Δε με ενδιαφέρει τόσο το αποτέλεσμα, μπορείς να δημιουργείς ευκαιρίες, να το κάνεις αυτό καλύτερα και να είσαι πιο συγκεντρωμένος σε άλλες καταστάσεις και θα σκοράρεις. Σήμερα δε μας βγήκε τίποτα, δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις καλές στιγμές μας ενώ αυτοί εκμεταλλεύτηκαν τις δικές τους. Έτσι έχουν τα πράγματα.


Για το κέντρο και την άμυνα της Liverpool:
Πριν από δυο βδομάδες μιλήσαμε για το κέντρο μας και βασικά έχουμε 4 στην άμυνα και μετά άλλους δύο, σύνολο έξι στις περιπτώσεις που πρέπει να αμυνόμαστε καλύτερα. Ναι, προφανώς μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα, αλλά θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα και όταν είχαμε κατοχή. Επίσης στο δεύτερο ημίχρονο, πολλά πράγματα πήγαν λάθος -δεν μπορείς να χάσεις 5-0 όταν τα πράγματα είναι σωστά, έτσι δεν είναι; Δεν ανησυχώ μακροπρόθεσμα γι'αυτά τα λάθη.
Πιστεύω πως αν η City πάρει πολλή αυτοπεποίθηση από το σημερινό παιχνίδι, θα είναι λάθος τους, αν χάσουμε εμείς πολλή αυτοπεποίθηση θα είναι επίσης λάθος μας. Μετά από διάλειμμα για εθνικές, με 10 παίχτες, νεαρούς παίχτες σε διάφορες θέσεις, ήταν δύσκολο για τα παιδιά, το ξέρω αυτό, ωστόσο δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Δε νομίζω ότι είχαμε επιρροή στην κόκκινη κάρτα, δεν ήταν φάουλ αλλά τελικά δεχτήκαμε την κόκκινη και πρέπει να το αποδεχτούμε, ωστόσο δεν ήμασταν φουλ επιθετικοί σήμερα και αυτή άλλαξε το παιχνίδι. Το γνωρίζουμε, τώρα μπορούμε να μιλήσουμε και για τα υπόλοιπα αλλά τι θα γινόταν αν αγωνιζόμασταν με 11 παίχτες; Δεν έχω όμως την ευκαιρία να δω αυτό το παιχνίδι, οπότε έτσι έχουν τα πράγματα.
Για το αν η αλλαγή του Salah στο ημίχρονο ήταν τακτικό ζήτημα:
Nαι, ο Mo είναι καλά, δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
Για το αν ο Coutinho θα μπορούσε να επιστρέψει κόντρα στη Sevilla:
 Ναι.
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.