Να τον κράζουν, να τους απαντάει...


Για ακόμα μία σεζόν, ο Jordan Henderson δέχεται τεράστια κριτική από μερίδα φιλάθλων των Reds, κάτι που βάζει πολλούς σε σκέψεις. 

Μετά την αποχώρηση του Gerrard, o Jordan Henderson πήρε το χρίσμα του αρχηγού με τις ευχές του Steve, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του πολύ πίεση με πολλούς να περιμένουν τον Jordan να μεταμφιεστεί σε...Steven!
Πράγμα απίστευτο, να ζητάς από έναν παίκτη να κάνει ότι έκανε και ο αιώνιος αρχηγός σου, μόνο και μόνο επειδή φοράει πλέον το περιβραχιόνιο.

Ο Henderson δε μπορεί να μπει στα παπούτσια του Gerrard, δε μπορεί να γίνει "Θεός" και δε μπορεί να βάζει γκολάρες κάθε αγωνιστική, όπως το έκανε ο Steven.
Όσο γρήγορα το καταλάβουμε αυτό, τόσο το καλύτερο.
Οι εποχές αλλάζουν, όπως και η "κουλτούρα" των ποδοσφαιριστών, όμως ο τωρινός αρχηγός της Liverpool παραμένει ένας κλασικός ποδοσφαιριστής που παίζει για την φανέλα εκεί έξω.

Η Liverpool για ακόμα μια χρονιά, αντιμετωπίζει τα γνωστά της προβλήματα στην άμυνα, με τον Henderson να καλείται να παίζει και πάλι ως αμυντικό χαφ (θυμίζουμε δεν είναι η καθαρή του θέση) με αποτέλεσμα να είναι ο συνδετικός κρίκος της άμυνας με την μεσαία γραμμή.

Η αποστολή του είναι δύσκολη, καθώς μια προβληματική άμυνα πάντα θα σε εκθέτει, ωστόσο ο Άγγλος κάνει ότι μπορεί για 90 λεπτά.
Αγωνίζεται συνεχόμενα, Σάββατο - Τρίτη - Κυριακή - Τετάρτη δίχως σταματημό και θυμίζουμε ότι ο Henderson αντιμετωπίζει μακροχρόνιο πρόβλημα στα πόδια, τα οποία μόλις κουραστεί τον προδίδουν με αποτέλεσμα να υποφέρει από τους πόνους.

Κάνει ότι μπορεί στον αγωνιστικό χώρο, μπορεί να μην είναι Top Class ποδοσφαιριστής, αλλά όποιος γνωρίζει από ποδόσφαιρο μπορεί να διακρίνει τα θετικά του μέσα στο γήπεδο.
Βρίσκεται παντού μέσα στο χορτάρι, είτε πίσω είτε μπροστά, είναι από τους πρώτους στα στατιστικά με τις εύστοχες μεταβιβάσεις (και όχι δεν είναι οι περισσότερες προς τα πίσω όπως υποστηρίζουν πολλοί), ενώ φέτος βλέπουμε ότι έχει ελευθερωθεί αρκετά, πιέζοντας αρκετά συχνά τα δύο αντίπαλα στόπερ, παίρνοντας άριστα σε αυτόν τον τομέα.
Βέβαια, έχει και τα αρνητικά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία αυτοί που θέλουν να κράξουν ανοίγουν τα μάτια τους μόνο για να δουν εκείνα, κοιμώμενοι στα θετικά.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η "Εποχή Gerrard", εχει τελειώσει, όποιος από εδώ και πέρα φορέσει το περιβραχιόνιο πρέπει να είναι ο εαυτός του μέσα στο γήπεδο και όχι να περιμένουμε να μιμηθεί τον Steven, βάζοντας γκολάρες σε κάθε ματς ή να κάνει όλα αυτά τα πράγματα που βλέπαμε από τον μεγάλο αρχηγό.

Ο Jordan στην εξωγηπεδική ζωή του, είναι Κύριος με "Κ" κεφαλαίο, όπως αρμόζει σε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή.
Ποτέ δεν έχει τραβήξει για αρνητικό λόγο τα βλέμματα της δημοσιότητας για κάτι που έκανε στην καθημερινότητα του.
Πάντοτε, στις εκδηλώσεις που ετοίμαζε η ομάδα ήταν μέσα σε όλες, δίπλα στα μικρά παιδιά, δίνοντας τους χαμόγελο, μαζί με παίκτες που έχουν περάσει τα προηγούμενα χρόνια από τον σύλλογο.
Είναι εύκολο να κρίνουμε από την τηλεόραση και τον καναπέ, ειδικά όταν έχουμε παίξει ποδόσφαιρο έστω μια φορά στη ζωή μας νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα.
Όταν λοιπόν μπούμε έστω και μια φορά στη θέση αυτών των παιδιών, τότε θα καταλάβουμε ότι πολλές φορές η κριτική θα μπορούσε να περιοριστεί, έστω σε κόσμια πλαίσια και όχι να φτάνουμε σε σημείο να ευχόμαστε μέχρι και καρκίνους (!!) για το ποδόσφαιρο και για ένα ποδοσφαιρικό λάθος.

Ο Henderson είναι απλά ένα (καθημερινό) παράδειγμα που το συναντάμε συνεχώς στα (κυρίως ελληνικά) social media, καιρός λοιπόν να ανοίξουμε τα μάτια μας, να καταλάβουμε ότι οι εποχές αλλάζουν και να στηρίξουμε ανθρώπους που δέχονται κριτική άνευ λόγου και αιτίας.

Όταν κάνουμε όλα τα παραπάνω, δεν θα αλλάξει κάτι ποδοσφαιρικά, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε γίνει μέσα μας άνθρωποι που ξέρουν να σέβονται, χωρίς να τραμπουκίζουν για ένα άθλημα.

Όσο για τον Henderson, αν θέλετε μην αλλάξετε γνώμη, αν το επιθυμείτε να τον κράζετε.
Να τον κράζετε για να σας απαντάει.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.