Κλασικά, αγχωτικά αλλά νικηφόρα (The Liverpool Way)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
6η αγων. Premier League 2017-18

Η Λίβερπουλ φάνηκε αποτελεσματική στις προσπάθειές της μετά από καιρό, είχε τον Κουτίνιο σε καλή μέρα, έπαιξε με τη φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν κάηκε, επικρατώντας με 3-2 της Λέστερ στο King Power Stadium και πήρε την πρώτη της νίκη μετά από τις 27 Αυγούστου.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Σπαρτάκ Μόσχας (Τρίτη 26/9, 21:45 - Cosmote Sport 4 HD) στην Otkritie Arena για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Πήγαν να το ξανακάνουν. Πήγαν να διαλύσουν όσα έχτισαν στο πρώτο μέρος. Λίγο έλειψε να κάνουν ακόμα ένα δώρο. Δεν το έκαναν όμως, και οι κόκκινοι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη για τον μήνα Σεπτέμβριο.


Η Λίβερπουλ φαινόταν αποφασισμένη και, κατά τα φαινόμενα, σίγουρα πιο αποτελεσματική συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια της, και κατάφερε να βάλει τρεις βαθμούς στο σακούλι, περνώντας νικηφόρα από το King Power με 3-2 επί της Λέστερ.

Σαλάχ και Κουτίνιο έδωσαν προβάδισμα στους κόκκινους, ο Οκαζάκι μείωσε στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Χέντερσον έκανε το 1-3 ενώ το τελικό 2-3 διαμόρφωσε ο Βάρντι. Καθοριστική η συμβολή του Μινιολέ που απέκρουσε πέναλτι στο 2-2 (το οποίο ο ίδιος έκανε).


Αυτή η νίκη δίνει ανάσες, διατηρεί την απόσταση της Λίβερπουλ από την κορυφή στους πέντε βαθμούς (θα ήταν καταστροφικό αν η Λίβερπουλ άφηνε βαθμούς στο Λέστερ, γνωρίζοντας τις νίκες των Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι – δηλαδή των τεσσάρων που είναι από πάνω της στη βαθμολογία), αλλά κυρίως δίνει ψυχολογία και ώθηση για τη συνέχεια.

Το ματς

On fire ο Κουτίνιο, με μία ασίστ και μια γκολάρα

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά στο παιχνίδι, έχοντας την κυριαρχία στα πρώτα λεπτά, ωστόσο η Λέστερ ήταν εκείνη που απείλησε για πρώτη φορά, με τον Μινιολέ να αποκρούει το πλασέ του Βάρντι στο 6'.


Η Λίβερπουλ πήρε χώρο, ο Τσαν έριξε την... προειδοποιητική βολή στο 13', με την μπάλα να χτυπάει στη ρίζα του δοκαριού και δύο μόλις λεπτά αργότερα, οι κόκκινοι άνοιξαν το σκορ. Ο Κουτίνιο αντάλλαξε πάσες με τον Μορένο, ο Βραζιλιάνος έκανε τη γλυκιά σέντρα και βρήκε τον Σαλάχ, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Σμάιχελ για το 0-1 στο 15'!


Πριν καλά-καλά προσπαθήσει να συνέλθει και να αντιδράσει η Λέστερ, η Λίβερπουλ σκόραρε ξανά. Αυτή τη φορά, ο δημιουργός έγινε εκτελεστής, κι ο Κουτίνιο, με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, έκανε το 0-2 στο 23', πανηγυρίζοντας έξαλλα!


Οι κόκκινοι φάνηκε να είχαν απλοποιήσει τα πράγματα, είδαν τον Οκαζάκι να σκοράρει στο 40' αλλά το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουν το παιχνίδι από το πρώτο μέρος με το διαγώνιο σουτ του Φιρμίνο να περνά λίγο άουτ στο 43', ώσπου οι "αλεπούδες" κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 με τον Οκαζάκι στο 45+3', με τους κόκκινους να διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ!

Πάνω-κάτω η μπάλα και ξαφνικά... έχουμε ντέρμπι

Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν, αύξησαν την πίεση και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα της επανάληψης, ενώ η ομάδα του Κλοπ είχε ρίξει κάπως τον ρυθμό της.


Ακόμα κι έτσι όμως, η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι παίκτες της Λέστερ έκαναν λάθος κι έχασαν την μπάλα στην περιοχή των κόκκινων, οι οποίοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Στάριτζ να βρίσκει μόνο του τον Χέντερσον, κι αυτός πλάσαρε κάνοντας το 1-3 στο 68'!

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Άγγλου μέσου από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2016, όταν και είχε σκοράρει στη νίκη με 2-1 επί της Τσέλσι στο Stamford Bridge!


Δεν πρόλαβε να χαρεί ο Κλοπ (τρελά πανηγύρια στο γκολ του Χέντερσον) και η Λέστερ απάντησε άμεσα με τον Γκρέι να σουτάρει και τον Μινιολέ να αποκρούει, αλλά στη συνέχεια ο Βάρντι με κεφαλιά πήρε το ριμπάουντ και μείωσε εκ νέου σε 2-3 στο 69'!


Ο Βάρντι αναπτέρωσε τις ελπίδες των "αλεπούδων", οι γηπεδούχοι πίστεψαν στην ισοφάριση και στο 72', ο Άγγλος κέρδισε (καθαρό) πέναλτι από τον Μινιολέ, ο οποίος πέτυχε τον παίκτη και όχι την μπάλα, αλλά ο Βέλγος δικαιώθηκε καθώς απέκρουσε την εκτέλεση!



Η πίεση της Λέστερ δεν έλεγε να σταματήσει. Αμέσως μετά το χαμένο πέναλτι του Βάρντι, η Λίβερπουλ γλίτωσε και δεύτερη παράβαση, καθώς ο Τσαν φαίνεται να ακουμπάει την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, με τον Τέιλορ να μη δίνει την εσχάτη των ποινών.

Οι κόκκινοι είχαν κάποιες καλές στιγμές με τους Στάριτζ (75', 82') και Βαϊνάλντουμ (85') αλλά δεν βρήκαν στόχο, κι έτσι το 2-3 έμεινε μέχρι το τέλος.

Σχόλιο


Έχοντας τον Κουτίνιο σε πολλά κέφια στο πρώτο μέρος, η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο γκολ αλλά η Λέστερ μπήκε δυναμικά στην επανάληψη, πίεσε αρκετά τους κόκκινους, οι οποίοι έδωσαν χώρους στις "αλεπούδες" αλλά τέλος καλό, όλα καλά για την ομάδα του Κλοπ, η οποία έβαλε τρεις σημαντικότατους βαθμούς στο σακούλι.

Οι συνθέσεις

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Ντίντι, Άντι Κινγκ, Μαχρέζ (61' Ντιμάρεϊ Γκρέι), Ολμπράιτον (80' Σλιμανί), Οκαζάκι (74' Ιχεανάτσο), Βάρντι.
ΛίβερπουλΜινιολέ, Γκόμεζ, Ματίπ, Λόβρεν, Αλμπέρτο Μορένο, Χέντερσον, Τσαν (74' Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Κουτίνιο (79' Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν), Φιρμίνο (64' Στάριτζ)






Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emre Can (@ec2323) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mohamed Salah (@mosalah22) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Sturridge - Dstudge (@iamdanielsturridge) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO9 (@roberto_firmino) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.