Βάλτε την μπάλα μέσα ρε παιδιά...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
2η αγων. Ομίλων Uefa Champions League

Η Λίβερπουλ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στη Ρωσία αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις πολλές (και απίστευτες) ευκαιρίες της και έμεινε στο 1-1 με τη Σπαρτάκ Μόσχας για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Έπιασε κορυφή η Σεβίλλη, 3-0 την Μάριμπορ.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους με τη Νιουκάστλ (Κυριακή 1/10, 18:30 – Cosmote Sport 1 HD) στο St James' Park για την έβδομη αγωνιστική της Premier League.

Αδιόρθωτη η Λίβερπουλ. Εκεί που λες ότι... θ' αγιάσει, πάλι καταφέρνει να πνιγεί σε μια κουταλιά νερό.


Ο Κλοπ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά φέτος τους... Fab Four (Φιρμίνο, Σαλάχ, Κουτίνιο, Μανέ), η Λίβερπουλ έχασε (για ακόμη μια φορά) ένα... σκασμό ευκαιρίες, τη μία μετά την άλλη, και ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Σπαρτάκ Μόσχας στη Ρωσία, σε ένα παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε κερδίσει αν ήταν πιο αποτελεσματική στον τελικό στόχο.

Ο Φερνάντο άνοιξε το σκορ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, για να φέρει το ματς στα ίσα ο Κουτίνιο για τους κόκκινους. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε για πρώτη φορά στην 16η εμφάνισή του με τα κόκκινα στο Champions League!


Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σεβίλλη είχε εύκολο έργο απέναντι στην Μάριμπορ, την οποία νίκησε με 3-0, κι έτσι προπορεύεται με τέσσερις βαθμούς, ενώ από δύο έχουν Λίβερπουλ και Σπαρτάκ Μόσχας, με την Μπάριμπορ να έχει έναν βαθμό.

Την επόμενη αγωνιστική (17/10), η Λίβερπουλ θα παίξει στη Σλοβενία με την Μάριμπορ και η Σπαρτάκ θα φιλοξενήσει στη Μόσχα τη Σεβίλλη.

Το ματς

"Πάγωσε" αλλά συνήλθε γρήγορα


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι αλλά η ομάδα του Κλοπ ισορρόπησε γρήγορα, και απείλησε για πρώτη φορά με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να μην βρίσκει στόχο στο 12', ενώ στο 18' ο Ρεμπρόβ απέκρουσε τις προσπάθειες των Σαλάχ και Φιρμίνο.

Παρότι η Λίβερπουλ είχε την σχετική κυριαρχία στο γήπεδο, η Σπαρτάκ ήταν εκείνη που πήρε κεφάλι στο σκορ.


Κόντρα στην ροή του αγώνα, και μετά από λάθος του Τσαν στη μεσαία γραμμή, οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, και ο Φερνάντο με τρομερή εκτέλεση, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κάριους για το 1-0 στο 23'!

Οι κόκκινοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα και σκόραραν με τον Μανέ στο 25' αλλά ο Σενεγαλέζος υποδείχτηκε (σωστά) σε θέση οφσάιντ. Λίγο αργότερα όμως, ήρθε η ισοφάριση για τη Λίβερπουλ.


Ο Κουτίνιο συνεργάστηκε άψογα με τον Μανέ από τα αριστερά, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1 στο 31'! Αυτό ήταν το ένατο γκολ σε 14 παιχνίδια για τον 25χρονο.

Στο διάστημα που απέμενε, οι κόκκινοι πίεσαν για την ανατροπή αλλά έχασαν τεράστιες ευκαιρίες με τον Φιρμίνο στο 38' και τους Μανέ-Σαλάχ σε μια... τρελή φάση να μην βρίσκουν εστία στο 44'!

Ευκαιρίες, χαμένες ευκαιρίες παντού...

Το σκηνικό δεν έμοιαζε να αλλάζει και πολύ στην επανάληψη, με τη Λίβερπουλ να κυριαρχεί κατά κράτος στο γήπεδο, και τους γηπεδούχους να είναι σταθερά σε θέση άμυνας.


Στο 53' ο Κουτίνιο απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά ο Ρεμπρόβ αντέδρασε σωστά, στην αμέσως επόμενη φάση η Σπαρτάκ βγήκε στην κόντρα με τον Εστσένκο να σουτάρει και τον Κάριους να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ στο 57' ο Μανέ έψαξε τον Σαλάχ ο οποίος δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι καθώς σε αυτή τη φάση, ο Ρεμπρόβ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Σελίκοβ, ο οποίος είχε... μπόλικη δουλειά για τα τελευταία 20 λεπτά που αγωνίστηκε.


Η ομάδα του Κλοπ συνέχιζε να πιέζει και να απειλεί αλλά η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα μέσα. Πρώτα ο Αλεξάντερ-Άρνολντ (78'), στη συνέχεια ο Φιρμίνο (80') και μετά ο Στάριτζ (86', 89') δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο, ενώ ο Σελίκοβ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σαλάχ στο 96', με το 1-1 να μην αλλάζει ως το τελικό σφύριγμα.

Σχόλιο


Ένας Κουτίνιο δεν φέρνει την Άνοιξη... Παρότι είχε τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στους Ρώσους, η Λίβερπουλ κάπως κατάφερε... να μην κερδίσει την Σπαρτάκ, χάνοντας σωρεία ευκαιριών, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, κι έτσι έφυγε με έναν βαθμό στις αποσκευές της από τη Μόσχα.

Οι συνθέσεις

Σπαρτάκ ΜόσχαςΡεμπρόβ (68' Σελίκοβ), Εστσένκο, Τάσκι, Κουτέποβ, Μποκέτι, Τζικίγια, Φερνάντο, Πάσαλιτς, Σαμέντοβ (93' Ρόσα), Ποπόβ (85' Μελγκαρέχο), Λουίζ Αντριάνο.
Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνορλντ, Ματίπ, Λόβρεν, Μορένο, Χέντερσον, Τσαν (73' Βαϊνάλντουμ), Κουτίνιο, Μανέ (70' Στάριτζ), Σαλάχ, Φιρμίνο

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.