Κλοπ, βρες τι φταίει και φτιάξ' το

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Carabao Cup - Τρίτος Γύρος

Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά στο δεύτερο κατέρρευσε χωρίς λόγο, και ηττήθηκε με 2-0 από τη Λέστερ στο King Power Stadium, κι έτσι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Λιγκ Καπ.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, ξανά με τη Λέστερ (Σάββατο, 23/9, 19:30 - Cosmote Sport 1 HD), στο King Power Stadium, αυτή τη φορά για την έκτη αγωνιστική της Premier League.

Έγινε κι αυτό, λοιπόν. Εκεί που λες ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, έρχεται ο αποκλεισμός από το Λιγκ Καπ για τη Λίβερπουλ, και η περίοδος μουρμούρας συνεχίζεται.

Ο Κλοπ έκανε οκτώ αλλαγές στο παιχνίδι με τη Λέστερ, χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς παίκτες, η Λίβερπουλ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, χωρίς ωστόσο να τις εκμεταλλευτεί και να σκοράρει.


Ο Κουτίνιο έμεινε στον πάγκο στην επανάληψη, οι κόκκινοι έμοιαζαν ασύνδετοι, η Λέστερ αναθάρρησε, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, και με δύο γκολάρες των Οκαζάκι και Σλιμανί, επικράτησε με 2-0 της Λίβερπουλ, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τους 16 του Λιγκ Καπ.


Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, η επιστροφή του Ντάνι Ίνγκς στους αγωνιστικούς χώρους, μετά από τον Οκτώβριο του 2016.




Το ματς

Κυρίαρχη αλλά της έλειψε το γκολ


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν αρκετά δυναμικά, αποκτώντας αμέσως τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Κουτίνιο, μετά από ωραία προσωπική ενέργεια, να απειλεί για πρώτη φορά τον Χάμερ αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων να αποκρούει.


Η ομάδα του Κλοπ είχε... κάτσει στην αριστερή πλευρά και οι σέντρες του Ρόμπερτσον από τα πλάγια ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου, αλλά στο 22' ο Σολάνκε δεν βρήκε εστία και στο 27', κανένας επιθετικός των κόκκινων δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας ώστε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Η Λίβερπουλ πίεζε συνεχώς και είχε κι άλλη μια καλή ευκαιρία στο 45' όταν, μετά από έξυπνη μπαλιά του Κουτίνιο, ο Σολάνκε δεν μπόρεσε να νικήσει από πλάγια θέση τον Χάμερ. Απλά ν' αναφέρουμε ότι το ημίχρονο έκλεισε με την κατοχή στο 24-76%.

Η απουσία Κουτίνιο (κι όχι μόνο) έφερε ολική κατάρρευση...

Ο Κλοπ άφησε στον πάγκο τον Κουτίνιο για το δεύτερο ημίχρονο και η Λίβερπουλ έμοιαζε να χάνει απ' την εκρηκτικότητά της στην επανάληψη.

Και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού οι κόκκινοι αλλά δεν κατάφεραν με κάποιον τρόπο να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Χάμερ. Αντ' αυτού, η Λέστερ πήρε μέτρα στο γήπεδο και απ' το πουθενά βρέθηκε να προηγείται στο σκορ.


Ο Γκρούγιτς απομάκρυνε την μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσίλγουελ βρήκε τον Μόργκαν, αυτός τον Ιμπόρα, ο οποίος άφησε ωραία για τον Οκαζάκι, κι ο Ιάπωνας νικάει τον Γουόρντ για το 1-0 στο 66'!


Η Λίβερπουλ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά η προσπάθεια του Τσέιμπερλεϊν έφυγε λίγο άουτ στο 67', όπως και το δυνατό σουτ του Γούντμπερν στο 72'.



Κι όσο οι κόκκινοι έψαχναν την ισοφάριση χωρίς να μπορούν να βρουν στόχο, η Λέστερ βγήκε στην επίθεση και τους αποτελείωσε με... σουτ τηλεφώνημα.


Ξεκινώντας η φάση από πλάγιο(!), ο Οκαζάκι έδωσε στον Σλιμανί, ο οποίος με ένα καταπληκτικό σουτ, κεραυνόβολησε τον Γουόρντ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό του παραθυράκι για το τελικό 2-0 στο 78'!

Μετά και το δεύτερο γκολ των "αλεπούδων", η Λίβερπουλ έμοιαζε να έχει πετάξει λευκή πετσέτα, καθώς, παρόλο που συνέχιζε να βγαίνει στην επίθεση για να πετύχει κάποιο γκολ και να μειώσει, δεν φαινόταν να το... πίστευαν ιδιαίτερα οι παίκτες του Κλοπ.

Σχόλιο


Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το καλό της πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ, στο δεύτερο έχασε τη ζωντάνια της και η Λέστερ με δύο πολύ ωραία γκολ, πανηγύρισε δίκαια τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι συνθέσεις

ΛέστερΧάμερ, Αμάρτεϊ, Μόργκαν, Ντράγκοβιτς, Τσίλγουελ, Ντίντι (84' Τσαουντχέρι), Ιμπόρα, Γκρέι, Ολμπράιτον, Σλιμανί, Ουγιόα (53' Οκαζάκι)
ΛίβερπουλΓουόρντ, Φλάναγκαν, Γκόμεζ, Κλάβαν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (73' Ινγκς), Γκρούγιτς, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, Κουτίνιο (46' Γούντμπερν), Σολάνκε

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.